IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA
dana kakv je to zem-zem voda,nisam čula za to,šta liječi ?
''Zemzem je doista jedinstvena i posebna voda, razlikuje se od ostalih voda po svom sastavu i kristalnim sastojcima (kristalima) koje sadrži, i svi pokusi koji su izvedeni na zemzem-vodi nisu izmijenili njene osobine i svojstva, što ukazuje da zemzem-voda nije obična voda kao ostale''.
dr. Mesaru Imuti istakao je da je prilikom izvoðenja eksperimenta na zemzem-vodi puštao kasetu s učenjem Kur'ana u blizini zemzem-vode što je utjecalo na zemzem-vodu te je dolazilo do stvaranja posebnih kristalnih oblika u zemzem-vodi, koji su bili izuzetno čisti i blistavi, i dodao je da mu je to bila jedna od najčudnijih stvari koje su se pojavile prilikom ovog eksperimenta.
Također je rekao da zemzem-voda ima mogućnost ''pamćenja'', odnosno pohranjivanja podataka u sebi, tako recimo ako bi se učila neka sura kod zemzem-vode, kasnije bi se tehnologijom moglo otkriti o kojoj se suri radi, stoga što se stvaraju posebni talasi u zemzem-vodi prilikom učenja Kur'ana, dakako nevidljivi golim okom.
Ibn Abbas r.a. prenosi da je Allahov Poslanik a.s. rekao: „Najvrednija voda na svijetu je Zemzem voda. U njoj je sitost za glad i lijek za bolest!“
U ovome hadisu koji ima mnogo verzija koje do nas stižu se jasno kaže da je Zemzem voda najvrednija od svih voda ovoga svijeta. Allahov Poslanik a.s. je posebno spomenio dvije odlike a to je odlika njegove sitosti i odlika njegove ljekovitosti. Prenosi se da su neki ljudi od Selefa dugo vremena živjeli samo pijući Zemzem vodu, a da uopšte nisu oslabili, nego su se čak i udebljali! I zasta, tako mi Allaha i sam sam se uvjerio u sitost Zemzem vode i to više puta! Također, su mi ovakve doživljaje govorili i mnoge hadžije koji su zajedno sa mnom ili posebno obavljali hadžske obrede. Odlike koje ima Zemzem nema ni jedna voda na svijetu i bez ikakve sumnje ona je najvrednija voda na svijetu.
< Poruku je uredio veeseelaa -- 16.2.2010 10:12:17 >