IZVORNA PORUKA: saksija
oj Hanadyy stid me reci.. hahah ja tek peti mjesec a zakukala ko da sam deveti :) izvinjavam se ako sam bila konfuzna, nego me hastra da se ne zeznem ko ta kolegica, a fino pitala ove u kadrovskoj i oni rekli sto se nas tice.. mi cemo ti punu platu davati ti otvori trudnicko pa tek onda danom poroda porodiljsko.. ali kaze mi ta kolegica da njoj nisu dali doktori tako.. pa zato.. sorry jos jednom na zbunjozi :)
eeeee..pa imamo fore da ''zeznemo'' sistem....
naime draga moja zakon kaže 28 dana prije termina ili na dan poroda... stim da samo ako jesi na bolovanju preko 42 dana komsiija te vuče do dana poroda te ti ginić nema šta pirčat više ako oni pordužavaju...
eh sad da bi ti ''izbjegla'' ova 28 dana prije termina ti trebaš na ''obično'' bolovanje prije toga...naravno to ti tvoj ginekolog piše pa ti doktor medicine rada daje doznake za isto...
također ti možeš biti na bolovanju jedno vrijeme..pa onda odeš na godišnji koliko ti ga ostane pa sa godišnjeg na porod...
Sve se to da ugajgulisati da ti budeš na porodiljskom dopustu sa danom poroda i da punih 12 mjeseci budeš s abebom...
nemoj da brineš...
imamo kad izračunati...važno je da ZNAš da NE MORAŠ na dopust porodiljki 28 dana prije termina.