cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis (expres) lonac

  
clock-img

18.11.2010, 09:52

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ovo ti je primjer mislim na vrijeme kuhanja, da svaki pretis ima svoju "carlamu"...Jednostavno vas dvoje se trebate upoznati.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

18.11.2010, 09:53

clock-img

taurus

pencil-img

3578

zavisi kakav ti je ventil na pretisu
kod mene je onaj istureni, koji se podiže i kada ga podigneš ako i dalje izlazi para pod pritiskom ne otvaraj pretis
ja kad žurim, stojim pored njega i držim podignut ventil dok para ne izađe
a vrijem kuhanja procijenim "od oka"
npr. grah minimalno 20 min
koljenica 30 min
kukuruzi 25 min
meso 10-15 min
i sve to na najjačoj temperaturi

clock-img

18.11.2010, 09:53

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 09:55

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

kod ovih mojih pretisa pise cim prosisti da se mora smanjiti na laganu vatru pa ja zato sve kuham duze na laganoj

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 09:55

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: teacher75

kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto
[/quote

i kod mene je isti i super je

clock-img

18.11.2010, 09:56

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: teacher75

kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto
[/quote

i kod mene je isti i super je


pa zar ti ne pise da smanjis vatruuser posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 09:56

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Da i kada prosisti obavezno smanji na laganu vatru...Bar tako ja radim.user posted image  Do 10 mi je potenciometar, i ja stavim na 5.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

18.11.2010, 10:02

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: teacher75

kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto
[/quote

i kod mene je isti i super je


pa zar ti ne pise da smanjis vatruuser posted image




iskreno ja uputstvo i nisam detaljno pročitalauser posted image user posted image user posted image
posavjetovala sam se sa mamom koja ima iskustvo sa istim i tako radim već 8 godina
nekada kada vidim da šišti prejako, ja sa 6 smanjim na 5 i to je to
user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.11.2010, 10:02

clock-img

Anoniman

imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile

za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace trajeuser posted image ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti


clock-img

18.11.2010, 10:03

clock-img

taurus

pencil-img

3578

izgleda da jedino ja ne smanjim pretis kad prošištiuser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je baš ekspres kuhanjeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

18.11.2010, 10:08

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: taurus

izgleda da jedino ja ne smanjim pretis kad prošištiuser posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je baš ekspres kuhanjeuser posted image user posted image user posted image


trebala bi smanjiti ako vec pise na uputstvu, drugaciji je pretis kod tvoje mameuser posted image bolje da smanjis nego da ti se pokvari ili da nedajboze bude kakav belaj!


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 10:09

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: dadada

imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile

za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace trajeuser posted image ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tefal.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

18.11.2010, 10:09

clock-img

taurus

pencil-img

3578

budem smanjila user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.11.2010, 10:09

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Hvala, cure, a probat ću ja za svaki slučaj pronaći neke upute na web-u.

Javim vam kako smo prošli prvi put moj pretis, grah i ja user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

18.11.2010, 10:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Da i kada prosisti obavezno smanji na laganu vatru...Bar tako ja radim.user posted image  Do 10 mi je potenciometar, i ja stavim na 5.


kod mene je do 6 a ja smanjim na 2-3


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 10:12

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Da i kada prosisti obavezno smanji na laganu vatru...Bar tako ja radim.user posted image  Do 10 mi je potenciometar, i ja stavim na 5.


kod mene je do 6 a ja smanjim na 2-3



user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

18.11.2010, 10:12

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Kod mene 2prets lonca stoje i skupljaju prasinu a njihova gazdarica ih se boji pa sve kuha po 2-3 huser posted image

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

18.11.2010, 10:14

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

nazalost, mm i ja slabo volimo kuhanu hranu pa ga vjerovatno zato slabo i koristimo- uglavnom je to za grah ili krompir kao sto sam vec napisala. meso vise volim przeno ili peceno u rerni, kad se iskuha u pretisu nije mi to to...

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 10:18

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja često koristim pretis, sveki mi kupila
Prvo ga stavim da prošišti na najvećoj temperaturi, zatim malo smanjim, uglavnom osluškujem ga da ne poludi hahahha kad završi stavim ga pod hladnu vodu i on sam ispusti vazduh kroz ventiličiće kao znak da se može otvoriti
Ja jo malo povučem ventilčiće prema gore i kad vidim da zrak više ne izlazi otvorim ga

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

18.11.2010, 10:19

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

citala sam da ga ne valja stavljati pod hladnu vodu, pogotovo poklopac, da je bolje pustiti ga da se sam ohladi, tako da kad ne zurim ostavim ga da se sam ohladi. naravno cesto sam u zurbi pa ga moram hladiti pod hladnom vodom

< Poruku je uredio teacher75 -- 18.11.2010 10:20:27 >


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

18.11.2010, 10:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja imama dva pretica...
manji i veći po litraži....
jedan je unisov orginalni pretis kupila u fereelektru iza BBI kad sam se udala a drugi je ovaj kao kod teacher manji njega sam dobila na naselje.

Oba koristim istim principom, nikada nisma porčitala uputsvo a koristim maksimalno...ja sve živo kuham u pretisu...šteti mi vrijeme i hrani daje dobar okus.

kad prošišti ne smanjim nikada nemama potrebe , kuham u pretisu da mi vrijeme uštedi i tako i ne msnajujem ja sve to na brziinu napravim.

I da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.11.2010, 10:36

clock-img

mama75

pencil-img

2257

Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?

clock-img

18.11.2010, 10:41

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ne pise nigdje. Ja ga ne hladim. Volim da sam zavrsi svoj posao...hladjenjem prekines pretis u "pihtijanju".

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

18.11.2010, 10:42

clock-img

mila81

pencil-img

819

Stavljamo pod vodu da bi bilo brze, izadje puno pare kad se otvore ventili i sve se uzmiriše od one pareuser posted image I ja tako, al svako nek radi kako mu volja!!!!!!!!
Btw. i ja imam tefalov pretis i veliko je pomagalo u kuhinji, pogotovu onim ženama što rade, a dobro je i za onu hranu koja treba malo duže se kuhati u običnim šerpama, pogotovu grahuser posted image


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

18.11.2010, 10:42

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: mama75

Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?



žuri mi se da jedem user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....