IZVORNA PORUKA: Breskva
Imam jedno pitanje al molim vas da ne pređe u raspravu...
Kako se nosite sa tim da ne slavite 8.mart, valentinovo, 1 maj, rođendane, a da vas ne etiketiraju kao vanzemaljce?
Ja nisam pokrivena, znam o vjeri mogu reći osnove pošto je islam zaista široko područje. Ovo znamo da su običaji preuzeti sa zapada i u islamu se zabranjuju ali kod nas u BiH se prakticiraju, međutim onaj ko je u vjeri naravno da se toga odriče ali okolina tada burno reaguje, ne prihvata, etiketira...
Dobro pitanje breskvice.Najvise bih ocekivala da mi nesto prigovore rodbina,prijatelji,komsije,ali sam se potrudila da im dokazem da mi nije potreban jedan dan u godini koji je neko odredio da ja budem pazena,mazena,obasuta poklonima.
Kroz svoj bracni zivot pokazala sam da je meni svaki dan `valentinovo` i nikad mi niko nista ne pominje.Zatim isto tako i za 8.mart.Sto se tice rodjendana ne slavim ga jer to nije bilo u praksi niti jednog Bozijeg poslanika,pogotovo ne posljednjeg Muhammeda alejhi ssalatu we sselam,niti njegovih drugova,niti bilo koga ko je dosao poslije.Jedino sto se sjetim na taj dan da sam godinu dana starija i da sam sve bliza smrti i povratku mom Gospodaru.Priznajem da me nena nazove svake godine da mi pozeli sve najbolje i ja joj svake godine kazem;Neno,znas da ga ne obiljezavam,al hvala sto si se sjetila da sam godinu starija.
< Poruku je uredio jasmin -- 18.2.2010 11:14:14 >