Ja sam u nekim malo vecim situacijama (nazalost samo tad) klanjala i molila Allaha u zadnjoj trecini noci, i Allah mi se odazvao
Naravno, dovim ja i cesce, ali sam samo par puta ovako u zadnjoj trecini. Jednom sam bila jako tuzna i plakala sam dugo, do 2 sata poslije ponoci, i stvarno nisam vidjela nikakav izlaz.. tad sam se sjetila hadisa koji kaze:
„Naš Gospodar se spušta svake noći na dunjalučko Nebo u zadnjoj trećini noći te kaže: Ko će da me zamoli (pozove) pa da mu se odazovem, ko će da zatraži pa da mu dam, ko će da zatraži oprosta pa da mu oprostim.“ ..ustala sam i klanjala, upucivala dove Allahu, sacekala da klanjam i sabah, i osjecala sam se punooo bolje i fino zaspala. Vec isti taj dan moja situacija je rijesena, Allah mi je dovu uslisao.
Nazalost, vecina nas se sjeti da nam samo Allah moze pomoci tek kad stvarno vidimo da su nam sva vrata zatvorena.
Ovaj gore hadis je jedan od najvecih dokaza koliko je Allah Milostiv.
< Poruku je uredio Daliyah92 -- 23.5.2013 18:03:17 >