evo i ja bi pokusala ove godine otici cesce na Put kriza, kod nas ima i petkom i nedjeljom..ovisi u kokju crkvu odes..a i mogao bi se koji put vise izmoliti i Gospin plac, iako je meni u vrijeme korizme bitna zajednicka molitva , pogotovo molitva Gospina placa, a ima toliko prelijepih molitvi koje se bas mole za vrijeme korizme,s dosta oprosta, nakana , osobito u Velikom tjednu ..ali nikako se mi iskupiti..prije dok je baka bila ziva znaloo se kad je okupljanje, pa ko uspije doci, i ona bi uvijek predvodila molitvu onako fino, ugodno, po starfinski... a sad svak na svoju starnu nikako mi stici se okupiti..pa svak sebi...
ja inace kroz cijelu godinu postim petke, a u korizmi jos neke dane..odricemo se cega ko moze, ali bitno je da ti je to nesto vazno i sto ti fali svaki dan..jer je zrtva veca..nekad sam i ja o kruhu i vodi, ostavljala cigare, slatko, meso, sminku, nakit, izlaske, partyje, ...isli bi cesce U Međugorje na klanjanje pres. Sakramentu, put kriza i s lll..pomagali i cinili dobra djela...
Sami odlucujemo koliko da postimo,molimo i cega da se odreknemo..uz sve ono propisano.
Drzimo se propisanih zapovijedi i ostaloga..ali to su sad duge i druge teme