IZVORNA PORUKA: ajla86
imala sekciju prije 5 mj i sve sto armina kaze je istina....kad su me prebacili na odjel onesvjestila sam se prilikom ustajanja i probudim se ko krmaca prljava.....nisu me ni obukli,gola lezim u lokvi krvi ...oni me zaljevali vodom pa se rana pokvasila ja se tresem od zime nije mi niko priso vala ni ves da mi doda.higijena je fuj....nemam rijeci......
isto sam mjenala sebi posteljinu,brisala sve....sram da ih bude....
Nakon prvog carskog, u staroj Očnoj klinici, imala sam traume i veliku tremu pred drugi porod. Na moje veliko iznenađenje, ništa nije bilo kao prije. Ne znam da li je ljubaznost osoblja usiljena ili ne, ali su prema meni svi bili krajnje korektni... od Patologije, preko Intenzivne, pa do odjeljenja gdje su porodilje.
Nakon same operacije, kad sam se probudila, primijetila sam da moj kateter propušta i to sam rekla sestrici koja mi je odmah promijenila čaršafe i kateter te me i obukla. Kod ponovnog ustajanja, pomogla mi je da se umijem i sve vrijeme bila uz mene dok sam pravila prve korake. Kad sam sa Intenzivne prebačena na odjeljenje, sestra mi je pomogla da se istuširam i obučem. Morala mi je promijeniti braunilu, a s obzirom da sam ja velika plašljivica kad je to u pitanju, skrenula mi je pažnju na nešto drugo i odradila posao da nisam ni osjetila. Zaista me iznenadila svojom jednostavnošću i profesionalnošću.
Nisam očekivala da će me sestre "ninati" i maziti, već samo da će biti korektne, što ovaj put i jesu bile. Pomagale su i oko dojenja... ovaj put mnogo predanije nego nakon prvog poroda.
U svakom slučaju, prijatno su me svi iznenadili. Moj oporavak je trajao mnoooogo kraće nego prvi put. Već drugi dan nakon operacije, tj. od prvog susreta sa bebom, bila sam u stanju da dojim, a već sljedećeg dana sam insistirala na isključivom dojenju, što su sestre poštovale.
Što se tiče higijene prostorija... tu se i dalje ima šta zamjeriti, ali je u svakom slučaju vidljiv napredak. Meni je izuzetno smetalo što istom krpom brišu podove wc-a, tuš kabina i soba, a onda kad brišu oko kreveta, čistačice obavezno gurnu papuče pod krevet pa se ja polomim dok ih dohvatim nogom, a veoma često sam i morala ustati, tj. stati bosim nogama na pod, da bih ih dohvatila.
< Poruku je uredio Vinetu -- 8.3.2013 10:30:01 >