IZVORNA PORUKA: jasmin
Postovanje,dova i sadaka imaju svoje mjesto i vrijeme.
Ja uopce nisam pisala sebi kojoj je jasno sta je legenda ,ni bilo kojoj drugoj koja isto razmislja,vec svima onima koji razmisljaju drugacije i `podvale` to razmisljanje vjeri...vjeri koja to najstrozije osudjuje. Bilo je u historiji islama jos 7brace,o tome i Kur`an govori,ali Kur`an i osudjuje.
Ima jos uvijek...i kod kabura Poslanika se uci Fatiha,baca se i para,`postuje` se...rek`o bi insan,sta tu ima lose...? Naravno da ima...jer nije sve u logici,ima br`te i matematike...dosta!
Jednostavno,da ne moze biti jednostavnije.
Ja jasmin svojoj IZ vjerujem, njen sam član i sa halalom svaki dinar ostavim....
bez halala ne bih ga ni davala...
U mojoj mahlaskoj džamiji u mektebu mlad hodža djecu uči, moja djeca pred njega će ići...
Njemu plaća IZ da svoj vaz i znanje na moju djecu troši neradnim danom zvani nedelja...
meni dosta za znati pa sa halalom ja mu nosim ''prilog'' IZ-u u vjerovanju da će isto na pravom mjestu i završiti...
I svoju djecu ovakvom ''matematikom'' mislim učiti...
Ako neko matematiku na drugi način koristi, njemu na dušu ja nikoga za ruku pred Allah dž.š voditi neću niti on mene...
Imamo gdje odgovarati i za to, kako ja tako i oni