ehh super... sad sam uzela neku tecnost za drvo i za parket kao, ali ne volim drvo puno "mackat" tim preparatima, a opet volim da se sjaji eh eto bas ti hvala za savjet bas cu da probam...
25.01.2010, 15:12
M kao Mama
5536
Nadam se da je djevojka iz ove priče dobro,
a lično koliko je domestos otrovan uvjerila sam se prije 5 , 6 godina, kada mi je spržio nekoliko stvari, ispočetka nisam kontala, od čega mi se na stvarima pojavljuju narančaste fleke, ali kada sam skontala VAn iz kuće. I zaista , nikada više ga nisam kupila.
A, moj muž ima neke rodbine u Olovu i tamo se prepričava kako je neka trudnica prije dvije godine dobila spontani, gluho i daleko bilu u 5 mjesecu od Domestosa.
Ako su oni mene ofarbali i ja sam Vas, ali eto pošto kupila, poto prodala.
25.01.2010, 21:06
zicabo
1
Upravo proživljavam posljedice domestosa...prvi put sam ga koristila i izgleda da sam stavila više nego je napisano i to u kombinaciji sa solnom kiselinom...Smrad je odvratan, nisam mogla disati 20 min, pluća su me rasturala i nisam prestajala kašljati. Pravo sam se uplašila, odmah sam priupitala googla i dovede me do ovog foruma-vidjela da ima još slučajeva i odmah mi je bilo lakše. nazvala sam hitnu i rekli mi da pijem puno mlijeka pa ako ne bude bolje, da dodjem, al sva sreća bolje je. Ufff!
25.01.2010, 21:09
Anoniman
Zicabo, drago mi je da si bolje. I mojoj prijateljici su rekli da pije dosta mlijeka... ja nisam znala da je mlijeko korisno u takvim situacijama... to je zaista dobar savjet!!!
26.01.2010, 08:25
M kao Mama
5536
Jeste, mlijeko se pije kada farbate stolariju, parkete i slino, jer oni mirisi su otrovni, a mlijeko to poništava. Inače, kada sam bila mala razbila sam toplomjer i malo žive liznula. Dr. su mojima rekli samo da pijem puno mlijeka i da će sve biti OK:
26.01.2010, 12:20
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: new mama
Ja isto ne koristim vise domestos,jedno vrijeme jesam za wc solju,ali me uvijek glava pocne boliti od njega i gusi me u prsima,jos uvijek izadjem iz prostorije,tako da sam ga izbacila iz upotrebe,sad samo mirisljave stvari koristim Pingpong nadam se da ti je drugarica dobro
Potpisujem