Ma dajte molim vas, ne pretjerujte!! Večina nas nije doživjela tzv. Titin sistem gdje je vladao red, zaštita, a prije svega zakon! Žene su imale fleksibilno radno vrijeme, neke čak nisu morale niti raditi, puno je slučajeva gdje žene uopšte nisu radile a imale su se i kuće i auta i vikendice i išlo se na ljetovanje, zimovanje... A hajde sada priušti i ZARADI stan! aaaahaaaa malo sutra, sve na kredit-sve za raju jarane
I ne znam zašto se žene, koje inače ne rade, "pale" na ovu temu, kao one ne kukaju nije im ništa teško. Nije, vjerujem jer ima dosta raje koja nije dobila stan od M roditelja a šta je sa parovima koji su u podstanarima.... Šta je sa blesavim poslodavcima koji se ponašaju kao da im neko vadi zdrav zub ako kojim slučajem radnik ode na bolovanje a masa ih je takvih! I više nema poslova gdje se radi uslovno rečeno jedan posao. Ne, radiš ih najmanje 10. U drugim zemljama čitav tim ljudi (5,6 ljudi) obavlja određenu vrstu posla a kod nas samo 1! I naravno da će raja kukati, naravno da će majke biti nezadovoljne jer nane rade, male bebe ostavljaju neznancima, lome se na poslu, ostaju i mimo radnog vremena, jure kući poigrat se sa djecom, skuhat ručak, pospremiti i još kao šlag na tortu ne uspiju čestito odspavati ni 3,4h i onda hajdemo opet sve tako u krug, iz dana u dan.
Naravno da je teško!
Pročitajte malo temu posao, djeca, balans pa će vam se sve samo kazati!
Ja nisam doživjela Titin sistem ali znam iz priče da se to vrijeme i ovo sad ne mogu nikako porediti!
scarlet ma ne bitno je, eto nek moderatori promjene naziv u posao/majčinstvo
< Poruku je uredio enisa_sara -- 23.3.2010 16:45:17 >