IZVORNA PORUKA: salmy
Ja se slažem sa ovim zakonom
U našu školu se upisivala djeca sa alipasinog čitav buča potok ovdje....Ja koja živim uz školu sam ubačena u to 5 zadnje odjeljenje jer je bilo prebukirani od djece sa strane....
Ujutru ne možeš proc od auta....Djecu dovoze po sat vremena prije početka nastave
....Zato postoje škole u svakom kvartu namjenski za djecu koja tu žive...
Zašto birati školu?Zašto ganjati prestiž jer eto ova moja gdje živim je "seljačka" pa čim ti tu živiš i ti si seljak ili??
Ne kontam stvarno....A serivs deda i nama je svakako na usluzi...Sta fali da prosetaju i dovedu djete u školu?
Ili živjeti u Ferhadiji i sva blizu....
Ovaj zakon je super po meni...
U našem razredu sad roditelji koji su mogli prije upisivati djecu gdje hoće imaju problem.krece drugo dijete u prvi razred a ne može po ovom zakonu jer ne pripada toj školi...
Sta sad?Imala sam pitanja da se prijave kod mene na adresu samo da ga upisu...
Jel to rješenje ??
salmy nemaju svi roditelje koji moraju uskociti a sem toga to nije obaveza nana i deda, da vodaju djecu u skoli. sistem treba da obezbjedi za svu djecu iste uslove, da se roditelji ne stresiraju zato sto rade pa su jos i kaznjeni da skola u komsiluku nema produzeni pa moraju vukljati djecu blize poslu.
ja mislim da se ne mogu stvari raditi neplanski, da ti ne mozes donjeti zakon a da nemas podlogu za taj isti zakon.
zakon je super za majke koje ne rade pa mogu otici po svoje dijete, odvesti ga i dovesti, roditelji koji rade imaju problem sa skolama u blizini koje nemaju produzeni. znas koliko ljudi znam koji su iosudjeni tako upisivati po grbavici i po malti samo zato sto im je ta skola blizu posla i ima produizeni pa mogu pokupiti dijete u 5 sati. mislis li da su ti roditelji sredni sto su im djeca u produzenom umjesto da su kuci s nekim.
nakaradno, kao i vecina stvari u ovoj drzavi