Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Andrej je imao jako malo tjemenjace, tako da nismo koristili te produkte...samo mekanu cetku...redovno masirali tjeme i to je to...u svakom slucaju ja ti savjetujem i da sto cise cetkas...da otklonis mrtve stanice koze
22.12.2010, 13:30
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: dadada
Andrej je imao jako malo tjemenjace, tako da nismo koristili te produkte...samo mekanu cetku...redovno masirali tjeme i to je to...u svakom slucaju ja ti savjetujem i da sto cise cetkas...da otklonis mrtve stanice koze
ja sam ovo radila sa starijim i sa uljem, ali kod mladjeg nije pomoglo samo je bilo jos gore, dr nas je cak htjela slati dermatologu jer je sumnjala na seboroicni dermatitis, ali pjena mu je pomogla i nije nikada vise imao
29.12.2010, 16:08
baloo
3
Samo da vam javim da smo sampon i kremu kupili i koristili; vec nakon prve upotrebe tjemenjaca je gotovo nestala Super, jako sam sretna sto smo uspjeli..
Hvala vam mnooogo!!!!
13.02.2011, 00:04
rose
8709
moram probati i ove sampone ako ne uspije ulje...nama se pojavilo malo u podrucju fontanele...sinoc sam joj stavila ulje i istrljala gazom a poslije malo cetkom uspjela skinuti...slicica na avataru je nakon skidanja...inace joj kosa strsi u vis ...probat cu jos koji put uljem al cu gledati da sutra kupum ovaj sampon ili pjenu sta vec nadjem u apoteci
moram probati i ove sampone ako ne uspije ulje...nama se pojavilo malo u podrucju fontanele...sinoc sam joj stavila ulje i istrljala gazom a poslije malo cetkom uspjela skinuti...slicica na avataru je nakon skidanja...inace joj kosa strsi u vis ...probat cu jos koji put uljem al cu gledati da sutra kupum ovaj sampon ili pjenu sta vec nadjem u apoteci
rose, Mustelina pjena je zakon. Moja mala je imala tjemenjaču i ovom pjenom sam je riješila u 2 kupanja.
14.02.2011, 01:02
rose
8709
evo mm kupio danas pjenu, oprali smo kosicu veceras pa cemo vidjeti nakon sutrasnjeg kupanja...kad sam je cesljala vidjela sam da se ljuspice odvajaju
Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!
25.02.2011, 23:30
ladyblue RR
1848
IZVORNA PORUKA: rose
evo mm kupio danas pjenu, oprali smo kosicu veceras pa cemo vidjeti nakon sutrasnjeg kupanja...kad sam je cesljala vidjela sam da se ljuspice odvajaju
rose, riješiste li tjemenjaču?
25.02.2011, 23:33
rose
8709
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: rose
rose, riješiste li tjemenjaču?
pa poprilicnomada je nije bilo puno...tui tamo nadjem na malo zute koze al vidjet cu ujutrooo...ni ne vidim pod vjestackim svjetlom...al smo s mustelom skinuli poprilicno...i jos joj nisam svaki dan kosu prala
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
22.04.2011, 11:08
rose
8709
ma odvoji je al ti to i ne primjetis...ne ostaju ljuspice na kosi...mozda ta tvoja jos nije sazrela...cekaj da malo potamni
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
22.04.2011, 11:30
aida80
62
probaj, ako smijes, malo svojim noktom (pazljivo) da odvojis... tako sam ja svojoj po malo odvajala, skidala po male komadice, doduse nije imala nesto puno... prije toga mozes staviti malo ulja na tjemenjacu i sacekati par minuta. ovaj metod sam negdje na internetu procitala, samo sto treba biti pazljiv i ne forsirati da se ne bi napravile ranice.
22.04.2011, 13:58
vila_7
5398
ma ja sam pokusala al ne noktom jer me strah da ne zaparam- sa drugom stranom njenog ceslja (gdje je tanak ali obli dio) i pomalo se skidalo al kontam ne skida mi se na silu,voljela bih da se samo odvoji
22.04.2011, 14:18
MicoTico
340
Po preporuci ostalih forumasica, kupila sam Mustela pjenu za tjemenjacu i prezadovoljna. Da je jeftina - i nije (27 km ), ali se isplati svake pare. Tjemenjaca kod sincica nije nestala preko noci, vec postepeno. Nisam primjetila odvajanje ljuspica, nego, jednostvno sa svakim pranjem je bilo sve manje. Vjerovatno sam ih skinula peskiricem kad sam mu susila kosicu
05.06.2012, 19:01
hatepsut
1241
Moja drugarica je za oboje djece korisitila hipp sampone i kaze da nikad nisu imali tjemenjace,I njoj su to preporucili,e sad jel' do sampona ili do djeta..ne znam.Znam da je moj K. imao tjemenjace i da smo skidali kao i vecina tako sto bismo prije kupanja namazali uljem.Inace nebi mogla da pustim kao proci ce jer je bas neprijatno za vidjeti !
05.06.2012, 19:21
mayra
385
Potpisujem za mustelu, nakon 2 pranja sva tjemenica spala. Jeste poskupa, al moze dugo trajati. Imam je vec skoro pola godine, a nismo ni pola potrosili.
05.06.2012, 20:23
mamma mumi
1074
Jecoderm prije kupanja nekih pola sata, pa tokom pranja istrljati glavicu lagano, a potom posusiti, iscetkati i ponovo namazati. Nakon 2 mazanja, meni je bebacu nestala tjemenjaca.Jeftino, a super, pa probaj.
11.06.2012, 11:16
plava72
567
Mi smo koristili pjenu od A-derme (24 KM) veoma učinkovito,nanese se 5 min.prije kupanja da tjemenjača omekša,treba je češljićem ili četkom odvojiti od kože i prilikom kupanja sve ode
11.06.2012, 11:20
vila_7
5398
mi je opet imamo iako je curici skoro 2 godine! valjda jer joj se kosa puno znoji dok spava pa je stalno vlazno.... a rijesimo je se sa obicnim bebi uljem pola sata prije kupanja, lagano skidanje najobicnim cesljem.
11.06.2012, 11:24
dzenyA
34
Mustela pjena ,odma nam je nestala
22.11.2012, 10:43
ajla86
1198
vidim da vecinom mazete uljem pa cesljate ali moj curici je 2 mj i akd joj susim kosicu vise samo ovlaz trljam kosuci nego da bas susim kocu strah me fontanele a bas u tom djelu je najvise tjemenjace... zanci od celjanja trljanja nema nista...ti samponi namjenjeni za tjemenjacu...smijem li njoj uzeti??jesul jaki za bebu od 2 mj
22.11.2012, 12:32
vila_7
5398
ajla slobodno samo dobro osusi kosicu - i nemoj da te toliko strah fontanele-moja je cak imala uvucenu malo kad je uspravim,ali hB sve u redu bilo...samo ti njoj susi, a ako vec ima-baby ulje stavi pola sata i lagano najobicnijim cesljicem-vidjet ces uopce neces ni morati pritisnuti -samo ce se odvajati
27.11.2012, 08:41
Ombra
116
u mene cura imala jako puno tjemenjace...skinula sam je beby uljem...namazala joj glavu i ostavila sat-dva....onda samo lagano cesljem i sve spalo u dva navrata...
23.12.2012, 20:22
Alannah
518
Otkako smo poceli koristiti sampon,pojavila mu se tjemenjaca odjednom je bilo puno. Probala uljem,pa nije uspjelo,na kraju kupila Aderma pjenu,stavila dvije noci i spala je sva.Trazila sam prvo Mustelu po preporuci vasoj,ali je ne nadjoh u apotekama .