cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Koliko cesto jedete ribu?

clock-img

26.05.2010, 20:57

clock-img

Medić*

pencil-img

29

kod nas je riba obavezna bar jednom sedmicno ali samo meni i bebcu, mm je alergican na ribu tako da ni miris ne podnosi pa strogo nakon spremanja luftiramo stan dobro, a ja uzivam jesti ribu ali samo pohovanu i pecenu drugacije je ne pravim, i babac voli bas je danas za rucak bio oslic, naravno pohovani user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

26.05.2010, 21:00

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

nazalost 2-4 puta mjesecno, mada jako volim ribu i mogla bih je jesti i vise puta sedmicno, al nekako nemamo naviku...

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

26.05.2010, 21:06

clock-img

Mona Mohamed

pencil-img

1443

Prije trudnoce sam jako mnogo voljela ribu i bila je na meniju najmanje jedan put sedmicno..Vec sada ne mogu..Muka mi je..Nadam se da ce ova faza proci..

_____________________________

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

clock-img

26.05.2010, 21:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Mi je jedemo otpilike 2-4 puta mjesečno...u ljtnom periodu zna biti i češće jer najviše volimo sa roštilja ribu user posted image user posted image user posted image user posted image to moj dragi muž ručak pravi jer mu riba baš ide od ruke...

a smatram da je jedemo dovoljno....
cure je baš vole i pohovanu i prženu i pečenu i paštete ( namaze od ribe) solo sa povrćem...sve ribe i morske plodove također.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.05.2010, 21:14

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ja sam jela dimljeni losos u ponedeljak, predobar je =)

A juce sam jela gratiranu ribu zove se "Nisse Hult" ovdje extra je majke mi =)

Ako zelite recepte za ribu mogu vam ja par sa posla donijeti koje ja volim =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.05.2010, 00:45

clock-img

taurus

pencil-img

3578

user posted image user posted image user posted image user posted image  čekam recepte za ribu, jer sam luda za ribom

clock-img

27.05.2010, 08:48

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Vidjet cu danas da koji uzmem ako se sjetim :P memorija mi je stvarno prekratka hahaha...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.05.2010, 08:55

clock-img

Nana84

pencil-img

224

moj mm ne voli ribu user posted image tako da kad mama pravi ribu, ja odem do nje pa se dobro najedem, većinom jednom mjesečno, a sebi je napravim kad je mm na poslu, pa kasnije moram dobro izračiti stan user posted image jer je njemu i miris odvratan, šta ću user posted image

clock-img

27.05.2010, 09:09

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Imam ti idealan recept za ribu koja puno nemirise na ribu...

Uzmes file od lososa, stavis u vatrostalnu zdjelu file i samo pospes limuna po njoj, bibera i soli... na sredinu svakog filea stavis jednu kasiku pavlake i posolis po tome i stavis malo kopra...

u rerni ispeces.... majke mi nemirise puno, ja iako sam ljubtelj ribe ja nemogu mirisa nimalo....



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.05.2010, 09:12

clock-img

taurus

pencil-img

3578

A treba li poklopiti zdjelu ili neuser posted image
I koliko dugo se peče

clock-img

27.05.2010, 09:18

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ma jok samo tako, peci mozda jedno 20-30 minuta, vidjet ces kad losos postane svjetliji...

A za umak mozes napraviti hladni ovako

treba ti
jogurt
majoneza
kopar
persun
sol

sve to skupa pomjesas, pazi samo da ti nebude previse majoneze... ja ovo sve odoka radim pa neznam mjere, ostalo sve stavis samo po ukusu ;)

kuhani krompir uz ovo i fenomenalno ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.05.2010, 09:45

clock-img

taurus

pencil-img

3578

user posted image user posted image user posted image user posted image  hvala Ilhanauser posted image

clock-img

27.05.2010, 10:29

clock-img

Nana84

pencil-img

224

njam njam, probat cu user posted image

clock-img

27.05.2010, 15:03

clock-img

meg 1

pencil-img

12

Jednom sedmicno pripremamo ribu, sa dosta limuna, doduse uz salatu krompir-luk.
Nekad pastrmka nekad oslic, file oslica isto.


_____________________________

vjezbanje kod kuce

clock-img

27.05.2010, 15:24

clock-img

Anoniman

U ljetnom periodu jedemo ribu jako cesto...gotovo 2x sedmicno(najcesce je rostiljska priprema).
A u zimskom periodu dosta slabo, nazalost. Mozda 1x mjesecnouser posted image

clock-img

27.05.2010, 15:29

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: sara.at

otkako sam zatrudnila bebi nece ribe al ja je volim a user posted image me natjera na povracanje...
Sad sam kupila te riblje stapice da probam njih jer treba mi bar malo omega3 user posted image



ja uzmimam tablete one omega 3 dobijem u onim vitaminskim femi peri natal i uzimam tako da nadoknadim :)))


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

27.05.2010, 15:29

clock-img

marny

pencil-img

491

jednom sedmično, obično petkom, ljeti mnogo češće i to sa gradela sa tećom punom pomidora i kukumarauser posted image .

clock-img

27.05.2010, 15:31

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ma jok samo tako, peci mozda jedno 20-30 minuta, vidjet ces kad losos postane svjetliji...

A za umak mozes napraviti hladni ovako

treba ti
jogurt
majoneza
kopar
persun
sol

sve to skupa pomjesas, pazi samo da ti nebude previse majoneze... ja ovo sve odoka radim pa neznam mjere, ostalo sve stavis samo po ukusu ;)

kuhani krompir uz ovo i fenomenalno ;)


ilhana ovo se i meni cini dobro mm voli robu ja ne bas radi mirisa , aovo cu da isprobam samo mi reci sta je  kopar.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

27.05.2010, 21:47

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Mirkice to ti je

user posted image

drugi naziv u rijecniku je mirođija

ovdje se zove dill

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.05.2010, 21:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Mirkice imaš u konzumu da kupiš kesicu sušenog kopra...to je obično veća kesica u odnosu recimo na biber i to...

imaš naravno i u drugim pordajnim objektima ali eto ja kupujem najviše u konzumu je rmi nekako imaju izor proizvođača pa nisma usmjerena samo na Kotany ( kojim nisma zadovoljna)

kopar je sličan komoraču...inače vrlo je ljekovit...

ja ga sadim u bašti...kada imam svog koristim svjež tada je još ljepšeg mirisa...a čuvam ga u zamrzivaču samo ga operem i posušim i stavim u plastičnu kutiju i iz nje pomalo stavljam u kuhanje.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.05.2010, 21:57

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mirkice imaš u konzumu da kupiš kesicu sušenog kopra...to je obično veća kesica u odnosu recimo na biber i to...

imaš naravno i u drugim pordajnim objektima ali eto ja kupujem najviše u konzumu je rmi nekako imaju izor proizvođača pa nisma usmjerena samo na Kotany ( kojim nisma zadovoljna)

kopar je sličan komoraču...inače vrlo je ljekovit...

ja ga sadim u bašti...kada imam svog koristim svjež tada je još ljepšeg mirisa...a čuvam ga u zamrzivaču samo ga operem i posušim i stavim u plastičnu kutiju i iz nje pomalo stavljam u kuhanje.user posted image



ona ti je iz njemacke kako ja znam :P

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

28.05.2010, 00:07

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

ilhana dobro znas :))) bas cu se raspitati kako se kod nas kaze .....


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

28.05.2010, 00:10

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Mirkice to ti je

user posted image

drugi naziv u rijecniku je mirođija

ovdje se zove dill


Ilhana sada vidjeh ovo i kod nas je dill ili dille :)))) hvala


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Zadnji članci

article-img