Draga mama2009,
na ove tvoje optuzbe necu i ne mogu ostati ravnodusna, jer su to lazi koje plasiraju ljudi (zli ljudi) kojima smeta svaki pokusaj da se u ovom nasem drustvu uradi nesto dobro... nesto nesebicno!
SOS "prijatelji zivotinja" koji drze bracni par i koji su profitirali od toga nikad nista nisu uradili...gospodja Silva koja je kao "direktorica" i njen muz su ljudi bez duse srca koji su dobili novac od donacija i projekata i naravno stavili u svoj dzep.
Ovo pises, a nemas pojma...
- do sada je spaseno i udomljeno na hiljade pasa i maca (sos postoji od '98....njih dvoje "ti sebicni profiteri, bez duse i srca" su u ratu spasavali cuke i mace...u vrijeme kada "zivot nije imao smisla")
- Po skolama se i dan danas educiraju klinci...godinama se radi s umjetnicima i djecom (izlozbe, koncerti...)
- Zahvaljujuci gosp. Velimiru Ivanisevicu usvojen je konacno Zakon
- Za sada "na tajnoj lokaciji", postoji skloniste za one zivotinje koje nemaju sansu da budu usvojene tj. ta sansa je jako mala (osakacene zivotinje)
- Kampus (za ovisnike) gradi azil u saradnji sa SOSom (pet terapija)
Ovo su samo neke stvari...nemam u glavi zaista sve sto je sos do dana danasnjeg uradio
Dalje...ne da je smijesno nego je zalosno tvrditi kako "jadna" veterina nije nadlezna za takve slucajeve...to je isto kao i tvrditi hitna nije nadlezna da dodje po mene u slucaju da me udari auto
Svi mi mjesecno izdvajamo za veterinu a ako oni "nemaju" novaca da pokriju lijekove onda nesto ne stima u njihovom menadzmentu, pa je onda jedino logicno pitanje "gdje su pare?"
Svaki cuko i maca lutalica su problem kantona tj. nas gradjana...jer te pse i mace je neko ostavio...izbacio
Nekad pogledaj neku stranu emisiju o ovom problemu, pa ces vidjet kako to funkcionise u uredjenim sredinama
Velja sigurno nije dobar PR( vjerovatno tu igra ulogu i njegova priroda, pa su mu drazi psi od ljudi)... sto nije ni cudo...jer da si se ti nagledala stvari kakvih se on nagledao vjeruj mi da bi i ti tako reagovala (ovo ti govorim zato sto svaka fotografija u zadnje dvije god. dodje i do mene) A covjek dobije 101 poziv dnevno od narkomana do policije a on je ujedno sekretarica, "veterinar", vozac i osnivac sosa...pa ti sad vidi sto on mozda nije "fino" popricao s tobom (vjeruj mi znam i sama da Velja zna biti muhanat)
Sto se vozila tice, slobodno uputi pitanje premijeru kantona ili otidji u veterinarsku stanicu stup, tamo stoji jedno parkirano...ima naljepnice cuke i mace
I ja bih te zamolila, prije nego sto nekog javno optuzis da potkrijepis to i dokazima, u protivnom ovo je nista drugo vec kleveta LP