Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
danas je stvarno rijetko imati ovakve prijatelje..ja ovakvu bliskost imam sa mamom..s prijateljicama sam sve dijelila dok smo bile gimnazijalke...sada već ne, jer intimne stvari treba da ostanu upravo takve-intimne user posted image
da, kad već nemaš nekog bliskog, slažem se
ja se s najboljim prijateljicama sastanem nekoliko puta godisnje, ono sve se okupimo- nas 4 i i dalje postoji gotovo jednaka bliskost, bas smo vezane mada nas 2 imamo djecu, jedna je udata a nema djece a jedna nije ni udata niti ima momka, pa opet uvijek imamo zajednicke teme- uglavnom evociramo uspomene iz mladalackih dana a toga imamo i previse uvijek se super provedemo
21.02.2012, 11:26
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: teacher75
i meni moje prijateljice fale strasno, pogotovo ove sto su neudate ili nemaju djece jer mi se tesko organizovati s njima. one npr piju kafe oko 12-1 vikendom, a ja tada obicno nemam kome ostaviti lanu a ona tada spava pa je ne mogu povesti ili izlaze navecer oko 9 a meni je to vec kasno. al uganjamo se nekako od rodjendana do rodjendana
e pa nisu fer , meni se moje prijateljice uglavnom prilagode, jer one imaju veću djecu il su neudate i sl Ne zamjere ako kasnim il iznenada napustim društvo, odem ranije i sl Pa normalno da ja ne mogu kao one zaglaviti do 2 sata il u bilo koje doba dana biti mobilna
21.02.2012, 11:27
veeseelaa
20552
ja se s najboljim prijateljicama sastanem nekoliko puta godisnje, ono sve se okupimo- nas 4 i i dalje postoji gotovo jednaka bliskost, bas smo vezane mada nas 2 imamo djecu, jedna je udata a nema djece a jedna nije ni udata niti ima momka, pa opet uvijek imamo zajednicke teme- uglavnom evociramo uspomene iz mladalackih dana a toga imamo i previseuser posted image uvijek se super provedemo
super bi bilo da negdje otputujete, npr sastavite se jednom godišnje i odete negdje na par dana, same vi i ono se baš ispričate i izezate zašto da ne? i tako svake godine, ko tradicija
"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“ W. B. Y
21.02.2012, 11:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
i meni moje prijateljice fale strasno, pogotovo ove sto su neudate ili nemaju djece jer mi se tesko organizovati s njima. one npr piju kafe oko 12-1 vikendom, a ja tada obicno nemam kome ostaviti lanu a ona tada spava pa je ne mogu povesti ili izlaze navecer oko 9 a meni je to vec kasno. al uganjamo se nekako od rodjendana do rodjendana
e pa nisu fer , meni se moje prijateljice uglavnom prilagode, jer one imaju veću djecu il su neudate i sl Ne zamjere ako kasnim il iznenada napustim društvo, odem ranije i sl Pa normalno da ja ne mogu kao one zaglaviti do 2 sata il u bilo koje doba dana biti mobilna
Ovo sam i ja htjela reci, ali rekoh da n zi ne pristajem na muku. Mislim da bi ti trebale vise izlaziti u susret i prilagodjavati ti se ako su ti tako dobre prijateljice.
virgulina
187
bez citanja predhodnih postova grozna dilema mislim da imam " srece " sto sam dete rodila kasno , zavrsila fakultet , radila svugdje ( sad ne bih ni luda isla u hitnu pomoc ) i onda , tras , eto bebe sad ne znam cenu bih dala prednost ali zena bez deteta je prazna zena bez karijere je prazna meni dete sd " smeta " u napredovanju i sve ide nekako polako i na silu ali da je nemam , ne bih ni znala sta propustam kad se ustane pa kaze " mamaaa , vojim te ma nikakvo nacelnikovanje u sluzbi , kojekakvi simpozijumi i ministarstva ne mogu se mjeriti s tim
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Samo da zamolim da se vratite temi i istu vodite u skladu sa pravilima foruma. za sve ostalo imamo teme također.
ops ja se ispričavam ode ovo s karijere i majčinstva na sve druge aktivnosti na koje stižemo il ne stižemo
21.02.2012, 11:30
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Ovo sam i ja htjela reci, ali rekoh da n zi ne pristajem na muku. Mislim da bi ti trebale vise izlaziti u susret i prilagodjavati ti se ako su ti tako dobre prijateljice.
baš tako!
21.02.2012, 11:31
hanabanana
4435
Sad recite da sam rospija....ali ima jedna koju pitaju: koliko duga gradite karijeru????
Umjesto sve šuplje što je rekla mogla je reći kratko: Karijera je počela nakon što je muž postavljen za direktora.........ma neću dalje....
Do tada je vodila dnevnik, i nije se nešto u tome proslavila. Ma daj... Kakva karijera kakvi bakrači.
Za prof. Tanović skidam kapu.
21.02.2012, 11:33
Funky
537
Vezano za temu... obzirom da se evo navršila godina od vanmaterične, bez novih trudnoća, i da je vrijeme za drastične korake u smislu liječenja ove naše "neplodnosti" ja sam se sad vratila sa razgovora sa svojim direktorom kojem sam fino rekla da ako je stani-pani ja odoh ganjati trudnoću... srećom u ovom vremenu postoje ljudi koji kažu:"Dok nisam imao djece razmišljao sam drugačija. Danas ja ti jedino mogu reći da te niko nikada neće i nesmije kriviti što želiš biti majka. Idi i riješi što treba posao te čeka kada se vratiš!" .... Hvala direktore...
Sad recite da sam rospija....ali ima jedna koju pitaju: koliko duga gradite karijeru????
Umjesto sve šuplje što je rekla mogla je reći kratko: Karijera je počela nakon što je muž postavljen za direktora.........ma neću dalje....
Do tada je vodila dnevnik, i nije se nešto u tome proslavila. Ma daj... Kakva karijera kakvi bakrači.
Za prof. Tanović skidam kapu.
ma ja, ba
21.02.2012, 11:37
teacher75
5394
tesko se prilagodjavati, jer ova jedna radi strasno i ne moze nikad izaci osim subotom navecer, dok dodje sebi, a ionako rijetko izlazi, druga zivi u visokom pa joj je isto problem doci, a treca ima dvoje djece, tako da bas dok se sve uganjamo, jako tesko. al bitno da se uganjamo nekako
21.02.2012, 11:37
hanabanana
4435
Ali da ne mislite da nipodaštavam, ja ću sada reći da ipak znam jednu ženu sa karijerom. ( Po mom shvatanju šta bi trebala biti profesionalna karijera. ) I ona je na ovom forumu, i nadam se da će se prepoznati. Toj ženi skidam kapu, a čisto sumnjam da je plaćaju basnoslovno za posao koji obavlja....
< Poruku je uredio hanabanana -- 21.2.2012 11:40:52 >
21.02.2012, 11:39
Hanady RR
18727
Fukny
sa srećom... divan primjer razumjevanja nadređenog.
a ja svoju karijeru sam gradila 10 godina... znači prije posla koji sam počela raditi... vanposlovnim i vananstavnim aktivnostima.... učenjem, osposobljavanjem, pisnajem stručnih tekstova... stagnaciju sma sama birala...a vrijeme koje je ispred mene uvijek će imati napismeno moj dosadašnji uspijeh... sada samo radim posao za koji sam se školovala...i to upće ne smatram nekom posbenom karijerom nego ako govorim u smilu iste smatram ga smao 'održavanjem koraka'' da nastavim gdje sam stala kada ja to poželim
21.02.2012, 11:42
teacher75
5394
ja se s najboljim prijateljicama sastanem nekoliko puta godisnje, ono sve se okupimo- nas 4 i i dalje postoji gotovo jednaka bliskost, bas smo vezane mada nas 2 imamo djecu, jedna je udata a nema djece a jedna nije ni udata niti ima momka, pa opet uvijek imamo zajednicke teme- uglavnom evociramo uspomene iz mladalackih dana a toga imamo i previseuser posted image uvijek se super provedemo
super bi bilo da negdje otputujete, npr sastavite se jednom godišnje i odete negdje na par dana, same vi i ono se baš ispričate i izezate zašto da ne? i tako svake godine, ko tradicija
ne bih ja mogla ostaviti lanu, djaba, a sad jos dolazi 2,beba tako da nema sanse
21.02.2012, 11:42
veeseelaa
20552
pa ona bi nam onda mogla napisati kako je ona sve to uklopila
21.02.2012, 11:43
virgulina
187
lepo je zenam ciji su muzevi direktori mada moja karijera je moja kad sam se zaposljavala , bilo je muka ( jadna mi drzava, jadna mi struka , svi psuju , kunu , se** , a opret trce da ti ljube guz ) i kad sam pocela da radim i da gradim , pa pored smena u hitnoj ( ko portir ) da pisem radove i kad sam dobila specijalizacuju , pricalo se : lako joj , svekrva joj primarijus pa je potegla vee a ja dana ne videh godinama i onda trudnoca , strah ( rodila sam nedonosce ) pa kad sam se vratila i objavila rad , nacelnik mi rece ; koleginice , pa vi sad morate malo da usporite sad koliko sam usporila koliko nisam imam divnu curicu . radim , zaradjujem ( malo al naspram ostalih ogromno ) alo bih volele da budem ko u Americi , kad ona ode na studije da se vratim to malo sutra , jer necu moci da je posaljem na studije ako sam omuz radi i tako pih a imala bih posla kod kuce koliko hoces
< Poruku je uredio virgulina -- 21.2.2012 11:44:22 >
21.02.2012, 11:47
veeseelaa
20552
"Dok nisam imao djece razmišljao sam drugačija. Danas ja ti jedino mogu reći da te niko nikada neće i nesmije kriviti što želiš biti majka. Idi i riješi što treba posao te čeka kada se vratiš!" user posted image user posted image user posted image .... Hvala direktore...
21.02.2012, 11:48
Funky
537
"Dok nisam imao djece razmišljao sam drugačija. Danas ja ti jedino mogu reći da te niko nikada neće i nesmije kriviti što želiš biti majka. Idi i riješi što treba posao te čeka kada se vratiš!" user posted image user posted image user posted image .... Hvala direktore...
Kralj...nema dalje...al' izdržala sam da ne okinem plakati...
a ja svoje neudate zovnem sebi na kafu i kolace, dok mi mala spava.... jesi li o toj opciji razmisljala?
jesam, al nije mi to to, lana spava u dnevnoj a u kuhinji mi bas nije ugodno za neku pricu
21.02.2012, 11:51
veeseelaa
20552
ja imam jednu prijateljicu kojoj sam bila vjenčana kuma, ona je ostavila dijete svom mužu i otišla u Londom da završi magisterij, nije bila s djetetom 2-3 godine, mislim da je 2-3 puta posjetila Sa dok je bila u Londonu sad su na okupu, divna je majka i super supruga
21.02.2012, 11:51
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Funky
Kralj...nema dalje...al' izdržala sam da ne okinem plakati...
vjerujem ti draga moja, divno je kad naiđeš na ovakve ljude, inače mnogi nemaju razumijevanja
21.02.2012, 11:52
Blue rose RR
4361
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ali da ne mislite da nipodaštavam, ja ću sada reći da ipak znam jednu ženu sa karijerom. ( Po mom shvatanju šta bi trebala biti profesionalna karijera. ) I ona je na ovom forumu, i nadam se da će se prepoznati. Toj ženi skidam kapu, a čisto sumnjam da je plaćaju basnoslovno za posao koji obavlja....
Pridružujem se naklonu, jer ipak pored onoga što je/nas čeka u/oko/na/pored kuće, stigla je i uspjela sve ono o čemu mi naglabamo danima ovdje.
Malena - svaka čast malena.
21.02.2012, 11:56
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Pridružujem se naklonu, jer ipak pored onoga što je/nas čeka u/oko/na/pored kuće, stigla je i uspjela sve ono o čemu mi naglabamo danima ovdje.
Malena - svaka čast malena.
MIslimo li na istu.
I da...htjela bih reći....ja imam dobar posao, i dobro me plaćaju. ( za mene je sve preko 1500 dobro, možda neko misli suprotno ). Puno sam putovala, od kad imam djecu gledam da me mimoidje sve što može. Mogla sam napredovati, ići na regionalne okvire....nisam. I opet kad bih dobila kakve lude pare, otkaz bih poslala sms-om. Kako bih ja znala divno rasporediti svoju lovu i svoje vrijeme. Mislim da bih se tada bacila na učenje. Upisala bih nešto što nema veze s ovim što sam završila. MOzda bih se odvazila i knjigu da napisem.....Kad moze N.C. sto to ne bih mogla ja, garantujem da sam pismenija.
< Poruku je uredio hanabanana -- 21.2.2012 11:58:45 >