IZVORNA PORUKA: Pravnica
Ćao ženice...
Osmi sam mjesec i vec pomalo razmisljam o porodu... pa me zanima nekoliko stvari...
1. Sta nosim sa sobom - torba za porodiliste? (osim ulozaka, mrezastih gacica i maramica)
2. Depilacija dole - dal se to radi na prijemu il moram sama kuci to obaviti? (sto uopste nije lahko od stomaka, hehe)
Friška s Jezera
Postoje dvije varijante šta nosiš ..ako je prirodan porod i CR
U svakom slučaju na prijemnoj ambulanti imaš spisak za obje pa ga uslikaš ili prepišeš kao i bitne brojeve tel. za sebe i svoje koji će zvati...
Uglavnom ništa ne smiješ unijeti meni su i ceker bacili doduše bila je mrsa aktuelna kad sam se ja porađala onih pet slučajeva...
Spavačicu svoju, sve što skineš muž vraća, papuče, uloške, gaćice, maramice, peškir...sapun i lična higijena, sok i keks...samo što može u cekerak meni su skinuli moju spavaćicu i obukli svoju bez dugmadi
ponesi bašlije ako nećeš da sike vire.
Muž ti može ostalo donositi pp a drugo vraćati ako budeš duže ostajala. Jednokratne gaćice uzmi tosama u apoteci nemoj one u dm-u...U salu ideš bez ičega
A što se tiče depi ja sam kod oba slučaja sama na klistiranju vidjela sam oni poprave ako šta nije ok, meni nisu i bolje znaš kako deru onim običnim bic-em
Ja stomak ne bih jer nikad nisi sigurna kako ćeš se poroditi...