Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."
14.08.2010, 14:48
veeseelaa
20552
Mustelin šampon za tjemenjaču sam kupila juče u apoteci pored Merkatora na socijalnom, 23 KM Hvala tičerki i Skvo što su se ponudile da mi prespu/dadnu, divne ste cure Et jednom smo oprale kosu šamponom, danas isto kad se probudi imam nijet oprati joj kosicu pa svakako javim rezultate Al eto da znate gdje ima kupiti Srculence
< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.8.2010 14:49:19 >
16.08.2010, 15:12
Hepi
15
ja sam ostala preugodno iznenadjena Mustelinim samponom za tjemenjacu... nakon dva pranja je nestala ! ali ja prije toga nisam pokusavala sa uljem i cetkanjem jer mi se to cinilo kao mucenje bebice... ovaj sampon je savrsen... i nakon pranja uopce ne treba cestakti kosu, apsolutno nista, samo oprati... vrijedi svake mrke..
16.08.2010, 15:14
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Hepi
ja sam ostala preugodno iznenadjena Mustelinim samponom za tjemenjacu... nakon dva pranja je nestala ! ali ja prije toga nisam pokusavala sa uljem i cetkanjem jer mi se to cinilo kao mucenje bebice... ovaj sampon je savrsen... i nakon pranja uopce ne treba cestakti kosu, apsolutno nista, samo oprati... vrijedi svake mrke..
ja sam morala cetkati i to dobro, a oprala sam tim samponom 3-4 puta. al je na kraju upalilo
03.10.2010, 22:38
selma28
3
moj sin ima 3 mjeseca i pomalo mu se javi...najbolje je kad ga se okupa dobro osusiti pucnikom glavicu tj.kosu.i onda,posebno sad u hladnijim danima posusiti kosicu fenom lagano na jedinicu moj uziva u tome.kao i medju prsticima noznim i tamo gdje su bebeli.jer nije ok da im ta nedokuciva mjesta ostanu vlazna.
03.10.2010, 22:50
nikita
1945
meni mustelin sampon nije uopce pomogao
05.10.2010, 19:20
cickava76
8
ADERMA šampon protiv tjemenjače. Nakon nekoliko pranja nestala je nepovratno.
05.10.2010, 19:29
leona81
6373
ulje...namazali 2 puta i iscetkali i nije je bilo
17.10.2010, 14:01
Anoniman
Zene pomagajte, tjemenjace se nikako rijesiti,kod nejre je katastorfa po citavoj glavici i cak celu, place mi se bgm, a dzejla mi nije imala..joj pomagajte mazem joj djecijim uljem, odstoji desetak minuta i onda je okupam skidam cesljicem polako ali nista boze sta je ovo
17.10.2010, 14:05
koka i po
7309
probaj ostaviti pola sata pa pokusaj ponovo. ako ne mogne odvedi je ljekaru ili potrazi ove sampone sto zene spominju protiv tjemenjace. moj prvi sin je imao isto tako i to je strasno za vidjeti ali ja sam uspjevala skinuti pomocu ulja i ceslja.
i ne kupaj dijete,prvo skini cesljicem dok ima ulja pa je onda okupaj.
< Poruku je uredio koka i po -- 17.10.2010 14:06:59 >
17.10.2010, 14:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po
probaj ostaviti pola sata pa pokusaj ponovo. ako ne mogne odvedi je ljekaru ili potrazi ove sampone sto zene spominju protiv tjemenjace. moj prvi sin je imao isto tako i to je strasno za vidjeti ali ja sam uspjevala skinuti pomocu ulja i ceslja.
i ne kupaj dijete,prvo skini cesljicem dok ima ulja pa je onda okupaj.
draga koko ja namazem uljem pustim da odstoji deset minuta i onda polako skidam al nemogu sve ona se unervozi a i mene iskreno ruke zabole, tih sampona nevjerujem da imam ovdje, a doktoru sam je vec vodila, covjek me blijedo gleda pa kaze ovo je tjemenjaca proci ce, ama znam ali kada :( cinim sve da je sprijecim ali ne uspjeva mi nikako
17.10.2010, 14:10
koka i po
7309
a kojim cesljom skidas ? najbolje je onaj "gusti" sto su prije nane koristile ako se sjecas.
17.10.2010, 14:10
Dalil@
588
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Zene pomagajte, tjemenjace se nikako rijesiti,kod nejre je katastorfa po citavoj glavici i cak celu, place mi se bgm, a dzejla mi nije imala..joj pomagajte mazem joj djecijim uljem, odstoji desetak minuta i onda je okupam skidam cesljicem polako ali nista boze sta je ovo
Sa prvim sinom sam deverala haman 7 mj s tjemenjacom ali bas iz ovog podebljanog razloga. Ja sve fino, njezno, polako..i vazda cesljic prazan To su bile naslage po citavoj glavi, strasno.
S drugim sam bila manje njezna (k'o drugo dijete ) pa sam pritisak pojacala i malkice jace "grebala" glavu cesljicem a onda bih je, isto tako malo grublje, istrljala peskirom/pelenom. Vrlo brzo smo je se rijesili
Naravno, nauljiti glavicu i ostaviti da stoji pola sata-sat
17.10.2010, 14:12
Anoniman
a kojim cesljom skidas ? najbolje je onaj "gusti" sto su prije nane koristile ako se sjecas.
bas taj koristim, jer to ovdje zobu beby cesalj
17.10.2010, 14:13
Anoniman
najbolje je mekom cetkicom za zube a mustela sampon je odlican potrazi ga,proizvodi se u Francuskoj pa vjerovatno ima i kod vas
17.10.2010, 14:14
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dalil@
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Sa prvim sinom sam deverala haman 7 mj s tjemenjacom ali bas iz ovog podebljanog razloga. Ja sve fino, njezno, polako..i vazda cesljic prazan To su bile naslage po citavoj glavi, strasno.
S drugim sam bila manje njezna (k'o drugo dijete ) pa sam pritisak pojacala i malkice jace "grebala" glavu cesljicem a onda bih je, isto tako malo grublje, istrljala peskirom/pelenom. Vrlo brzo smo je se rijesili
Naravno, nauljiti glavicu i ostaviti da stoji pola sata-sat
Ma rada sam svasta uciniti samo da joj nestane, bas ruzno izgleda
Sve cu pokusati! Hvala puno na savjetima..Nadam se da ce upaliti..
Koko, Dalila hvala na brzim odgoovorima, odoh sudze oprati pa da pokusamo ponovo
17.10.2010, 14:15
koka i po
7309
nista...probaj ostaviti duze ,do sat vremena i slobodno cesljaj neces povrijediti dijete.mozda to radis polako i njezno ali kad su takve naslage u pitanju to ne pomaze. ja sam sina znala staviti na kuhinjski stol i cetkati po sat vremena dok sve ne iscetkam.
17.10.2010, 14:16
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa
najbolje je mekom cetkicom za zube a mustela sampon je odlican potrazi ga,proizvodi se u Francuskoj pa vjerovatno ima i kod vas
Hvala Noa pokusacu i cetkicom, ide mi na zivce vise :)
Kad je pogledam ,zasvrbi me glava odmah! Kako li je tek njoj
17.10.2010, 21:52
Anoniman
Hvala vam puno svima!!!!!
Skoro sam joj sve skinula, malo cesljicem malo cetkicom , uh koje olaksanje, jos jedno kupanje i nadam se da je vise nece ni biti..
Hvala vam do nebaaaaaaaaaaaaa
17.10.2010, 22:11
Dalil@
588
21.12.2010, 18:22
baloo
3
Zdravo!
Ja sam nova ovdje i imam problem sa tjemenjacom, tj. moja bebica :)) Piset_e o Mustela samponu...moze li mi neko napisati da li je to poseban sampon za uklanjanje tjemenjace ili obicni sampon za bebe od Mustele? Moze li neko da mi postavi slicicu da vidim kako izgleda pakovanje? Ja sam nasla Mustela obicni baby sampon pa se pitam je li to o cemu piset_e... Ne znam da li smijem da postavim link do tog sampona, ako smijem onda ce postaviti pa mi mozete reci je li to taj sampon ;)
Hvala vam puno na pomoci.
< Poruku je uredio baloo -- 21.12.2010 18:24:34 >
21.12.2010, 19:11
Anoniman
mislim da postoji pjena od mustele bas za tjemenjacu...a oni u apoteci bi to trebali znati
21.12.2010, 19:28
Srecica_mala
52
IZVORNA PORUKA: dadada
mislim da postoji pjena od mustele bas za tjemenjacu...a oni u apoteci bi to trebali znati
Ja sam upravo ovu pjenu koristila a koristila sam i kremu isto Mustelinu protiv tjemenjace. Definitivno mi je bolja krema od pjene. Nanese se pola sata prije kupanja i ispere vodom. Nama je pomogla u 2 kupanja.
22.12.2010, 12:16
baloo
3
Ja ne zivim u BiH pa mi je zato bilo teze se snaci..Sada kada ste napisale da je to bas sampon-pjena protiv tjemenjace nasla sam i sampon i kremu..Danas cu da narucim putem intereneta..Da li da koristim oboje ili je dovoljno jedno od ovo dvoje??
Hvala vam puno.
22.12.2010, 12:52
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: baloo
Ja ne zivim u BiH pa mi je zato bilo teze se snaci..Sada kada ste napisale da je to bas sampon-pjena protiv tjemenjace nasla sam i sampon i kremu..Danas cu da narucim putem intereneta..Da li da koristim oboje ili je dovoljno jedno od ovo dvoje??
Hvala vam puno.
ja sam koristila samo pjenu, ali ne mustelinu nego a-derma, ali sve su one tu negdje.meni je pomogla nakon 2-3 kupanja i nikada beba vise nije imala tjemenjacu. sretno