u tom bih slučaju vjrevotano napustila posao, imala dvije kućne pomoćnice i baška bih muža zamolila ljubazno da sa posla od 8 sati kasniti ne smije
Jedno ko nijedno, a dvoje ko 100 komada...
vjerujte mi jedno dijete je šaša...sa dvoje sve je zeznutije...
pa ti kreni samo do njihovih osnovnih potreba...hajde obuj ih za jednu sezonu ...cipele duboke i čizme neprmočive...bez 250 KM na sniženjima posebnim nema te...a gdje si ti, a gdje muž svi se mi obuti moramo ako ćemo iz kuće...
I hajd dvije plate imamo i privatni posao suprug...
i ne bojim se ja gladi...al sa jednom platom nema šanse da im priuštim sve što treba...i najtragičnije je što nit smo ja i suprug nit su njih dvije razmažene...sve je u granicama normalnog i ne pretjerujemo.
A slobodno vrijeme...to vam u jednom trenutku dođe'' misaona imenica''...
ja sa posla idem po njih u 16, 48 najdalje 17,10 u najvećem kašnjenju smo kući...
dok stavimo ručak koji je prethodno skuhan oonda iammo časove igranja...
sa njima se igram ja jer suprug ide privatno raditi...
pa onda ih okupam, nahranim večerom , čitam im i u krevete smejstim...
pogledam oko sebe kao d aje bomba pala...zadam 4-5 krugova po kući, popalim mašine i napravim kafu...pa pijem i čekam supruga...on dođe dok s anjim pormuhabetim koju dok i on nazor meni za hatar kafu u to doba popije...i onda spavanje...ja znam leći 2 sata sa njim, pa ustati i nastarvitui gdje sam stala...
sad sam sa starijom utorkom i četvrtkom na probi hora, vodim i mlađu...vele smo sebi sistem da večeramo u BBI, tamo sjeidmo i igramo se....
pa oko 10 dođemo kući...u tom slučaju poremetimo i spavanje i kupanje...al smao tako duže sam sa njima jer one meni kuću u 20 sati spavaju dubokim snom...a meni to malo.
I nemam ja frustraciju dal pazim na sebe...pazim koliko ja na sebe toliko moj suprug na sebe...
o svemu se dogovarmo i djeca su nam prioritet...njih sma rodila sebi a ne nai ili tetkama a kamoli nakim tetama...
Imamo mi vrijeme za sebe...samo relano prekratko mi traje dan...24 sata mi je premalo toliko toga bih mogla i htjela samo da imam više vremena.