Evo mene, dopuhao me vjetar s Jezera
Ovako, u bolnicu je potrebno ponijeti uputnicu, ovjerenu knjizicu.Stvari za licnu higijenu, peskir, 2-4 stare spavacice, mada ako zatreba imaju i gore (tako mi rekose), neki deblji mantil, papuce.Za bebu nista.
E to sam pitala sestru prije nego sam saznala da cu mozda na carski rez..
Za carski sam samo pitala koliko se lezi i za bebu. Bila je neka mlada doktorica, jako susretljiva i ljubazna. Kaze mi da se lezi 4 dana, od toga dan na intenzivnoj gdje bebu donose na podoj, porodilja ne ide nigdje, ostala 3 dana izlazimo iz intenzivne i beba je uz nas. Tako mi je rekla da je bilo i na staroj klinici i da treba biti i na Jezeru.
Duzina carskog (bez komplikacija) zavisi od doktora do doktora, prosjek je oko pola sata. Bude nas odmah cim zavrse dok smo jos na stolu.
Pa eto, kad odem u cetvrtak i saznam kakav ce biti porod, raspitacu se jos, jer sam pola stvari zaboravila da pitam..Nisam se bas nadala carskom
Jedna VELIKI PROPUST:
Posto sam na red stigla iza 15h, na donjem CTG-u je bila guzva pa nas je sestra poslala na prjemno, da ne cekamo.
Tu mi je uradjen CTG, doktor je dosao gore , uradio ultrazvuk i ginekoloski pregled.
Knjizica i uputnica -sve ok, al kad su me upisali u knjigu-protokol, morala sam na blagajnu, a blagajna je-pogodite gdje??
Na KUM (CUM) na Kosevu!!!
I tako sam otisla tamo, odnijela papire, sestra mi vratila papir i ponovo gore na Jezero da im to dam!
Eto, nasa birokratija, a ja jos ludja pa otisla onakva isprepadana gore i nazad!
Dakle da znate, na donjem dijelu vam nece traziti nista, ali ako kojim slucajem odete gore na prijemno..to je vec procedura i po!