Ja nikad malom nisam obukla strample, nisam ni razmisljala o tome. Ni ja ih ne volim nositi, sva se uznervozim u njima. U kuci bi mu bilo prevruce da ih nosi, kad su minusi svakako je u skafanderu koji je i inace prevruc, sav potpari u njemu. A kad je prelazno vrijeme ispod hlacica mu obucem helankice, nekako su mi mekse i ipak sire od stramplica.
06.03.2010, 23:25
milenium
6133
ja sam svome baš neki dan uzela neke kao helanke ili neki donji dugi veš neznam ni ja šta je.al ne steže kao one helanke što curice nose ispod suknjica,već je ono baš mekano,pamučno,ugodno i taman široko(pa nebi ni mm nosio štrampice,zašto bi mi sin )dosad sam mu ih oblačila ali nebih više rado,bar da ponekad promjenim
06.03.2010, 23:35
malena_t
599
IZVORNA PORUKA: zaha a svom sinu rijetko sam oblacila strample,eto jednostavno sto sam cula da nije dobro da musko nosi
Također. Sad kad idemo vani nosi ispod hlačica donji dio pidžame, a naredne zime u duge gaće
07.03.2010, 00:48
Anoniman
Ja ne mogu zamislit da izvedem na polje (kad je hladno) bez štrampli, šta god da mu obučem uvijek mu se podignu pantalone prilikom nosanja i nogice budu gole...
Ko će mi objasnit zašto ne valja da muški nose štramlice?
07.03.2010, 00:54
malena_t
599
Kako su meni rekli zbog stezanja i pregrijavanja testisa
07.03.2010, 01:25
malena_t
599
enisa_sara na temi "ukopan/skriven penis"
"preporuka Skake je da se dijete drži naredna 2 mj. golo, bez pelene, bodija, štrampli u dubku kako bi sila zemljine teže odradila svoje i penis potisnula iz tkiva u kojem se sada nalazi k van. Njegovo mišljenje je da je uzrok tzv. ukopanog penisa stezanje istog odnosno da pelena, bodi, štrample, pa i hodalica vrše pritisak na penis te ga potiskuju u tkivo iznad."
08.03.2010, 00:15
aazra
2141
IZVORNA PORUKA: malena_t
enisa_sara na temi "ukopan/skriven penis"
"preporuka Skake je da se dijete drži naredna 2 mj. golo, bez pelene, bodija, štrampli u dubku kako bi sila zemljine teže odradila svoje i penis potisnula iz tkiva u kojem se sada nalazi k van. Njegovo mišljenje je da je uzrok tzv. ukopanog penisa stezanje istog odnosno da pelena, bodi, štrample, pa i hodalica vrše pritisak na penis te ga potiskuju u tkivo iznad."
Ja ne mogu vjerovati da čovjek poput Skake lupa takve gluposti tipa bez bodija u dubku, kako bi "zemljina teza" povukla penis prema dole...
AKO JE TO ISTINA, JA NA TO NEMAM NIKAKV KOMENTAR BAŠ NIKAKAV - AKO JE TO ISTINA ONDA MI JE ZAISTA DRAGO ŠTO NIJE OSUNETIO MOJE DIJETE...NA STRANU I BODI I ŠTRAMPLICE, ALI DA SAVJETUJE MAJKE DA STAVLJAJU DIJETE U DUBAK ( a zna se koliko je dubak štetan) DA SILA ZEMLJINE TEZE POVUCE PENIS, JE ZAISTA VAN SVAKOG KOMENTARA.
To ne bi očekivala ni od svog rahmetli dede koji je bio rođen 1909. godine i umro u poznoj starosti u devedesetoj godini!!!Za njega sam bar znala da nije u toku s vremenom i neke stvari mogla sam mu "progledati kroz prste" ali mislim da ni on da je sada ziv ne bi izvalio ovakvu nebulozu
< Poruku je uredio aazra -- 8.3.2010 0:16:25 >
08.03.2010, 00:20
milenium
6133
šta je dubak
08.03.2010, 09:21
M kao Mama
5536
Molim Vas samo da ove teme ne ode u pogrešnom smijeru, i da se ovdje piše o štramplicama, a tema o sunečenju postoji.
A milenijum, dubak je preteća hodalice, samo što nema točkiće,
08.03.2010, 13:03
Tidzi
894
Ja svom sinu oblacim stramplice samo kad idemo vani. Kcerkici isto tako, izuzev ako joj oblacim teksasne pantolice ili suknjice. U kuci ih ne nose, jer nema potrebe, dovoljno je toplo.
13.03.2010, 01:42
lely
1265
Mi obavezno oblacimo stramplice kada idemo vani ,naravno samo zimi.Od prvih pa do evo ne znam ni sama kojih sad stramplica kupovali smo u Mercatoru-Lumpi i mi smo prezadovoljni. Nikad nisam primjetila da je moj sincic zbog njih nervozan i da ga stezu jer uzmemo vece obavezno.Inace super su mekane i ja koja nisam ljubitelj stramplica bi rado jedne takve nosila.
21.03.2010, 12:01
supernova
24
Mi takodjer isto oblacimo stramplice samo kad idemo vani...i to ih nosimo od rodjenja...uvijek kupim pamucne, i ja ih nosim kad je vani hladno...njih, ili tajice/helanke...a ne kupujem bas tajice za sina :)
21.03.2010, 12:12
marinčii
4750
IZVORNA PORUKA: Ben 10
Ja svojim sinovima nisam oblačila i mislim da u Mostaru ne trebaju štrample jer nije nikada toliko hladno....
hehe evo i mi smo u mostaru a ja svom M još oblačim štrample i u kući i kad idemo vani,nekako me strah da mu nije hladno,sad ću mu ih skidati jer već ide toplije vrijeme i nema više potrebe da se nose,ne razumijem zašto to muški ne bi trebali nositi štrample meni to nijedan pedijatar nije rekao
21.03.2010, 13:38
Ben 10
907
IZVORNA PORUKA: marinčii
IZVORNA PORUKA: Ben 10
Ja svojim sinovima nisam oblačila i mislim da u Mostaru ne trebaju štrample jer nije nikada toliko hladno....
hehe evo i mi smo u mostaru a ja svom M još oblačim štrample i u kući i kad idemo vani,nekako me strah da mu nije hladno,sad ću mu ih skidati jer već ide toplije vrijeme i nema više potrebe da se nose,ne razumijem zašto to muški ne bi trebali nositi štrample meni to nijedan pedijatar nije rekao
Ja nisam oblačila ,stariji ima 10 godina ,a mlađi 2.Nisam ih ni kupovala.To je sve od djeteta do djeteta...Obučem im dokoljenice i to je to...
< Poruku je uredio Ben 10 -- 21.3.2010 13:39:31 >
21.03.2010, 13:40
marinčii
4750
uh sad se bojim kako će biti kad ih skinem valjda se neće odma naladiti,ja ih nikad nisam nosila i baš me smetaju i evo valjda sam navikla bez njih,
21.03.2010, 13:42
Lalana
866
Nosila sam curici a i malenome stramplice, zavisno od vremena, i super su za hladnije dane.
21.03.2010, 13:44
Ben 10
907
E ,baš tako i ja ih nenosim.Samo kada suknju obučem ,a to je rijetko...Mrzim kada me ono stegnu... Ja se sjećam stariji sin mi prohodao nije imao ni 9 mj.,preselili smo u jednu kuću,postanari ,hladno,beton i ja mu obukla štrample,a on stao na sred kuće i plače,raširio noge,valja mu smetaju da korača jer prije ih nije obukao.Skinula mu ih i od tada nikada više mu ih nisam obukla evo 10 god.
21.03.2010, 13:47
Skvo RR
4542
Nosimo stramplice, kada smo vani. Evo sada nam vremena i za suknjice, pa mislim da cemo u toj kombinaciji sigurno jos, dok ne otopli, nositi stramplice, jer su stvarno dobar modni dodatak.
21.03.2010, 13:56
Ben 10
907
To za curice je druga priča ,one sa suknjicama i tako tim detaljima ne mogu,a muški su drugačiji,bar ja tako mislim.
21.03.2010, 14:00
Skvo RR
4542
Iako imam curicu, zaboravila sam napisati, da sam misljenja da i kod djecaka trebaju stramplice...Mislim u manjoj mjeri, ali svakako da, kako dijete odvesti na planinu i na minusima bez stramplica, mislim helanke... ...Meni je ta malo prica o stramplama bezveze, uvijek je bilo kupiti strample za curice i za djecake...Vazno je da kao i ves, ne stezu previse.
21.03.2010, 14:14
jasmin
4600
Ja ne volim stramplice,medjutim zimi ispod haljinice odjenem ih curici.Ne mora ona nevoljeti ono sto ja ne volim hehe.
21.03.2010, 14:15
jasmina_mm
964
I kod nas su zimi stramplice obaveze, fine pamucne, tople, pogotovo kada idemo vani...
12.10.2010, 11:35
zeni
213
stiglo vrijeme za stramplice a mi ne mozemo naci nigdje,izbor bezzvezzzze.prosle godine smo kupili MTC one kao gegice a sada ih ne mogu naci nigdje .ima li ih u sarajevu,da trknemo,male none ce se smrznuti
12.10.2010, 12:54
salmy
5830
Mi za cenera na pijaci kupili 3 para bas su tople i mekane
12.10.2010, 13:03
Anoniman
Ija sam bas juce razmisljala da mu kupim koji par, kad idemo napolje, da se none ne mrznu