writing-img

RE: kukovi bebe

clock-img

21.07.2010, 14:44

clock-img

melly__

pencil-img

695

Evo i nas..mi juce bili na UZ kukova,nalaz super,ali dr nesto nije bila zadovoljna pregledom pa nam rekla siroko povijanje i vjezbiceuser posted image a to vec radimo pa mi cudnouser posted image pitala sam je sto puta ali ona kaze eto kao sve je u redu ali puno se nogice rasireuser posted image ne znam sta joj to znaci..na nalazu pise uredan hiper laksitet zglobova..i kontrola za mjesec dana..jel to ok mislim tako brzo kontrola opet??? pozz..

17.06.

clock-img

21.07.2010, 14:53

clock-img

mamana

pencil-img

531

Čim je kontrola za mjesec, vjerovatno ona hoće nešto da prati. Moja djevojčica je po rođenju imala kao "ograničeno" kretanje kukova. Ovo kao napisala sam iz razloga što je to jedino konstatovala pedajatrica u porodilištu, dok patronažna i druga perjatrica to nisu primjetile. Tako da smo na prvu kontrolu išli sa mjesec, na njoj je biklo sve OK, ali zbog tog nalaza iz porodilišta išli smo na kontrolu opet sa tri meseca, gdje takođe sve bilo OK. I onda svijedeća kontrola kad prohoda, to je bilo sa 12 mjeseci i tad je sve bili OK. S tim što mi je ortopet rekao da djete ne stavljam u hodalicu, nego da je pustim da spontano prohada. Sad je vekika cura ima tri godine i ne možemo je stići. Tako da ne treba ništa da brineš.

clock-img

30.07.2010, 12:41

clock-img

katarinaaa

pencil-img

26

cao,mene zanima kad ste vi poceli stavljati djete u hodalicu,moj malac ce 2.8 napunit 8 mj,dal je rano za hodalicu.na kontroli za kukove smo bili prije 2.5 mj,i u redu su bili

clock-img

30.07.2010, 15:56

clock-img

many

pencil-img

400

ni jedan doktor ne podrzava stavljanje bebe u hodalicu,kaze da to nije zdravo za bebeu,ali da se bebea smije stavljati i hodalicu tek onda kada se pocne oslonjati o namjestaj(sto kauc idt)da hoda tad beba smije u hodalicu.....moja bebea vec 2mijeseca skoro tri nosi kajsice za kukove,pa tako da sam bas pricala s doktorom u vezi toga,,,,,,lijep pozz

clock-img

30.07.2010, 15:58

clock-img

many

pencil-img

400

zaboravih napisat da nitad nije dobro da beba bude duze od 15min u hodalici.....

clock-img

31.07.2010, 13:19

clock-img

katarinaaa

pencil-img

26

hvala,al moj nece da sjedi vise,samo da mu je na noge i da skace,posve je ziv pa sam ga zato mislila uhodalicu

clock-img

31.07.2010, 13:35

clock-img

martajay

pencil-img

400

fizijatri i ortopedi NIKAKO ne preporucuju hodalice, jer beba moze da razvije tendenciju hodanja na prstima, kao i pogresan oslonac pri hodanju, takodje stetna je za kukove. neka se beba sama podize, ako zeli, seta drzeci se za namestaj... 

7.4.2009.

clock-img

31.07.2010, 15:47

clock-img

katarinaaa

pencil-img

26

al ne moze jos da seta tek 2.8 ce napunit 8 mj,al nema mira nikako

clock-img

31.07.2010, 15:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: katarinaaa

cao,mene zanima kad ste vi poceli stavljati djete u hodalicu,moj malac ce 2.8 napunit 8 mj,dal je rano za hodalicu.na kontroli za kukove smo bili prije 2.5 mj,i u redu su bili

jesi nasla gdje ces pitatuser posted image user posted image user posted image
Kako ti mislis i tvoja savjet uradi.
Uvjek ce neko biti ZA a neko PROTIV  ja sam koristila od 6,5 mjes. Trebalo nam citav mjesec da ju skonta kako ideuser posted image
HB.zdrav prav....
Mada nama su rekli na uzv kukova da ide hodalica kad bebi sam prosjedi .
A ja sam prije koristila i tako,mi je dobro dosla sad ju prerasto sad puziii,nehoda jos a merak je bio dok je u njoj bio mirna bebauser posted image user posted image

clock-img

31.07.2010, 15:57

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: katarinaaa

Doktori zabranjuju korištenje hodaljke,navodno radi toga što dijete kasnije "hoda na prstima".
Iskreno,oboje sam djece stavljala u hodaljku i nijedno ne hoda na prstima a po starosti tvoje bebe mislim da je možeš stavljati u  hodaljku.
Na tebi je dali ćeš poslušati doktore ili ne .Ja nisam.user posted image

clock-img

31.07.2010, 15:59

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ja ne bih u hodalicu, nedajboze nesto da ne bude u redu pa da se kajem sto nisam slusala doktore...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

31.07.2010, 16:00

clock-img

Anoniman

kokice,i anel je hodo donedavno na prsticima al kako ga sad tatam fino,ide na stopalima .podje ko fol na prstice se odignuti al ja tezinu svalim neodizem puno uzrak rukice kad vodam ga i ide pravo i lijepouser posted image

clock-img

31.07.2010, 16:05

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

A da je nisi previše podigla?user posted image

Ja sam štimala na takvu visinu da beba sjedi u njoj a kad hoće ustati i hodati da se odupre čitavim stopalom.

clock-img

31.07.2010, 16:07

clock-img

Anoniman

Ma nisam bila je i premala ma tamanuser posted image al taj nije imao mira znas vecinom je hodao i to odgurivao se na prstima

clock-img

01.08.2010, 14:48

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

A je koristio hodalicu od 6 mj i prohodao je sa 11 mj ..nikad nije hodao na prstima

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

17.08.2010, 15:58

clock-img

melly__

pencil-img

695

Mi danas bili na kontroli...hB sve super ne moramo ono siroko povijanje viseuser posted image user posted image bas mi je drago da je sve u reduuser posted image user posted image kontrola tek za 6 mjeseci..pao mi je kamen sa srcauser posted image

17.06.

clock-img

06.10.2010, 22:03

clock-img

/MMK/

pencil-img

278

Imam bebu od 17 dana.
Kažite mi, molim vas gdje da se naručimo za uzv kukova, koliko se čeka i kada ga je najbolje raditi ?
Rodili smo se u Vojnoj, a na kontrole ćemo u DZ Vojničko ( ne znam ima li ovo veze sa naručivanjem ili je svejedno).

Hvala.

09.2010.

clock-img

06.10.2010, 22:37

clock-img

leona81

pencil-img

6373

kontrola se radi najbolje do 2 mjeseca, ja mislim da smo mi radili prvu sa nesto vise od mjesec dana...rodili smo se na Kosevu a radili smo privatno i drugo misljenje potrazili u Vojnoj...dobijes uputnicu kod pedijatra i to je to:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

06.10.2010, 23:15

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

MMK pa i ti si rodila user posted image user posted image user posted image
čestitam mila i nek je sa srećom user posted image
i mi idemo na kontrole u DZ saraj polje i tamo daju uputnice za vrazovu  za radiologiju
bolje otiđi što prije po uputnicu da se odmah naručiš jer se čeka
mi smo juče (beba ima skoro 3 mjeseca) bili na UZV kukova i hB sve je ok user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

03.01.2011, 14:06

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Drage forumašice..
Molim vas da mi odgovorite, ukoliko znate ista o ovome;
Naime, beba mog prijatelja, danas je isla na snimanje kukova(mjesec joj je dana)
dali su joj neke kajiseve za kukove koje mora da nosi..radi li se o nekom trajnom ostecenju ili su kajisevi korektivni..?
Zamolio me da pitam pa da mu proslijedim info..hvala vam

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

03.01.2011, 14:13

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Niobe

Drage forumašice..
Naime, beba mog prijatelja, danas je isla na snimanje kukova(mjesec joj je dana)
dali su joj neke kajiseve za kukove koje mora da nosi..radi li se o nekom trajnom ostecenju ili su kajisevi korektivni..?

Ti kaisici se nose najcesce od 2-6 mjeseci. Nije nista strasno, mada grozno izgledaju....Samo nek'''' ih nose i redovno vjezbice rade i bice sve OK.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 3.1.2011 14:14:49 >

clock-img

03.01.2011, 14:16

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Ti kaisici se nose najcesce od 2-6 mjeseci. Nije nista strasno, mada grozno izgledaju....Samo nek'''' ih nose i redovno vjezbice rade i bice sve OK.

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Niobe

Drage forumašice..

Hvala user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

04.01.2011, 17:53

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Mi nikad nismo otišli na kontrolu kukova sa 9.mjeseci...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

13.01.2011, 02:31

clock-img

ammyc

pencil-img

5

pozdrav svim mamama ,ja se nisam javljala od ulaska u 8 mjesec trudnoce,sad  ce mali imati 14.01.2011 dva puna mjeseca a tek smo dobili termin za UZ kukova 03.04.2011 nesto mi to prekasno znate li gdje mogu otici privatno sa njim da snimi kukove?

ammyc

clock-img

13.01.2011, 08:02

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Privatno u ordinaciju Dr Hodzica u Jukicevoj na Kosevskom 061 171 407,moras se naruciti,jer ultrazvuk kukova ti radi Dr Sandra Vegar sretnouser posted image

Zadnji članci

article-img