IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a na privatnim fakultetima rade oni koji su politčki podobni, između sebe postavljaju se za porfesore po stranačkoj liniji, oduševljavaju svojom prošlosti i nadasve izbjegavaju sankciju godinama za učinjena nedjela...dođe do zastare ai su oni još na tronu
pa svugdje rade politički podobni, ps i sekretarice se biraju po osnovu kojoj stranci pripadaju
a sankcionisanje? ma dajte, profesori pojedini svoju funkciju iskoristiše na svim frontovima
koji pojedini porfesori....
možeš 4-5 nabrojati koje znaš sa televizije...a šta je sa ostalim...
na privatnom fakultetu jedna porfesor poznat sa televizije i to iz rubrike biznis news i crna hronika i izvještaj iz tužilaštva po 4 predmeta predaje
mislim meni ue ok da svako ima svoj stav...al ja vrlo relana svoje dijete privatnoj školi nikada sa ovom pameću i ovom konstalacijom snaga dala ne bih...
i ja nisma tokmak ni za hemiju niti za jedna predmet...
ja sam u džrvanoj školi toliko naučila da kada pola sata porvedem nad tri lekcije iz hemije, fizike, matematike itd...savršeno janso mogu svome djetetu obajsniti i akciju i rekaciju i formulu i oksidaciju i logaritam itd....
Mislim ja sma išla i u slabiju školu osnovnu što s etiče nastavnog kadra i u gimanziju i na fakultete i svašeno sma sposobna svo svoje stečeno zannje u svojoj galvi poslagati i pomoći djetetu...
nema znanja kod djeteta dok roditelj s anjim ne ostavri kontakt...