cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Koju flasicu koristite za hranjenje vasih beba

clock-img

22.01.2011, 09:12

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Hvala user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

31.01.2011, 00:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

prenos posta

IZVORNA PORUKA: lepao

kakvo iskustvo imate sa ovim markama?
ja ne dojim i beba najvise hoce nuk flasicu anatomsku..sve ostalo joj je teret..chicco nisam ni probala a aventovu flasicu tesko povlaci pa se nervira i hranjenje traje duplo duze...
sto se tice cucli vise voli aventovu pretpostavljam zato sto je veca i ne pada joj iz usta lako kao nukova...
beba je mala rodjena ranije pa je i to bitno istaknuti :)

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.01.2011, 00:27

clock-img

lepao

pencil-img

320

dali je pametno mijenjati flasice..recimo davati flasicu nuk anatomsku sa mlijekom a silikonsku sa cajem?

clock-img

31.01.2011, 19:49

clock-img

sanela.asja

pencil-img

735

panajbolje je kupiti dvije iste tako sam ja radila imala sam dvije nukove staklene one su najbolje dobro se odkuhaju i ..

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

clock-img

05.02.2011, 07:01

clock-img

lepao

pencil-img

320

ja imam nukove anatomske kaucuk..neko mi je rekao da su silikonske bolje? moj mali nece silikonske ne svidjaju mu se pa ne znam dali ga trebam siliti...

clock-img

09.02.2011, 20:32

clock-img

rose

pencil-img

8709

dali je pametno mijenjati flasice..recimo davati flasicu nuk anatomsku sa mlijekom a silikonsku sa cajem?

ja imam 3 nukove i jednu chicho i sada baby nova...ove nukove imaju isti oblik dude samo je na dvije kaucuk a na jednoj silikon, chcho ima najbolju dudu i uyela sam kauchuk a baby nova jos nismo probali ali je drugaciji oblik ili silikon...ja sam joj davala da pije iz nuk (i kaucuk i silikonska duda ) i iz ove chicho...i nije se bunila...isto tako iamm razlicite i cucle sto oblik sto materijal...i svaku prihvata isto

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

18.02.2011, 22:13

clock-img

la bomba

pencil-img

245

Avent!user posted image

Ima ih svugdje, baš su dostupne, user posted image  i gdje god uđeš imaju sve tri veličine i svi sisači dodatni! Nikad nema da fali neka veličina. user posted image

A, inače, mi smo zadovoljni, služi nam svrsi.

clock-img

18.02.2011, 23:45

clock-img

taurus

pencil-img

3578

i mi sada koristimo avent i super su, jer su široke i lakše se peru a imam i sterilizator za njih, onaj za mikrovalnu

sa prošlom user posted image sam koristila nuk, ali su teže za pranje i sisači su im takođe nepraktični za održavanje zbog oblika
prednost je što nuk radi i staklene flašice koje su za početak praktične jer se brže voda ohladi u njima, a mogu se i sterilisati otkuhavanjem u vodi

clock-img

21.02.2011, 20:59

clock-img

lepao

pencil-img

320

Mi smo promjenili sa nukove na aventovu zbog rupice..beba ima grceve pa smo skontali ili pokusavamo da skontamo dali je bolje sto sporije tece mlijeko iz aventove da beba brze svari nego kad joj lije mlijeko kao iz nukovih...manje zraka ulazi ona tako.
Jeli iko imao stim iskustva..sa gutanjem zraka i grcevima zbog toga?

clock-img

21.02.2011, 21:05

clock-img

reallove

pencil-img

5807

mi koristimo avent od rodjenja nikad nismo imali problema,nije imao ni grceve...koristili smo cuclu 0+

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

02.03.2011, 23:02

clock-img

lepao

pencil-img

320

mijenjate 0 kad beba napuni 1 jel tako?

IZVORNA PORUKA: reallove

mi koristimo avent od rodjenja nikad nismo imali problema,nije imao ni grceve...koristili smo cuclu 0+

clock-img

02.03.2011, 23:10

clock-img

Anoniman

lepao jesi li u mogucnosti nabaviti bocice dr.Brovn's one su spas za grceve i bljuckanjeuser posted image

clock-img

03.03.2011, 09:12

clock-img

lepao

pencil-img

320

jedino preko neta ako dostavljaju u bih ili od nekoga ko vani zivi...jeste li probali te bocice?
mi smo probali nukove i posto mlijeko prebrzo lije uzeli smo aventove koje su ok...imamo i chicco neke za grceve imaju rupice u donjem dijelu pa ne znam da i to mozda probam...

IZVORNA PORUKA: noa

lepao jesi li u mogucnosti nabaviti bocice dr.Brovn's one su spas za grceve i bljuckanjeuser posted image

clock-img

03.03.2011, 09:45

clock-img

la bomba

pencil-img

245

Mi smo 0+ koristili duže, možda dva mjeseca, .. onda smo prešli na jedinicu, pa dvojku sa tri, ... i sa 4, 5 možda na trojku.

clock-img

04.03.2011, 23:43

clock-img

lepao

pencil-img

320

Sto jeli neko tako preporucio ili ste vi tako skontali?

IZVORNA PORUKA: la bomba

Mi smo 0+ koristili duže, možda dva mjeseca, .. onda smo prešli na jedinicu, pa dvojku sa tri, ... i sa 4, 5 možda na trojku.

clock-img

04.03.2011, 23:45

clock-img

Anoniman

jedino preko neta ako dostavljaju u bih ili od nekoga ko vani zivi...jeste li probali te bocice?
mi smo probali nukove i posto mlijeko prebrzo lije uzeli smo aventove koje su ok...imamo i chicco neke za grceve imaju rupice u donjem dijelu pa ne znam da i to mozda probam...

mi smo ih kupovali u Hrvatskoj ima ih u svim apotekamauser posted image

clock-img

05.03.2011, 13:43

clock-img

lepao

pencil-img

320

jeste probali i neke druge pa primjetili da stvarno ima razlike?

mi smo ih kupovali u Hrvatskoj ima ih u svim apotekamauser posted image

clock-img

05.03.2011, 13:50

clock-img

Anoniman

da probala avent po preporuci svih zivihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja preporucila svojoj rodici dr.Brovn's i grcici su puno manje trajali i nisu bili intenzivni kao kod nas u pocetku..ja sam ovim bocicama rijesila bljuckanje jer dobili smo ih tek sa 3 mjeseca..i testirala sam je dam joj iz aventa ona bljucka a dam iz ove ona ne bljucka i fino podrigne..

clock-img

05.03.2011, 20:16

clock-img

la bomba

pencil-img

245

Sto jeli neko tako preporucio ili ste vi tako skontali?

IZVORNA PORUKA: la bomba

Ja sam uporedo i dojila, tako da joj bude teže vući, ...
A i kad sam prestala dojit polako sam prelazila na veće, jer se kod više rupa nagutaju zraka previše.

clock-img

07.03.2011, 21:33

clock-img

lepao

pencil-img

320

Dali one sa sire ili uze..gledala sam stranicu njihovu orginal i pise da postoje neke wide neck i standard??

clock-img

23.03.2011, 10:56

clock-img

suky

pencil-img

1

Cao svima!Molim vas za savjet,nova sam clanica i treba mi vasa pomoc!Moja bebica ima dva mjeseca i nikako da joj pronadjemo odg.dudu za flasicu,naime koristim flasicu baby nova ali problem je duda,promjenili smo i uzeli nukovu dudu ali dijete se jako muci dok vuce brzo se umori i zaspi tako da kolicinski jako malo pojede,zatim smo probali sa vecom rupicom na dudi i vise pojede ali se cesto zagrcne.Da li neko ima ikakvo rjesenje ili slicno iskustvo,ne znam sta vise da radim,sve smo isprobali!Hvala unaprijed

clock-img

23.03.2011, 11:19

clock-img

taurus

pencil-img

3578

ja se ne razumijem u baby nova flašice, ali se nadam da će se javiti neko ko zna više
mi smo koristili nuk sa prvom user posted image
sada smo na aventu i prezadovoljna sam

clock-img

23.03.2011, 11:54

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: suky

Cao svima!Molim vas za savjet,nova sam clanica i treba mi vasa pomoc!Moja bebica ima dva mjeseca i nikako da joj pronadjemo odg.dudu za flasicu,naime koristim flasicu baby nova ali problem je duda,promjenili smo i uzeli nukovu dudu ali dijete se jako muci dok vuce brzo se umori i zaspi tako da kolicinski jako malo pojede,zatim smo probali sa vecom rupicom na dudi i vise pojede ali se cesto zagrcne.Da li neko ima ikakvo rjesenje ili slicno iskustvo,ne znam sta vise da radim,sve smo isprobali!Hvala unaprijed

kupi kauchuk dudu...mekse su od silikonskih...a kad malo ojaca onda zamjeni i stavi silikonsku

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

11.04.2011, 10:32

clock-img

Noora

pencil-img

11

Pozdrav svim mamicama na ovoj temi, nadam se da će mi jedna od vas moći pomoći oko odabira flašice za moju bebicu. Ona ima 2 mjeseca i samo doji. Međutim ja uskoro počinjem raditi i iako ću raditi samo 4 sata dnevno, planiram se izdajati, da bebi ima obrok u mom odsutstvu. Pošto sam čula da dojenim bebama najbolje odgovaraju aventove flašice i da se one mogu koristiti uz dojenje tu sam joj i uzela ali ona ne zna da pije iz nje. Iskreno baš me je strah da joj i dajem flašicu da se ne navikne na nju pa da se odbije od dojke. Sada ne znam šta da radim, koju flašicu da joj uzmem a da ne ugrozim dojenje?

clock-img

11.04.2011, 10:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Noora

Pozdrav svim mamicama na ovoj temi, nadam se da će mi jedna od vas moći pomoći oko odabira flašice za moju bebicu. Ona ima 2 mjeseca i samo doji. Međutim ja uskoro počinjem raditi i iako ću raditi samo 4 sata dnevno, planiram se izdajati, da bebi ima obrok u mom odsutstvu. Pošto sam čula da dojenim bebama najbolje odgovaraju aventove flašice i da se one mogu koristiti uz dojenje tu sam joj i uzela ali ona ne zna da pije iz nje. Iskreno baš me je strah da joj i dajem flašicu da se ne navikne na nju pa da se odbije od dojke. Sada ne znam šta da radim, koju flašicu da joj uzmem a da ne ugrozim dojenje?

Pozdrav noora....

imamo dosta tema koje će te rješiti straha da ćeš bebu odvići do sike ako daš flašicu.
dosta mama ranije se vraćalo na posao pa su se izdajale i pohranjivale mlijeko...
evo dvije teme o tome na kojima možeš mnogo naučiti iz ličnog iskustav naših forumašica hrabrica

http://www.ringeraja.ba/forum/m_217740/mpage_5/key_/tm.htm

http://www.ringeraja.ba/forum/m_177282/mpage_3/key_/tm.htm

a svakako možeš i na njima ostaviti post o istom.
sretnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img