cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Zene sa Hidzabom

clock-img

06.01.2013, 19:06

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: Aiša

Ako neka od vas zna o ovme nešto...

Malo sam tražila po netu i nađoh da je nakon spontanog pobačaja žena obavezna da klanja i posti (ukoliko je ramazan) i ako krvari, jer se taj period tretira kao istihaza, samo treba uzimati abdest za svaki namaz.

Kao granica se uzima 81 dan trudnoće (dakle prije onog perioda organogeneze), u suprotnom žena će se tretirati kao da je u nifasu, izuzev ako joj krvarenje ne stane ranije, pa je obavezna da klanja i posti.

Da li vi znate nešto o ovome, ja uzimam kao ispravno, jer je kod mene spontani bio u 11.sedmici, nekih 70-77 dana, a i ne krvarim, ponekad smeđi iscjedak se pojavi...

Aisa u istim sedmicama sam imala spontani nasla sam isto to i potvrdili su mi i ja sam klanjala

tako da ti Allah podari hajr i zamijeni iskusenje boljim, amin ja Rabbuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

06.01.2013, 22:37

clock-img

Aiša

pencil-img

887

Amin bebice, bit će iA dobro user posted image

clock-img

10.01.2013, 15:05

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Nešto sam trazila po netu u vezi jedne stvarčice oko koje imam dilemu kad mi iskrsnu ovaj forum i ova tema, a ni na kraj pameti mi nije bilo da ovdje pogledam niti da pitam...user posted image

Tako da, eto, ipak ću pitati ovdje jer baš imam nedoumicu...

Imam poklon tespih s plavim okom kojeg često i koristim, mada tom plavom oku ne pridajem nikakav značaj, ne mislim da je to neka hamajlija, isl. Sad ne znam je li to u redu...user posted image

Malo sam usput pregledala i prethodnu stranu...ja učim za mrtve iz svoje familije Jasin, posebna kada npr. sanjam osobe koje su preselile, kao i jasin dovu. Negdje je i pisalo "Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." Ako griješim, ispravite me user posted image

I šta vi mislite u vezi tespiha s plavim okom?

clock-img

10.01.2013, 15:22

clock-img

rerica

pencil-img

1296

IZVORNA PORUKA: aazra

Nešto sam trazila po netu u vezi jedne stvarčice oko koje imam dilemu kad mi iskrsnu ovaj forum i ova tema, a ni na kraj pameti mi nije bilo da ovdje pogledam niti da pitam...user posted image

Tako da, eto, ipak ću pitati ovdje jer baš imam nedoumicu...

Imam poklon tespih s plavim okom kojeg često i koristim, mada tom plavom oku ne pridajem nikakav značaj, ne mislim da je to neka hamajlija, isl. Sad ne znam je li to u redu...user posted image

Malo sam usput pregledala i prethodnu stranu...ja učim za mrtve iz svoje familije Jasin, posebna kada npr. sanjam osobe koje su preselile, kao i jasin dovu. Negdje je i pisalo "Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." Ako griješim, ispravite me user posted image

I šta vi mislite u vezi tespiha s plavim okom?

po mom misljenju ja bih taj tespih odlozila na neko mjesto ne bih ga uzimala,plavo oko je novotarija

i ja jasin ucim za umrle,tako da nema neke dileme u vezi toga,a mozes i svojim rijecima uputit dovu da im Allah oproeti grijehe

< Poruku je uredio rerica -- 10.1.2013 15:24:05 >

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

11.01.2013, 13:53

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Hvala rerice...user posted image

clock-img

11.01.2013, 15:14

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

aazra,ja bih taj tespih bacila,plavo oko je jedan od velikih masonskih znakova.
A mrtvima ucim samo dove moleci Allaha za dzennet i spas od vatre,ne ucim Kur`an,jer je Kur`an objavljen zivima da po njemu zive i rade.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

11.01.2013, 15:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

11.01.2013, 16:15

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

tespih bih bacilauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

13.01.2013, 00:48

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Hvala vam svima još jednom user posted image Već sam ga sklonila, ne učim na njega, ali mislim da cu ga morati baciti zbog ove veze s Masonima...user posted image Ko zna mozda ima veze i sa Ahmedijama, mozda oni to plasiraju, ali nije ni vazno..

Inace, ja volim koristiti tespih nakon namaza, cak ih i skupljam, samo ih ne redam po kuci user posted image vec cuvam u jednoj kutiji...
Što se tiče Jasina ja sam tačno našla da piše ovako, sad ne znam da li je hadis i od koga je tačno...
"Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." pa ne vidim šta tu ima loše, posebno nakon nekih snova, isl. A osobama koje su na samrti znam da se uglavnom uči "La ilahe Ilallah..."

Vjerujem da nije pogrešno učiti pomenutu suru u oba slučaja, bar do sad nisam nigdje nasla da jeste...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 13.1.2013 0:55:38 >

clock-img

13.01.2013, 08:34

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

aazrice,ako i jeste navedeno `kod sjecanja`...dakle,ucis sebi sjecajuci se smrti,a ne posveta mrtvima,jer kako vec rekoh,Kur`an je upravo prisjecanje zivih na ono na cemu su nasi mrtvi,jedan ustav po kojem treba zivjeti svaki covjek kako bi uspio nakon smrti.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

clock-img

13.01.2013, 16:00

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Hvala puno user posted image vrijedi li isto i za učenje hatme (čitavog Kur'ana)?

clock-img

13.01.2013, 16:03

clock-img

rerica

pencil-img

1296

Hvala puno user posted image vrijedi li isto i za učenje hatme (čitavog Kur'ana)?

da user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

13.01.2013, 17:51

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

IZVORNA PORUKA: jasmin

aazrice,ako i jeste navedeno `kod sjecanja`...dakle,ucis sebi sjecajuci se smrti,a ne posveta mrtvima,jer kako vec rekoh,Kur`an je upravo prisjecanje zivih na ono na cemu su nasi mrtvi,jedan ustav po kojem treba zivjeti svaki covjek kako bi uspio nakon smrti.

kako ovo?
zar se Ya-sin ne uci za duše rahmetlija???

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

13.01.2013, 18:14

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

A mrtvima ucim samo dove moleci Allaha za dzennet i spas od vatre,ne ucim Kur`an,jer je Kur`an objavljen zivima da po njemu zive i rade.

Kakvi su to znakovi?

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

13.01.2013, 18:32

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: rerica

da user posted image

user posted image

clock-img

13.01.2013, 18:33

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: SdZ

Kakvi su to znakovi?

Proguglaj `masonski simboli` i sve ce ti biti jasno.

clock-img

13.01.2013, 18:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

13.01.2013, 21:02

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

jasmin mozda je to drugacije tu gdje zivis?
sad sam totalno zbunjena Iman, jer sam bas o tome razgovarala sa dvojicom hadzija? Jedan je efendija u našoj gradskoj dzamiji: I dobro sam ga razumjela da se jasin uci rahmetlijama.sad sam bas zbunjena user posted image
imate li neki izvor, da procitam?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

clock-img

13.01.2013, 21:07

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

fino piše

Neovisno od gore navedenog, u prvih četrdest dana po ukopu (po nekima pedest i dva dana) oćaloščeni uče, između akšamskog i jacijskog namaza, sljedeće sure:

- 'Jasin',

- 'Mulk',

- 'Nebe' i

- 'Fatihu'

http://www.bakije.com/zucenje.htm

Allah najbolje zna.

clock-img

13.01.2013, 23:09

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: gerberka

sad sam totalno zbunjena Iman, jer sam bas o tome razgovarala sa dvojicom hadzija? Jedan je efendija u našoj gradskoj dzamiji: I dobro sam ga razumjela da se jasin uci rahmetlijama.sad sam bas zbunjena user posted image

Ma nije,i Sarajlije su uceni user posted image .

clock-img

13.01.2013, 23:12

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

fino piše

Neovisno od gore navedenog, u prvih četrdest dana po ukopu (po nekima pedest i dva dana) oćaloščeni uče, između akšamskog i jacijskog namaza, sljedeće sure:

- 'Jasin',

- 'Mulk',

- 'Nebe' i

- 'Fatihu'

http://www.bakije.com/zucenje.htm

Allah najbolje zna.

Iako ima uleme koja smatra da se moze uciti Kur`an s nijjetom da to bude na vagi dobrih djela umrlog,ovo nabrojano je novotarija koja nema uporiste u serijatu u smislu da se obavlja na ovaj nacin i u ovim danima.

A najbolje je da Kur`an ucimo zeleci spas svoje duse user posted image .

clock-img

13.01.2013, 23:21

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

odkud meni da si ti pravo daleko..tamo u Medini user posted image
ja ipak pozelim prouciti i za spas tuđih duša, takva sam, user posted image svojoj neni rahmetli, dajđinci, tetki, neni..neka ih Allah uvede u dzennetske ljepote.

sad sam se zbunila mislim danas kad sam ovo procitala pa sam pitala na vise mjesta, mislim na jedno deset_ mjesta pa cekam odg user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 13.1.2013 23:22:41 >

clock-img

14.01.2013, 11:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

14.01.2013, 11:13

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

jasmin

odkud meni da si ti pravo daleko..tamo u Medini user posted image
ja ipak pozelim prouciti i za spas tuđih duša, takva sam, user posted image svojoj neni rahmetli, dajđinci, tetki, neni..neka ih Allah uvede u dzennetske ljepote.

sad sam se zbunila mislim danas kad sam ovo procitala pa sam pitala na vise mjesta, mislim na jedno deset_ mjesta pa cekam odg user posted image

Bila sam tamo 5.5 godina,ali sam vec 8.5 mjeseci u Sarajevu user posted image .

clock-img

14.01.2013, 11:14

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: Iman83

Gerberko, imaš ti hodža koje uče Kura''n i naplaćuju a fol ispred duša umrlih, a znaš da to ne ide jedno s drugim...pa pazi na izvor.

Četeresnica je, neka me neko ispravi ukoliko griješim, također novotarija i izmišljen termin u Islamu...i ne znači ništa.

A Allah najbolje zna user posted image

Jeste,ustvari to je preuzeto iz obicaja drugih vjera. Ali nema veze s islamom.

Zadnji članci

article-img