Moj mali pekmez se zove ELIS :) A posto cemo opet dobiti bracu muke mucimo sa imenom :(
11.03.2014, 15:04
Ajlaaaa
92
IZVORNA PORUKA: sogandolma
Moj mali pekmez se zove ELIS :) A posto cemo opet dobiti bracu muke mucimo sa imenom :(
Elis bas slatko ime ..kakva imena vise volis? Obicna,muslimanska,neutralna??
07.04.2014, 22:05
emman
8
Kad sam bila djevojčica upoznala sam jednu Emman,to mi se ime jako svidjelo.I moja djevojčica se tako zove,ali sad to ime više nije neobično.Ima jako lijepih i neobičnih imena:Zejd,Fatih-meni posebno lijepo ime,Kerim,Ishak,Rejjan ... :)
18.04.2014, 20:59
Mahidevran 6
83
Moja sestra se nedavno porodila dobila je sina koji nije imao ime do skoro 2 nedelje posle rodjenja...Tesko se odlucila i na kraju posle bas lijepih imena izabrala ALMIN meni se iskreno i ne svidja ,uopse ali dobro njen izbor..Imala je puno ljepsih opcija ,ali se na kraju odlucila za ovo .. U razmatranju su bila ova imena :Damir,Aziz,Amin,Almir....Ova boldirana su mi prelijepa i nekako mocna smartam da su puno ljepsa ,uostalom imamo blizeg rodjaka koji se zove Almin...
18.04.2014, 21:47
Galicia
2433
Jel ti krivo?
18.04.2014, 22:23
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: Galicia
Jel ti krivo?
18.04.2014, 22:38
AnLu
371
Kad neko kaze Aziz odmah se sjetim Ziska, proguglajte
18.04.2014, 22:42
teacher75
5394
meni je aziz uzas
18.04.2014, 22:45
Galicia
2433
Mene ime Aziz posjeca na nekog mrsavog visokog crnokosog ne tako pedantnog cikicu, sa par (ono sto je ostalo) konjskih zuba u gornjoj vilici.
Moj sin se zove Faris sto znaci konjanik, vitez, vodja na konju...ukoliko bi jednog dana ponovo imala djecaka pojma nemam koje ime bi mu nadila, a curici bi nadili Ajna :)
05.08.2014, 19:41
Girl123
1
Trebala bih jedan savjet od vas! Dali je sramota u ovoj nasoj drzavi (ako smo ja i muz Hrvati ) nazvat dijete Tajra jel kazu da je to muslimansko ime?? Samo da se zna Da je arapskog podrijetla
< Poruku je uredio Girl123 -- 5.8.2014 19:44:03 >
05.08.2014, 19:54
Galicia
2433
Katolici ste u BiH ili Hrvati u BiH ili Hrvati u Hrvatskoj? Nebitno. A ime ne treba da pravi problem, ako se vama svidja. Tajra je lijepo ime. Samo bi to kod mene bilo Tyra.
05.08.2014, 19:55
R&T@
5982
Sramota je dati djetetu pogrdno ime... Tajra nije muslimansko ime... To je skup glasova koji u arapskom jeziku znaci ptica... A isti taj skup glasova, napisan kao Tyra ima sasvim drugo znacenje u drugom jeziku...
I da, ja se uopce ne sramim sto moja kcerka ima to ime...
05.08.2014, 20:05
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: Girl123
Trebala bih jedan savjet od vas! Dali je sramota u ovoj nasoj drzavi (ako smo ja i muz Hrvati ) nazvat dijete Tajra jel kazu da je to muslimansko ime?? Samo da se zna Da je arapskog podrijetla
Pitaj svoju ili muževu obitelj, opet će ti oni dati najbolji savjet kako bi to zvučalo.
05.08.2014, 20:12
MicoTico
340
Ja sam Pravoslavka, sviđa mi se ime Tajra i dala bih je svojoj kćerki. Ne vidim zašto bi to bilo sramota Elem, meni to ime uopšte ne djeluje kao samo muslimansko, baš mi nekako univerzalno. kao i Sara, Nađa , Lana... Kod nas, u mom kraju, ta imena daju Hrišćani, a kod naših dragih forumašica Muslimanki sam dosta srela baš tih imena.
05.08.2014, 20:43
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Galicia
Mene ime Aziz posjeca na nekog mrsavog visokog crnokosog ne tako pedantnog cikicu, sa par (ono sto je ostalo) konjskih zuba u gornjoj vilici.
a ne padne ti na um Tajson?
ma to ti je ona priča, propaganda, utkana u narodu, da ta stara muslimanksa imena imaju neki nepismeni, bez zuba
a sad će "nova" generacija Aziza da pokaže kako to nije tako
05.08.2014, 20:47
Galicia
2433
Da u pravu si. Ime ne cini covjeka.
05.08.2014, 21:13
veeseelaa
20552
al eto kod nekog stvara ružne pretpostavke o insanu
05.08.2014, 21:58
Medić*
29
Najbitnije je da ti moras rascistiti sama sa sobom te neke stvari. Znaci da budes spremna na te neke komentare okoline ako bi ih bilo. Ako ti se ime toliko svidja, tjeraj po svom. Sramota nije sigurno. Mozda ce nekima biti cudno, jer ga pretezno muslimani daju. Mozda ni ne bude cudno.
Meni nebi bilo cudno da se neka curica ciji su roditelji katolici ili pravoslavci zove Tajra. Nekako mi je medjunarodno, tako mi zvuci. A bilo bi mi cudno npr da se zove Aisa, Sumeja, itd. ili da se neka djevojcica ciji su roditelji muslimani zove Alexandra ( jako lijepo ime ), Zorica, Marija i sl.
05.08.2014, 22:06
dambolina
174
A tajra benks, jel ona muslimanka (tyra banks, manekenka)