baš je ovo lijepa tema
niko se ne svađa na njoj
mm i ja se vjenčali 28.4., vrijeme bilo prelijepo, sunčano ali ne i prevruće. stvarno ne znam kad su došli po mene, ali se sjećam da smo se ujutro oko pola 6 rodica-kuma, sestra i ja probudile od uzbuđenja nismo više mogle spavati. i mama je već bila ustala i rezala neku salatu, te smo joj pomogle. iako moji imaju trosoban stan, bilo nam je to malo prostora, pa nam je komšinica preko puta mojih prepustila i svoj. tamo smo se spremale, dok su tetke i teče postavljali stolove kod mojih. svi su bili uzbuđeni. nisam išla na frizuru, već su dvije frizerke došle kući, jedna za mene, jedna za ostale . šminkala sam se sama, jer sam isprobala nekoliko puta prije i nikada me niko nije našminkao kako ja volim od ovih profesionalaca. nokte smo kuma, sestra i ja dan ranije uradile u nekom salonu u skenderiji. vjenčanicu sam iznajmila i bila je predivna i što je najvažnije stajala mi je kao salivena.
kad smo čuli bibikanje nastala je trka po stanu, ja sam uspjela kužnuti mm sa komšincinog balkona i pala na guzu koliko mi je bio lijep, mašallah.
oni su malo posjedili, mene su ubrzo tražili. moj tata nije dao da se prodaje i kupuje mlada, nego je izveo nešto u fazonu eh daću vam je ali samo ako mu mm obeća da će me paziti isto ili bolje od njega. jah i poušali su im podmetnuti mladu, moju drugu rodicu, a pošto me je tražio amidža od mm (i njegova sestra ali je ona bila iza i nije vidjela ko je u sobi) on se totalno zbunio, nije znao šta da kaže. nakon minut dva se sabrao i rekao da je ova lijepa ali da oni traže drugu, još ljepšu, tako nešto. ma svi se tome smiju kad gledaju na dvd-ju.
mm isto pao na guzu kad me vidio, inače je on emotivac duša moja. još smo malo posjedili. onda otišli na šerijatsko, pa na općinsko, pa kod njegovih. tu sma ja ispred zgrade bacala neko zrnje na sve strane, radi berićeta tako nešto. poslije njegovih smo se zaputili prema restoranu, i kad smo tamo sigli onda je pošla fešta. ostali smo do 1, mm i ja, a bilo ih je još poslije nas. mm i ja smo sjedili jedino dok smo jeli, a ostatak vremena smo sa prijateljima i rodbinom cijelo vrijeme plesali. to mi je najveća želja i bila, da mi bude tako vesela svadba, i ispunila se.
jah i imali smo najljepšu tortu koju ste ikada vidjeli. ako znadnem postaviti sliku, staviću je.
uuuuh čini mi se ja odužila, a kao da ništa ne rekoh.