IZVORNA PORUKA: babilon
Hello hello :)
kratko pitanjce, moze li me iko uputiti sta mi je potrebno od papira i svega ostaloga da bih bila osigurana preko muza (koji je zaposlen?) i gdje se treba sta ovjeriti i sl. i koliko dugo se ceka da moja zdravstvena bude "aktivna" :D
LP
Drag trebaš knjižicu i ZO2 obrazac koji se kupuju u zdravstvenom osiguranju a i zavisi od firme supruga dali oni to obezbjeđuju bar obrazac...sve ukupno oko 4Km dođe.
onda ti treba cips prijavnica kopirana i ovjerena, tvoja lična kopirana i ovjerena i lična karta na uvid.
vjenačni list kopiran i ovjeren ne stariji od 6 mjeseci.
u suprugovoj firmu popune ZO2 obrazac koji se zove promjena u toku osiguranja....
firma popuni tu promjenu...znači unosi tebe i tvoje podatke u obrazac i firma ovjerava...
knjiživu sama popuniš prednju desni tranu...frima popunjava unutar knjižoce na mjetsu osiguranja i stavlja svoj pečat i broj uplate doprinosa...
to odnese ovlašteno lice iz firme ili čak daju tvom suprugu da on odnese da se ovjeri u zdravstvenom...na istom mjestu gdje se ovjerava knjižica...
zfdravtveno ostavlja sebi obrazac 1 primjerak, popuni ti knjižicu na lijevoj strani i unutar kraj firme potrvi i odmah ti ovjeri na mjestu ovjere za početak....
ako su u firmi brzi sve može biti gotovo za dan najviše danas im predate sutra imaš ovjerenu knjižicu jer u zdravtvenom na šaletru ti odmahs ve urade.