IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Neca xxx
Meni je ovo vec treci pregled komisije, jer sam na bolovanju od decembra. Tako da ih nisam mogla izbjeci. Ja znam da mogu, ali ne moram otvoriti porodiljsko 28 dana ranije. Samo me zanima kakva je praksa ljekara porodicne medicine. Da li ce mi dopustiti da bolovanje otvorim sa danom poroda i dati doznake do tog datuma (ili malo ranijeg jer imam nekoliko dana godisnjeg odmora koje mogu iskoristiti). Za trudnicko bolovanje doznake mi daje ljekar porodicne medicine, a porodiljsko mi otvara ginekolog.
Valjda cu nesto uspjeti srediti jer mi u firmi racunaju 6 mjeseci od dana otvaranja porodiljskog bolovanja, a bezze mi da se vracam na posao 20 dana prije poroda kada svakako nisam radila od decembra.
Zakon kaže možeš 28 dana prije...a ne moraš...
elem kad budeš posljednji put na komisiji kaži imaš godišnjeg koji moraš iskoriti prije poroda...
pa se sama izbroj od dana termina unazad i reci im do toga dana da ti treba bolovanje...
sa danom poroda otvaraš porodiljsko ...otpusno pismo im dosta ginekologu odnese ga i muž...
Tnx Hanady.
Ma oni su meni vec napisali da mi produzuju bolovanje do "otvaranja porodiljskog bolovanja" bez navodjenja ikakvih datuma. Barem mi tako mm rece, on je isao na komisiju, nisam jos vidjela papir.
Mislim da je sada do dobre volje dr porodicne medicine hoce li mi dati doznake i za 9. mjesec trudnoce. Ali nece mi trebati za cijeli mjesec, jer, mi dr rece da carski obicno zakazu 7-10 dana ranije, a ja imam jos 7 radnih dana odmora, tako da mi treba "nadostiklati" jos mozda 10-15 dana 9. mjeseca trudnoce.
Super Veeseela, znaci uspjela je otvoriti porodiljsko sa danom poroda.
Ja sam prosli put radila do termina. Porodila se 4 dana kasnije. I tada sam rekla da je grehota tjerati trudnicu u 9. mjesecu da sjedi 8 sati dnevno.