Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Obzirom da sam ovdje dosta toga procitala o flasicama i otprilike se odlucila koju cu kupiti, mene zanima jos koje dude varalice su dobre i od koje proizvodjaca preporucujete?
Da li one uticu na dojenje
Hvala unaprijed, pozzzz
Moj ti je savjeti da ne kupuješ unaprijed nikakve dude varalice, nego da dijete kada plaće staviš na dojku. U samom početku dude varalice mogu poremetiti uspostavljenje dojenja.
14.10.2010, 10:14
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: hanabanana
IZVORNA PORUKA: Mama2b
Drage iskusne mame,
Obzirom da sam ovdje dosta toga procitala o flasicama i otprilike se odlucila koju cu kupiti, mene zanima jos koje dude varalice su dobre i od koje proizvodjaca preporucujete?
Da li one uticu na dojenje
Hvala unaprijed, pozzzz
Moj ti je savjeti da ne kupuješ unaprijed nikakve dude varalice, nego da dijete kada plaće staviš na dojku. U samom početku dude varalice mogu poremetiti uspostavljenje dojenja.
sa ovim se u potpunosti slažem iz ličnoga iskusta znam da cucula može zeznuti bebu pri dojenju. Nikada nije kasno otići do prve apoteke i kušiti onu koja ti se dopada ili nuk ili avnet svejedno.
14.10.2010, 10:17
snijeg
754
Samo da te
14.10.2010, 10:30
ziki
1815
Na put nosimo Aventovu kao na slici koju je postavila hanabanana i babylove, ima kljun i poklopac za kljun, ne cure. Ako mu nosim mlijeko onda nukovu staklenu veliku. Inače i ja se mislim da kad flašica, on se inače uveče uspava sa flašicom,operemo zubiće i popije falšicu, ostavi fino se zagrlimo i zaspe. Popije i u vrtiću mlijeko posle spavanja iz flašice. Inače koristimo obične čaše i šolje kući, čak momak sad sam sebi sipa vodu, dok jednog dana ne poplavi kuhinju.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
15.10.2010, 11:26
Mama2b
71
IZVORNA PORUKA: Mama2b
Drage iskusne mame,
Da li one uticu na dojenjeuser posted image
Hvala unaprijed, pozzzz
sa ovim se u potpunosti slažem iz ličnoga iskusta znam da cucula može zeznuti bebu pri dojenju. Nikada nije kasno otići do prve apoteke i kušiti onu koja ti se dopada ili nuk ili avnet svejedno. user posted image
Hvala drage moje,
Bitno mi je da nema sad nekih specijalnih koje su ono naj naj, a ako bude potrebe lako je nekog poslati da kupi, vaznije mi je da se dojenje ne poremeti....pozzz
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
19.10.2010, 17:17
kolacic
491
ja koristim iskljucivo AVENT jer su najbolje, imaju adapterski prsten kroz koji pomaze da ne prolazi zrak tako da nasa beba nemagrcice hvala Bogu...
19.10.2010, 17:31
Anoniman
mi koristimo nuuk flasicu
19.10.2010, 17:42
škorpija
6649
da sam sad ove pameti koristila bih isključivo staklene flašice
19.10.2010, 17:46
dady
495
Naša prva je bila staklena,a sada imamo raznih,Avent,Mam,Babylove... Al su staklene najbolje!
19.10.2010, 18:35
Tidzi
894
Mi Avent od prvog dijeta, pa i dan danas sa trecim.
10.11.2010, 17:33
Mya_81 RR
5531
Prenos posta
IZVORNA PORUKA: Victoria
Drage moje, da li znate ima li u Sarajevu kupiti Born Free anticolic flasice? Trazim za prijateljicu cija beba ima uzasne grceve :( Nasla sam ih na ebay-u i na amazon-u, mogu se naruciti ali vise kosta shipping u Bosnu nego sama bocica. Bila bih vam zahvalna ako znate da se mogu kupiti negdje u Sarajevu? Hvala puno!
10.11.2010, 17:36
Mya_81 RR
5531
Victoria, ja koliko znam takve flašice je jako teško naći kod nas. Znam kad sam ja bila u potrazi dr. Brown bočica koje su isto protiv kolika.
10.11.2010, 17:43
mnn
1611
mi smo prije imali dr browns zbog grčeva a sad kad je več velik pije iz aventovih..dobre su one i iz dm..
10.11.2010, 18:13
Rimljankaa
1878
Drage moje u osmom mjesecu sam trudnoce,htjela sam pitati mame sa iskustvom da li trebam unaprijed kupovati flasicu za svoju bebu i dudu varalicu?
Naravno da bi najvise voljela da moja beba doji,ali kontala sma dakupim neku flasicu i da se osiguram za svaki slucaj. Tako i cuclu.
Pa kakvi su vasi prijedlozi,da li da kupujem ili sacekam da se baba rodi?!
Ako bi kupovala ne znam koju bi? Da li staklenu ili plasticnu? Vidim hvalite staklene,a ne znam koliko su one prilagodjene za novorodjence?
I koju i kakvu bi dudu kupila,ne znam ni sta bi izabrala kad ih masu ima u ponudi raznih oblika?????
10.11.2010, 20:06
samedi
1047
Rimljankaa,ne moras kupovati flasicu i cuclu unaprijed,ali ako ce ti biti lakse tj.ako neces brinuti i vise volis das se ti sama pobrines za to,a ne da ti poslijen eko drugi kupuje,onda kupi ono sto ti mislis da ce odgovarati. Ja koristim Avent flasice a Nuk cucle,kupila sam i jednu avent cuclu ali mala nije htjela nikako. Sto se tice staklenih flasica,one po mom misljenju i jesu najbolje,ja nisam mogla u to vrijeme nigdje naci staklenu u mom gradicu. A za bebu nema nikakve razlike,novorodjence nece samo drzati flasicu u rukama niti ce je bacati pa da se razbije kao sto to cine malo starije bebe. Flasicu kupi sa dudom br.1 tj.za novorodjencad. Na svakoj imas te oznake. Kod aventa je to po brojevima 1.,2.,3., ali ti svim srcem zelim da ti flasica nikada ne zatreba
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
11.11.2010, 09:14
Victoria
13
Kontaktirala sam Born Free predstavnistvo u Hrvatskoj i odgovorili su mi odmah na mail. Naime,u Sarajevu se ne mogu kupiti, nema ih na trzistu BiH. :( A citala sam po forumima, jako su dobre i kvalitetne, a i zdrave...steta :( Nastavljam potragu :)
19.12.2010, 17:16
Rimljankaa
1878
Evo mene opet na ovoj temi. Dodjosmo i do devetog mjeseca
U pripremama smo uveliko.
Trudicemo se svim silama da dojimo,ali sam jucer gledala da kupim i flasicu da je imam za svaki slucaj.
Pisala sam na drugoj temi o ovome,ali d anapisem i ovdje i potrazim savjet.
Gledali smok,Avent i Chicco flasice. Nuk ima najobicnije i sve su im plasticne. Nigdje nisam mogla naci staklenu.
Kod Avent-a isto sve su plasticne. Dude su ili silikonske ili od kaucuka. Ja sam trazila zakrivljenu flasicu protiv grcica,a ove tete su me cudno gledale i kazu da Avent takvih nema. Pokazale mi flasice male,najobicnije i kao te su za novorodjence.
U Chicco sam jedino nasla te na kakve sammislila. Zakrivljene flasice,koje imitiraju majcinu dojku,i na dnu imaju rupice koje izbacuju zrak i time sprecavaju grcice. Dude su od kaucuka i silikona. Prodavacica kaze da je silikon postojaniji,a kaucuk najblizi majcinoj bradavici. Da se kaucuk siri,sto se bas ne primjeti,tako da odmah uzmemo rezervne dude i da ih mjenjamo svaki mjesec-to ako se odlucimo za kaucuk.
I sad samzbunjena od svih ovih informacija. Ne znam koju da uzmemo?
Cudi me da Avent nema te flasice protiv grcica?! Jer oni su ipak brend. Kako to da ih samo ima Chicco?
Kakva su vasa iskustva?????
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
19.12.2010, 18:47
lirio
491
avent i chicco staklene...al smo zbog ove afere sa flasicame sve aventove bacili i sad samo chicco... da li su otrovne i one aventove bocice a kljunom, one u boji
19.12.2010, 19:16
edin_i_armina
48
Avent ima flasice koje su pouzdane, na cuci imaju jedna dvije ili tri tacke koje oznacuju sirinu rupice upravo protiv grcice. Preporucujem silikonske cuce, kada je bebica mala skroz onda one skroz okrugle a kada malo naraste kada trebaju zubi da niknu onda ona pola ravna i pola okrugla. One narandjaste cuce su od kaucuka, kada se podkuhaju par puta posle popucaju i pobjele.
20.12.2010, 09:59
Rimljankaa
1878
Prodavacica u Chiccu mi je rekla da su cuce od kaucuka vise slicne majcinoj bradavici,ali da se sire vremenom i da ih treba mjenjati svaki mjesec,dok su ove od silikona postojanije.
Vecina zena na forumu koristi Nuk flasice...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
20.12.2010, 10:58
Emica_sa
1463
Ja imam Nukovu staklenu veliku za hranu i malu za čaj i stvano su super.Imaju silikonsku cuclu protiv grceva i moj sin nije nikada imao grčeve.Ne znam gdje si gledala ali Nuk ima najbolje staklene flašice u DM u ih nema, samo plastika,ali ima po velikim Konzumima,ja sam kupovala u konzumu na Pofalićima i velika boca čini mi se košta 18 KM
21.12.2010, 22:41
rose
8709
ja imam 3 staklene nukove...dvihje male i jednu veliku...od ovih malih jedna je kupljena u apoteci na cobaniji i to je uska flasica sa kaucuk dudom i takva je i velika...a drugu malu sa silikonskom dudom moja mama kupila u apoteci na drveniji jer ih mm nije mogao nigdje drugo naci u tom momentu a imam i avent plasticnu s BPA free oznakom ali je mala ne voli, valjda tvrda duda