Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ime dominik je latinskog porijekla, dominus-gospod, dominikus-koji pripada gospodu,iz samog znacenja se vidi da se radi o vjerskom imenu. ime se nalazi u katolickom kalendaru i ima veze sa novim zavjetom, poznat je i red dominikanaca koji nosi ime po svetom domenikusu. ime na nasim prostorima nije zastupljeno (cesto), ali jeste u italiji. http://www.vorname.com/name,Dominik.html
04.02.2014, 15:39
Galicia
2433
IZVORNA PORUKA: adissa_
IZVORNA PORUKA: Galicia
IZVORNA PORUKA: nuki
sva imena sa liste od top 100 su mi ok, kenan, tarik, asja, hana, ali ni za jedno ne mogu reci to je to. zato sam pitala za ova malo rjedja imena.
U mom okruzenju su ti ova imena: Noah, Ella, Alden, Oliver, Kenan, Hannah, Naz, Asja, Mia, Emin, Dominik, Oskar, Nejla, Sebastian, Lina, Ibrahim, Lejla, Lajla, Amina, Aisha, itd
Ovo su sve nase gore list imena.
"Cija" su to imena? Dominik,Oskar,Sebstian? nisam ih cula ni kod srba ni kod hrvata ni kod bosnjaka ,pa me zanima koji narod najvise daje'?
Uglavnom nacionalno NEopterecen narod.
04.02.2014, 16:53
Hannica
2920
sva imena sa liste od top 100 su mi ok, kenan, tarik, asja, hana, ali ni za jedno ne mogu reci to je to. zato sam pitala za ova malo rjedja imena.
U mom okruzenju su ti ova imena: Noah, Ella, Alden, Oliver, Kenan, Hannah, Naz, Asja, Mia, Emin, Dominik, Oskar, Nejla, Sebastian, Lina, Ibrahim, Lejla, Lajla, Amina, Aisha, itd
"Cija" su to imena? Dominik,Oskar,Sebstian? nisam ih cula ni kod srba ni kod hrvata ni kod bosnjaka ,pa me zanima koji narod najvise daje'?
Dominik sam cula,hrvat ga nosi,i ne dijete, nego covjek od oko 50-ak g.
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
04.02.2014, 22:50
adissa_
212
nisam to pitala ,svako je nesto bez obzira na stavove.kao da je to neka opterecenost
05.02.2014, 00:57
Galicia
2433
nisam to pitala ,svako je nesto bez obzira na stavove.kao da je to neka opterecenost
Moji roditelji nisu nacionalno optereceni, pa tako nisam ni ja, ni moj brat koji je svojoj djeci dao imena gore sto si navela, itd. I nismo ni Srbi, ni Hrvati ni Bosnjaci.
Zato se i cudis, jer ne pripadamo nigdje, i dajemo djeci neopterecena imena.
05.02.2014, 01:43
adissa_
212
Vidis gore ipak su opterecena :D
05.02.2014, 13:12
nuki
31
Oskar staroenglesko ime nastalo od asa-bog, geir-zastita, znaci pod Bozijom zastitom, prema znacenju je vjersko ime. Imendan u kalendaru je 3. februar. Sebastian, grcko ime nastalo prema geografskom pojmu, gradu u Maloj Aziji, znacenje naziva je uzvisen. Imendani 25. feb. i 20. januar po imenu rimskog sveca mucenika iz 288. godine.
05.02.2014, 13:51
nuki
31
sta znaci nacionalno neoptereceno ime? misli li se na nase balkanske nacije i stara imena tipa hrvoje, kulin, nemanja? ili se misli na vjerski obojena i koje vjere konkretno? sebastian je neoptereceno ime u krscanstvu jer je priznat kao svetac mucitelj od strane katolicke i ortodoksne crkve, ne znam kako na ime gledaju proestanti i drugi, za muslimane, jevreje, hinduse da ne govorim. ime zlatan je na zap. Balkanu neoptereceno, ali nije za Germane, Romane...ne znam da ijedno ime zadovoljava sve kriterije
05.02.2014, 14:55
Galicia
2433
Ne Znam. Nisam otalen.
06.02.2014, 20:20
SdZ
2784
I eto novo ime kod nas.
Mm se sad svidja Ajlin, a meni bas i ne.
Poludjet cemo.
06.02.2014, 20:27
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: SdZ
I eto novo ime kod nas.
Poludjet cemo.
Slatke muke...
Meni se ne svidja sto nasu djevojcicu Ajlin svi zovu Ajlina... Balkan...
06.02.2014, 20:29
Galicia
2433
SdZ, jel curica?
06.02.2014, 20:29
SdZ
2784
SdZ, jel curica?
Daaa.
06.02.2014, 20:32
Galicia
2433
Za pisulju. VOlim pisulje.
Cini mi se da vam se svidjalo Darija, meni je to lijepo ime a svidja mi se i Darja.
06.02.2014, 20:39
SdZ
2784
Za pisulju. VOlim pisulje.
Cini mi se da vam se svidjalo Darija, meni je to lijepo ime a svidja mi se i Darja.
Pa jeste, ali eto sad izmisljamo "toplu vodu". Trazimo "ljepse", neobicnije. Na kraju ce i biti Darija, sigurno, jer ipak se ono uvijek provlaci uz svako ime koje spomenemo, svako poredimo s Darija.
I ja sam imala malu zeeljicu da bude pisuljica, a ako me i iznenadi djeKac za njega imam ime sigurno.
06.02.2014, 20:39
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: SdZ
I eto novo ime kod nas.
Poludjet cemo.
ma necete, ja napravila spisak da mm izabere i mm kaze da mu se sva imena svidjaju, osta sve na meni
R & R <3 ..Duse mamine potpuno upotpunile moj zivot !
07.02.2014, 18:34
Mahidevran 6
83
Jeste Darija je muslimansko-persijsko po meni prelijepo ime i da znaci gospodarica,ucena zena..
07.02.2014, 18:56
nuki
31
Darija je zenska verzija imena Darius-3 kralja su se ovako zvala, perzijsko znacenje je koja posjeduje, mocnica, zastitnica. Arapska rijec darija znaci koja shvata, zna, savjesna, ne znam da li Arapi imaju ovo kao ime.
07.02.2014, 19:01
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: Mahidevran 6
Jeste Darija je muslimansko-persijsko po meni prelijepo ime i da znaci gospodarica,ucena zena..
perzijsko ime prije islama, jel muski oblik tog imena Darijan?