cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Losioni i trudnoća

clock-img

29.03.2013, 12:38

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: CombatKitten

hvala puno na savjetu.
Znaš li slučajno cijenu kreme?

ne vjerujem da je više od 10 km...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 3.5.2013 8:13:50 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.03.2013, 18:45

clock-img

CombatKitten

pencil-img

172

Da obavijestim sve vas koje tražite striet ili striement isti se sad zove menta (proizvođač Subotica) košta 9,70 KM ima u Apotekama Sarajevo ja konkretno našla u Importanne-u, ali nisam uzela iz razloga što mi je apotekarka iskreno rekla da ne bacam pare da se nastavim mazati kremama na bazi maslinovog, bademovog ili bilo kojeg ulja, da mi sad sa strijama ništa ne može pomoći (ni najskuplja krema), jednostavno moja koža je preosjetljiva i ne može da podnese toliko rastezanje. Tek kada porod aBd prođe da onda uzeti neku kremu za ožiljke ili strije koja sadrži jače supstance.
Ko šiša strije bitno je da je beba dobro.

clock-img

31.03.2013, 10:46

clock-img

cipi

pencil-img

57

IZVORNA PORUKA: Latinka

U BBI centru u prizemlju je bilo.
Ja sam koristila Alverde iz DM.
Mazala sam stomak samo maslinovim uljem i apsolutno me niko nije mogao nagovoriti da koristim bilo sta drugo. Tijelo sam umjesto losionom mazala baby uljem.

user posted image
isto kao i ja, alverde divno mirise, a za stomak, mada moze i za ostatak tijela maslinovo ulje je zakon. ja sam se u prosloj trudnoci udebljala 25 kg, a na stomaku kojeg sam mazala maslinovim uljem nemam ni jedne strije
ovaj put sam polijena hehe, jedino sto mogu raditi je spavati pa se rijetko kad namazem, ali nema veze, samo da bebica bude ok :)

clock-img

31.03.2013, 10:56

clock-img

draguljče

pencil-img

1049

Ja sam se mazala običnim mlijekom za tijelo, u obje trudnoće i nema ni jednu jedinu striju. Nema te kreme koja može spriječiti strije ako koža nije elastična. Može samo malo ublažiti.

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

31.03.2013, 11:38

clock-img

cipi

pencil-img

57

slazem se, ali mislim da maslinovo ulje (ja sam koristila domace, ali ga nisam imala previse pa sam ga koristila samo za stomak na kojem se koza perutala) stvarno moze pomoci jer noge nisam mazala istim i ispucale su mi, prepone, straznjica najvise hehe pa cak i nazad ispod koljena, a na stomaku nema nista

clock-img

31.03.2013, 11:52

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Ja sam u drugoj trudnoci koristila mama hipp i nisam ni malo ispucala,u prvoj trudnoci ne znbam sta sam sve koristila,ali sam mazala samo stomak redovno (mrsko mi bilo) i stomak nije nigdje ispucao,ali zato po nogama imama malo strija.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

01.05.2013, 09:48

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Ja sam u 16. tjednu i još se nisam počela mazati, a primjetila sam 2-3 ljubičaste crtice na guzi user posted image , čula sam da fale i ovu baby love kremu iz dm-a, znate li možda koliko košta?

< Poruku je uredio malena27 RR -- 3.5.2013 8:13:41 >

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

clock-img

05.05.2013, 20:42

clock-img

mama049

pencil-img

10

krema babylove iz dm-a je na bazi maslinovog ulja i fantasticna je. kosta 3,95KM (inace radim u dm-u user posted image )
koristila sam je u prvoj trudnoci i sad u drugoj i nemam niti jedne strije user posted image user posted image

toplo je preporucujem...i ulje isto tako...

user posted image uzivajte

11.7.2008. <3
mamin zivot

clock-img

09.05.2013, 09:49

clock-img

ellene

pencil-img

-684

Ja sam kupila ulje babylove u dm-u negdje oko 5,50 km košta, zadovoljna sam, Kremu još nisam probala

11.02.2013. imamo dvije crtice!!!
04.03.2013. srce kuca i naša bebica je duga skoro čitav cm.
28.03.2013. sad smo već narasli na 4 cm, na uzv se vide i prstići...
27.05. već smo veliki i težimo 270 g

clock-img

09.05.2013, 11:29

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: ellene

Ja sam kupila ulje babylove u dm-u negdje oko 5,50 km košta, zadovoljna sam, Kremu još nisam probala

Ja koristim kremu i prezadovoljna sam a dzaba ;)

Kupila sam i kremu za bradavice, neka nek stoji dok ne zatreba. U prvoj trudnoci purelan sam koristila sada cu ovu.

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

09.05.2013, 11:34

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Kupila sam i kremu za bradavice, neka nek stoji dok ne zatreba. U prvoj trudnoci purelan sam koristila sada cu ovu.

meni je ta krema za bradavice super,koristila je u obadva staza dojenja

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

09.05.2013, 11:36

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: medic slatki

meni je ta krema za bradavice super,koristila je u obadva staza dojenja

Super, za razliku od purelan i aventa dzaba je stvarno a eto hvale je :)

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

10.05.2013, 11:47

clock-img

Tessy

pencil-img

20

Uh ja sam dosta ovih stvarcica isprobala...poredat cu ih hronoloski kako sam ih koristila.

- DM Babylove ulje - Nisam bila zadovoljna jer nikako nije upijalo i pocele su mi se stvarati sitne tackice na butinama
- Bubchen Mama losion - e ovim sam losionom bas bila zadovoljna jer je brzo upijao, nisu ostajale nikakve mrlje na odjeci, divno mirise i stanje na nogama mi se popravilo
- Zagrebacki melem u tubi- prezadovoljna ali je tuba tako bila malena da sam ga jako brzo potrosila
- Menta melem za strije (toliko su ga svi hvalili da sam ga morala kupiti) potrosila ga gotovo za sedam dana cijena i kolicina tecnosti nikako nisu srazmjerne
- Hipp Mama Body Butter- nije los ima ga dosta medjutim meni nikako nije odgovarao miris

Na kraju sam se vratila kombinaciji Bubchen mama losiona za tijelo, pupu sam mazala Zagrebackim melemom... rezultat super sam pazila svoju kozu...strija nemam iako se koza dosta razvukla u obje trudnoce:)

clock-img

19.02.2015, 10:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

http://www.ringeraja.ba/clanak/welleda-misli-na-mame_2262.html

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img