Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Imam ja prijateljicu koja živi tako, dala je otkaz ali dijete nije "vadila" iz obdaništa, maloj su 2,5. Nije ni otkazivala teti za čišćenje. Elem, ko fol konkuriše po ministarstvima, ispija kafe u miru i tišini, frizira se, a počela je i da puši, u tridesetim valjda da slika bude potpuna, eto ne znam. Za to vrijeme, muž joj broji svaki dinar, ona troši pa sakriva račune. Kaže da je zadovoljna i da je, napokon, "gospodja" Meni je to čisto nje-sra, ako ćemo iskreno, ali svakom njegovo.
20.02.2012, 13:37
teacher75
5394
ja jednostavno moram imati vremena za sebe van kuce, inace ludim, sta cu kad nisam kucni tip a nisam ni neka vrijednica priznajem
20.02.2012, 13:39
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: palachinken
Imam ja prijateljicu koja živi tako, dala je otkaz ali dijete nije "vadila" iz obdaništa, maloj su 2,5. Nije ni otkazivala teti za čišćenje. Elem, ko fol konkuriše po ministarstvima, ispija kafe u miru i tišini, frizira se, a počela je i da puši, u tridesetim valjda da slika bude potpuna, eto ne znam. Za to vrijeme, muž joj broji svaki dinar, ona troši pa sakriva račune. Kaže da je zadovoljna i da je, napokon, "gospodja" Meni je to čisto nje-sra, ako ćemo iskreno, ali svakom njegovo.
meni je ovo sranje jedino zbog ovog boldiranog, a ko ima ok muza koji moze sve to priustiti i ne nabija na nos, pa jos i podrzava, sta fali- meni bi tako bas super bilo
20.02.2012, 13:40
bebacha
1170
moje sarije djete ide u vrtic od 18 mjesci a ja sjedim kod kuce tu je gotovo svakom cudno.izgleda jedino muzu,meni i mom djetetu normalno
20.02.2012, 13:40
Anoniman
Joj, ova m je gora i od Gaby kucanice
20.02.2012, 13:41
AminaZana
338
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: AminaZana
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
AminaZana, nekima mamama je dosta toga tesko za svoje dijete, nazalost, imam primjera oko sebe
ja ne mogu da vjerujem da takve "mame" postoje... je li zaista poznajes takve?
Nazalost, da.
Poznajem mamu koja svaki wkd ide na feste, djeca su kod majke, i ona sutra spava do podne, a djeca u avliji, igraju se, sama se jadna i obukla. Cekaju mamu da ustane da doruckuju u 12, 13h. Ta mama djeci daje ljubav preko skupe odjece i igracaka, a nikako druzenjem s njima, pravljenjem domace klope, izletima i sl.
Poznajem mamu koja svako malo od rodjenja djeteta salje dijete kod majka i deda, po sedmicu dvije(pa tako dijete od 30dana u mjesecu, kod mame provede 15-ak dana), dsa se mama odmori, da mama ima dovoljno vremena za svoje aktivnosti.
Poznajem mamu koja ima slaba primanja, pa zbog toga dijete od 10 dana pije kravlje mlijeko i mljeveni petit keks, a ona uredno nastavlja sa svojom 'pusackom karijerom', za to se ima para.
Poznajem mama jos mnogo koje apsolutno ne razumijem...no nije meni da im sudim. To je njihov zivot i problem.
joj to je stvarno za prijavu u socijalnom cccc kakve sve radjaju djecu ccc ja ne mogu to svariti, ali kao sto kazes, svakom svoj zivot, njihov problem. samo se ja pitam kakva ce djeca biti kada porastu....
AminaZana, nekima mamama je dosta toga tesko za svoje dijete, nazalost, imam primjera oko sebe
Nazalost, da.
Poznajem mamu koja svaki wkd ide na feste, djeca su kod majke, i ona sutra spava do podne, a djeca u avliji, igraju se, sama se jadna i obukla. Cekaju mamu da ustane da doruckuju u 12, 13h. Ta mama djeci daje ljubav preko skupe odjece i igracaka, a nikako druzenjem s njima, pravljenjem domace klope, izletima i sl.
Poznajem mamu koja svako malo od rodjenja djeteta salje dijete kod majka i deda, po sedmicu dvije(pa tako dijete od 30dana u mjesecu, kod mame provede 15-ak dana), dsa se mama odmori, da mama ima dovoljno vremena za svoje aktivnosti.
Poznajem mamu koja ima slaba primanja, pa zbog toga dijete od 10 dana pije kravlje mlijeko i mljeveni petit keks, a ona uredno nastavlja sa svojom 'pusackom karijerom', za to se ima para.
Poznajem mama jos mnogo koje apsolutno ne razumijem...no nije meni da im sudim. To je njihov zivot i problem.
ovakvih primjera i ja poznajem (tipa ostavi dijete haman komšiji, teti, tetinoj kući dijete noći čak i vikendima) samo mi nije jasno zasto te zene radjaju djecu kad im je mrsko da ih odgajau i da se zbog njih odriču? jer i odricanje zbog svog djeteta je dio majčinstva i meni sasvim normalno..
20.02.2012, 13:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha
moje sarije djete ide u vrtic od 18 mjesci a ja sjedim kod kuce tu je gotovo svakom cudno.izgleda jedino muzu,meni i mom djetetu normalno
I Moja F. ide u vrtic, na poludnevni boravak, ali je krenula sa haman 5. godina.
20.02.2012, 13:43
hatepsut
1241
O,poznajem jednu ovakvu..Na zalost na kraju se njihov brak raspao,muz joj nije prigovarao ali joj je vjecno bilo malo.Sve je isplivalo kad su pocele opomene za ne placene racune da stizu !Meni je ovo dno,dna !U biti za mene to nisu "gospodje" nego zene zeljne dokazivanja,a na kraju spadnu na prosjacki stap !
20.02.2012, 13:45
AminaZana
338
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ti ne bih radila kada bi dijete upisala u vrtic? radije bi imala hobije?
ko? ja?
ja bih sigurno radila jer mi muz nije gospodin Abramovič ali da jeste, dijete bi islo na neki vid edukacije na makar pola vremena u pocetku i spavao bi kuci, a ja bih se bavila humanitarnim radom kao i sve dame tog kalibra ili bi birala sebi posao i klijente tj. radila bi ovo sto sada radim ali bi sama sebi bila šef i načelu neke moćne firme...ma kad malo bolje razmislim, mene bi muz Abramovič progurao u svoj upravni odbor i ja bih donosila kljucne odluke..i eto opet bi nesto radila i bila bi u biznisu ma lupamo raja fakat...
nego, valja nama cijeli zivot ovako...raditi ili ne raditi,,,kako ko...ja znam da cu raditi aBd i ne zalim se...
ja sam bas tako na pocetku vodila svoju Zanu prvo po 30 minuta, pa sat, pa dva, dok nije doslo na 4h dnevno i naravno je pajkila samnom kuci, sve dok nismo nakon 3 mjeseca i jedna i druga se navikle da ide u vrtic u bude tamo dok sam ja na poslu (od 9 do 15h).
a imas vizije za pohvale hehehehhehehe svaka cast.... ali vala Abramovic nije 'neki lafac :P
a cijeli zovt raditi ili ne raditi... kako li ce meni biti kada moji blizanci se rode
Nazalost, da.
ovakvih primjera i ja poznajem (tipa ostavi dijete haman komšiji, teti, tetinoj kući dijete noći čak i vikendima) samo mi nije jasno zasto te zene radjaju djecu kad im je mrsko da ih odgajau i da se zbog njih odriču? jer i odricanje zbog svog djeteta je dio majčinstva i meni sasvim normalno..
Slazem se.
20.02.2012, 13:48
bebacha
1170
moja je krenula s 18 jer sam se ja vratila na fakultet,medutim brzo se desio brat na pocetku malo rizicna trudnoca,ostavimo je u vrticu jos koji mjesci,onda je htjeli ispisat,medutim ona je htjela u vrtic i tako i ostalo.znaci ona ide u vrtic jer zeli a ne zato sto je meni tesko s njom kod kuce.kad ne zeli ici ostane nama.ima svoje drustvo,svoje vrijeme i radi sve ono sto joj ja nemogu kod kuce pruzit zbog Alena.meni nekad bude jako zao sto je ona vec tako rano krenula u vrtic al onda skontam da je to bolje za nju.ipak od 15 sati pa do spavanja i vikendom je samnom.a ovi 8 sati vrticu kvalittno provede.malo odo s teme al et
20.02.2012, 13:48
leona81
6373
mi imamo kredit, jednu platu i podstanari smo...ja ne radim od 5 mjeseca trudnoce, ne zato sto sam tako htjela nego jednostavno se tako desilo, nisam vise bila potrebna tamo gdje sam radila, prvu godinu sam planirala biti sa M stalno, i bila sam sve do 16 mjeseci kad sam je dala u vrtic...da su je mogli cuvati moja mama ili svekrva jos malo ne bih je dala, ali ovako sam morala...ne zato da ispijam kafe - iako mi je potrebno popiti kafu s prijateljicama bar jednom sedmicno, vec zato da bi njoj bilo lijepo u drustvu s djecom kad nema nikakve djece u okolini s kojom se moze druziti, zato da bi ja imala par sati da ucim jer s njom nisam mogla bas da se posvetim teskim ispitima, iako sam i u toj godini nesto polozila i radila honorarno...jos uvijek radim na projektima - s vremena na vrijeme i srecom dobivam neki novac od poslova koje sam odradila prije trudnoce tako da ti honorari i plata od mm pokrivaju nase potrebe...eh posto mi ne zelimo da budemo podstanari vjecno ja jedva cekam da pocnem raditi, cim zavrsim ova 2 ispita i diplomiram...do tada, sretna sam sto M ide u vrtic na poludnevni - meni pruzi priliku da ucim i odradim sta treba, njoj bude super a nije predugo tamo, pokupim je i bude sa mnom ostalo vrijeme, tako da smo bas nasli mjeru...a i ja sam odlicna logistika mm koji non stop radi...jedva cekam da pocnem raditi jer sam navikla da radim, i ta druga plata ce da pomogne u rjesavanju naseg stambenog pitanja sto nam je trenutno prioritet...
20.02.2012, 13:50
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ti ne bih radila kada bi dijete upisala u vrtic? radije bi imala hobije?
ko? ja?
ja bih sigurno radila jer mi muz nije gospodin Abramovič ali da jeste, dijete bi islo na neki vid edukacije na makar pola vremena u pocetku i spavao bi kuci, a ja bih se bavila humanitarnim radom kao i sve dame tog kalibra ili bi birala sebi posao i klijente tj. radila bi ovo sto sada radim ali bi sama sebi bila šef i načelu neke moćne firme...ma kad malo bolje razmislim, mene bi muz Abramovič progurao u svoj upravni odbor i ja bih donosila kljucne odluke..i eto opet bi nesto radila i bila bi u biznisu ma lupamo raja fakat...
nego, valja nama cijeli zivot ovako...raditi ili ne raditi,,,kako ko...ja znam da cu raditi aBd i ne zalim se...
ja sam bas tako na pocetku vodila svoju Zanu prvo po 30 minuta, pa sat, pa dva, dok nije doslo na 4h dnevno i naravno je pajkila samnom kuci, sve dok nismo nakon 3 mjeseca i jedna i druga se navikle da ide u vrtic u bude tamo dok sam ja na poslu (od 9 do 15h).
a imas vizije za pohvale hehehehhehehe svaka cast.... ali vala Abramovic nije 'neki lafac :P
a cijeli zovt raditi ili ne raditi... kako li ce meni biti kada moji blizanci se rode
ma vidjela bih ja tebe što bi se ti nećkala da te on napadne sa onim svojim biliončićima šalu na stranu, imam ja vizije zlu ne trebalo , ali sam duboko realna ....
20.02.2012, 13:50
AminaZana
338
nedavno sam sa drugaricama komentarisala kako bi sve zene trebale prije nego sto ima drago Bog podari dijete da urade neki vid testa da se vidi jesu li sposobne za dijete, odgoj ishranu i vaspitanje. sada kada ste sve pocela da nabrajate, naupade mi jedna takva sorta. ali za mene je to sto kaze neka od vas dno dna. ona mi gospodja cccc ako "ukrade" od muza koji dinar za frizuru, a dijete neuhranjeno i psihofizicki zlostavljeno u vrticu. pa imaju li takve mozga i duse?
IZVORNA PORUKA: AminaZana a cijeli zovt raditi ili ne raditi... kako li ce meni biti kada moji blizanci se rode
veselo,vjeruj mi
20.02.2012, 13:54
AminaZana
338
IZVORNA PORUKA: bebacha
moja je krenula s 18 jer sam se ja vratila na fakultet,medutim brzo se desio brat na pocetku malo rizicna trudnoca,ostavimo je u vrticu jos koji mjesci,onda je htjeli ispisat,medutim ona je htjela u vrtic i tako i ostalo.znaci ona ide u vrtic jer zeli a ne zato sto je meni tesko s njom kod kuce.kad ne zeli ici ostane nama.ima svoje drustvo,svoje vrijeme i radi sve ono sto joj ja nemogu kod kuce pruzit zbog Alena.meni nekad bude jako zao sto je ona vec tako rano krenula u vrtic al onda skontam da je to bolje za nju.ipak od 15 sati pa do spavanja i vikendom je samnom.a ovi 8 sati vrticu kvalittno provede.malo odo s teme al et
vrtic je zakon za djecu. jeste rano krenula, ali ako voli, meni je sasvim OK. ipak tamo vrijeme provodi sa educiranim osobljem i nadam se da im je i ishrana uskladena i zdrava. ja sam o tome posebno vodila racuna pri odabiru pravog vrtica za svoju Zanu. i kada je dijete u vrticu, opet dovoljno vremena provede sa porodicom. a mislim da bi djetetu bilo i dosadno stalno s mamom :P
IZVORNA PORUKA: AminaZana nedavno sam sa drugaricama komentarisala kako bi sve zene trebale prije nego sto ima drago Bog podari dijete da urade neki vid testa da se vidi jesu li sposobne za dijete, odgoj ishranu i vaspitanje. sada kada ste sve pocela da nabrajate, naupade mi jedna takva sorta. ali za mene je to sto kaze neka od vas dno dna. ona mi gospodja cccc ako "ukrade" od muza koji dinar za frizuru, a dijete neuhranjeno i psihofizicki zlostavljeno u vrticu. pa imaju li takve mozga i duse?
Meni je zacudjavajuce kad se zene stanu ubjedjivati kome je moguce i nemoguce zivjeti na odredjeni nacin. Otkud pravo zaposlenoj zeni da tvrdi da nezaposlena zena nije sretna? Otkud pravo nezaposlenoj zeni da tvrdi da zaposlena zena nije sretna? Valjda sretan covjek nije zato sto neko misli da je sretan ili nije,vec je sretan s onim sto ga cini sretnim i tu se MECE tacka,jerbo je to tako,ma sta neko mislio.Svako od nas zivi na nacin koji ga trenutno ispunjava. Kako ti,madam,volis da radis i osjecas se super,slobodno i td...van kuce,ja se trenutno osjecam super i slobodno u kuci,jer ne volim,recimo,da mi neko sefuje i odredjuje sta cu,kak` cu.No,sutra.....mozda cu sutra i ja da pozelim raditi,pa radim i osjecam se super,i nemam pravo reci zeni koja ne radi da je bezvrijedna i td. Najbolje da se ova tema preusmjeri na savjete kako sve uskladiti,kako postici sto vise uspjeha i u kuci i na poslu,jer nekakve podjele i ubjedjivanja nemaju smisla i previse su neshvatljiva u ovom 21-om (nam) vijeku.
< Poruku je uredio jasmin -- 20.2.2012 13:56:55 >
20.02.2012, 13:57
AminaZana
338
[/quote]
ma vidjela bih ja tebe što bi se ti nećkala da te on napadne sa onim svojim biliončićima šalu na stranu, imam ja vizije zlu ne trebalo , ali sam duboko realna ....
[/quote]
ma imam ja svog Abramovica i jedva cekam da mi dodje hahahha (hormoni podivljali) :P
Ali Jasmin, na vidjoh da je neko rekao nekome da je manje vrijedna na ovoj temu? Ima iščuđavanja kako i zašto, ali daleko od toga da neko smatra nekog nižim od sebe neovisno kojoj kategoriji pripada.
20.02.2012, 14:02
jasmin
4600
Voljela bih da sam samo pogresno shvatila napisano na prethodnim stranicama :).
20.02.2012, 14:04
AminaZana
338
svaka od nas je prvenstveno covjek, odnosno zena. svaka ima svoje potrebe. ukoliko sam nekoga uvrijedila, povrijedila, dotakla, evo izvinjavam se, jer moja namjera to nije bila. ja sam od 18g pocela da radim i valjda iz te svoje navike mislim da je moj zivot i sada kao mama koja radi idilican i lijep. ali opet neke zene se bolje snalaze kuci sa djecom. niko nikog ne vrijedja, nego svako iznosi misljenje i stavove svoje, odnosno svoja iskustva.
Meni je zacudjavajuce kad se zene stanu ubjedjivati kome je moguce i nemoguce zivjeti na odredjeni nacin. Otkud pravo zaposlenoj zeni da tvrdi da nezaposlena zena nije sretna? Otkud pravo nezaposlenoj zeni da tvrdi da zaposlena zena nije sretna? Valjda sretan covjek nije zato sto neko misli da je sretan ili nije,vec je sretan s onim sto ga cini sretnim i tu se MECE tacka,jerbo je to tako,ma sta neko mislio.Svako od nas zivi na nacin koji ga trenutno ispunjava. Kako ti,madam,volis da radis i osjecas se super,slobodno i td...van kuce,ja se trenutno osjecam super i slobodno u kuci,jer ne volim,recimo,da mi neko sefuje i odredjuje sta cu,kak` cu.No,sutra.....mozda cu sutra i ja da pozelim raditi,pa radim i osjecam se super,i nemam pravo reci zeni koja ne radi da je bezvrijedna i td. Najbolje da se ova tema preusmjeri na savjete kako sve uskladiti,kako postici sto vise uspjeha i u kuci i na poslu,jer nekakve podjele i ubjedjivanja nemaju smisla i previse su neshvatljiva u ovom 21-om (nam) vijeku.
ja opet da te potpisem