cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Porodiliste Jezero

clock-img

11.02.2013, 10:52

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne znam, meni to niej palo na pamet
a u čemu da insan izadje, nag? mislim ako sve pobaca
il ste bacale kad ste kući došle
no kasno je tada, sjedišta od vozila poprimila user posted image

A nisam naga izasla..user posted image user posted image user posted image ...pred izlazak su mi donijeli haljinu i sandale i za bebu stvari..to nisam bacala...user posted image ..jesam istinu na volju, odmah "bacila" na pranje haljinu, a sandale baktericidom isprskala.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

11.02.2013, 11:08

clock-img

Sedina 30

pencil-img

-32

I ja sam tog mišljenja u mašinu na 90 i super, pa kući se vraćamo sa bebom,koja je ležala gore :)

clock-img

11.02.2013, 11:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

I ja sam tog mišljenja u mašinu na 90 i super, pa kući se vraćamo sa bebom,koja je ležala gore :)

ja sam nosila one jeftine papuce- imitacija crox pa mi nije bilo frka da ih bacim a gore sam lezala u njihovoj spavacici. tako da...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

11.02.2013, 12:52

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

izadješ iz porodilišta i spališ svu garderobu pred ulazomuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

12.02.2013, 08:51

clock-img

I love youu

pencil-img

154

Ja se malo vracam na sampon Plivasept, moze li mi neko reci gdje se kupuje, jel u apoteci ili? Koja mu je cijena? I jel se sa njim kupuju i mama i beba prvih 7 dana?A poslije 7 dana predpostavljam kad pupak odpadne, onda bebu sa nekim drugim bebi samponom.

clock-img

12.02.2013, 09:00

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: ihsan

Zamolila bih neku mamu koja se nedavno porodila na Jezeru, a pokrivena je... da mi kaze kakva je procedura za zene pod hidzabom, mogu li koristiti svoje spavacice, mogu li zadrzati mahramu pri porodjaju (prirodnom ili carskom?) ... hvala puno

Prije 2 godine je moglo, samo su trazili da je bijela po mogucnosti pamucna mahrama.

Draga moja, ako je CR u pitanju, udjes samo u njihovom mantilu i njihovim papucama u salu, to obuces u jednoj prostoriji do sale, i prije nego sto legnes na sto sve to polahko skines da nista ne dotaknes i legnes na sto, na intezivnoj lezis gola pod carsafom dok malo ne dodjes sebi pa ti navuku samo svoju spavacicu. O marami razmisljaj kad dodjes na odjeljenje, mora biti bijela :)

clock-img

12.02.2013, 09:34

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: I love youu

Ja se malo vracam na sampon Plivasept, moze li mi neko reci gdje se kupuje, jel u apoteci ili? Koja mu je cijena? I jel se sa njim kupuju i mama i beba prvih 7 dana?A poslije 7 dana predpostavljam kad pupak odpadne, onda bebu sa nekim drugim bebi samponom.

kupuje se u apoteci, zuti plivasept, nije skup kao onaj crveni. ne mogu se sad sjetit cijene, mislim da je bio oko 10 km. kupaju se oboje mjesec dana bez obzira na pupak

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

12.02.2013, 09:57

clock-img

Sedina 30

pencil-img

-32

Koliko za početak treba ponijeti uložaka, ako je prirodni porod, jel dovoljna jedna spavačica? I jel se svima radi klistir? user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.02.2013, 10:38

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

2-3 pakovanja ulozaka, i minimalno 2 spavacice, jer ce ti sigurno proci..a ne rade svima klistir, meni su radili i nije strasno, samo prije toga pitaj gdje je wc user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

12.02.2013, 10:43

clock-img

I love youu

pencil-img

154

Kad ste vec kod ulozaka, da vas pitam jel neko koristio lola roze uloske iz DM-a? Kazu da su meksi od vir-a 80, i da se ne osjete kad se stave.

clock-img

12.02.2013, 10:53

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Koliko za početak treba ponijeti uložaka, ako je prirodni porod, jel dovoljna jedna spavačica? I jel se svima radi klistir? user posted image user posted image user posted image

treba ti jedna u kojoj se poradjaš, jedna za poslije poroda
dosta ti je paket uložaka
a klistrir ne rade svima, ovisi od brzine poroda
meni nisu radili drugi put.....
a nisam ni imala spavaćicu, koristila sam njihovu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

12.02.2013, 11:14

clock-img

Sedina 30

pencil-img

-32

Hvala vam na odgovorima, koristila sam ja lola, i skoro su mi isti kao vir 80. A možda bi nam najbolje bile pelene :)

clock-img

12.02.2013, 11:25

clock-img

lala0606

pencil-img

289

a telefon ??... postoji li sansa da se unese u salu user posted image

clock-img

12.02.2013, 11:29

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

IZVORNA PORUKA: lala0606

a sto ce ti telefon u saliuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

12.02.2013, 11:30

clock-img

lala0606

pencil-img

289

ih pa to je glavnouser posted image ... da se javi da je bebac stigouser posted image

clock-img

12.02.2013, 11:34

clock-img

I love youu

pencil-img

154

Hehe ko da ce mi biti do mob u sali user posted image user posted image Gdje ces ga sakriti user posted image user posted image

clock-img

12.02.2013, 11:34

clock-img

zagy

pencil-img

351

U bolnici vam je najprakticnije staviti bebi pelenu umjesto ulozaka, ne moze procuriti, neke cure nose i pelene za odrasle, meni sestra stavila pelenu i super, da ne morate svako malo ustajati u wc.
U salu ulazis u spavavacici i papucama, nemas gdje sa mob, uostalom kad dodjes do sale, mob ti zadnji na pametiuser posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

clock-img

12.02.2013, 11:35

clock-img

Sedina 30

pencil-img

-32

jel sigurno ostaviti telefon u sobi? Ili ga ostaviti mužu pa nek ga donese poslije?

clock-img

12.02.2013, 11:36

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ja sam imala telefon u torbi koju sam dobil tek posle 3 dana jer sam posle carskog lezala na intenzivnoj...ponesi i punjac...ali tel. ces vidjeti tek kad te prebace u sobu...a ako je prirodni porod cim te vrate iz porodjajne sale,tako je moja kolegica...

clock-img

12.02.2013, 11:37

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

IZVORNA PORUKA: I love youu

Hehe ko da ce mi biti do mob u sali user posted image user posted image Gdje ces ga sakriti user posted image user posted image

u nasem porodilistu su zbog toga zabranili unosenje mob u porodiliste uopste
kaze zene samo sto se porode telefon u ruke i neznaju prestat

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

12.02.2013, 12:13

clock-img

moja suncica

pencil-img

64

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: lala0606

a sto ce ti telefon u saliuser posted image

Iz mog iskustva... smatram da vam nista ne treba u sali osim za poslije poroda(spavacica, ves,ulosci i carape-obavezno). Meni su samo to dozvolili da unesem jer su me odmah u salu i za sat vremena bebacuser posted image ... muz nazvao na njihov br.tako da smo razgovarali jos dok sam bila na por.stolu...mob.mi nije bio potreban

clock-img

12.02.2013, 17:50

clock-img

treće

pencil-img

17

ako je regularna procedura, znači ideš s prijemnog u salu, nosiš papuče i uloške,
u pripremnoj sobi imaju tel na koji tebe mogu zvati, a babica isto ima bežični i meni je dala da zovem još iz sale,
mob, spavaćicu, tvornički pakovanu hranu ti donose na odjel s porodiljama

ako te prime na ležanje imaš svoje stvari -spavaćicu, mob... i kad kreneš u salu opet uzimaš njihovu spavaćicu i svoje papuče i uloške, svoje stvari zapakuješ i donesu ih poslije poroda u tvoju sobu,
tako za sviju i za one s maramom

jel sigurno ostaviti telefon u sobi? Ili ga ostaviti mužu pa nek ga donese poslije?

clock-img

13.02.2013, 19:10

clock-img

ihsan

pencil-img

34

vec sam lezala na staroj klinici kad su mi radili laparoskopiju tako da znam proceduru u slucaju carskog, mene je zanimalo kod prirodnog poroda jesu li nase ili njihove spavacice te da li mogu zadrzati mahramu.. u svakom slucaju hvala na odgovoru

Tvoj život u meni cvate u bezimeni izdanak, šireći u zemlji svoje korijenje i ljubeći nebo...

clock-img

13.02.2013, 19:15

clock-img

ihsan

pencil-img

34

IZVORNA PORUKA: treće

ako je regularna procedura, znači ideš s prijemnog u salu, nosiš papuče i uloške,
u pripremnoj sobi imaju tel na koji tebe mogu zvati, a babica isto ima bežični i meni je dala da zovem još iz sale,
mob, spavaćicu, tvornički pakovanu hranu ti donose na odjel s porodiljama

ako te prime na ležanje imaš svoje stvari -spavaćicu, mob... i kad kreneš u salu opet uzimaš njihovu spavaćicu i svoje papuče i uloške, svoje stvari zapakuješ i donesu ih poslije poroda u tvoju sobu,
tako za sviju i za one s maramom

Hvalauser posted image

Tvoj život u meni cvate u bezimeni izdanak, šireći u zemlji svoje korijenje i ljubeći nebo...

clock-img

18.02.2013, 14:12

clock-img

budućamama

pencil-img

1306

Zna li iko ko je danas u ambulanti? Moram na kontrolu... Hvala unaprijed user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

Zadnji članci

article-img