IZVORNA PORUKA: hanabanana
Što ne reče odmah za krajnike.
Ja sam počela jesti kada su mi ih izvadili, imala sam deset godina.
Kažu da se krajnici znaju umanjiti oko petog rodjendana, nema druge nego se strpiti. Danas otorinci kažu da ako dijete ima 4 puta godišnje upalu krajnika da ih treba vaditi.
I ja sam uvijek imala "slab" apetit a i ceste probleme sa krajnicima...Mama nije dala da ih vade...i sad mi je drago zbog toga- jer poslije se sve samo smirilo i ne sjecam se kada sam imala upalu zadnji put.
Roditelji se uvijek sikiraju kada dijete ne jede "dobro" ali mislim da djeca jedu onoliko koliko im treba.
Vazda sam bila "mrsavna" ali mi to nije smetalo ni u cemu...bavila sam se sportom a poslije kada su sve kolegice imale problema sa viskom kila (u pubertetu)- ja nista
. Jela sam sve sto sam htjela a bila slang i sve su mi zavidjele
.
Treba se samo potruditi da djeca jedu dosta raznovrsno i zdravo a kolicina nije bitna.
I moj Hamza eno jede dosta manje od ostalih vrsnjaka...ali meni je to, s obzirom da smo i MM i ja takvi, skroz normalno i ne zamaram se. Pa nisu sva djeca ista.
Nije bas dobro ni kada djeca jedu sve i kada mogu staaaalno jesti.
Samo se opustite i nemojte oko hrane stvarati problem i srklet...nemojte stalno djetetu trubiti o hrani, apetitu i pred njim se stalno zaliti na to...Meni su to najvece frustracije jos iz djetinjstva...svi su samo pricali o mojoj hrani a u stvari- ishrana mi se regulisala i pocela sam redovno i zdravo da se hranim kada sam pocela sama zivjeti i sebi kuhati- samo iz razloga sto mi niko nije puhao za vratom i trubio kako MORAM jesti!
IMRAN
03.03.2010