Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
dok šušti-dobro je...ako ne šušti, tad nije ok redovno perem ventil moj ima 2 ventila, onaj obični i sigurnosni... nikada ge ne otvaram dok para ne izađe...i nemam se čega bojati
04.06.2010, 15:49
koka i po
7309
Ma nek šušti mami.......meni neće
04.06.2010, 15:51
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
04.06.2010, 15:53
malena27 RR
15117
ja sam prije vjencanja od mame dobila komplet serpi, tava i izmedju ostalog pretis lonac. super je a najvise ga koristim kad kuham junece meso i grah. i susti, ali mislim da je to i bit pretis lonca, dok kuha da izbacuje paru na taj nacin. 2x sam napravila belaj, jer mi se zurilo i otvorila ga i napravila bas lijepe ukrasne mrlje po zidovima. dok mi mama nije rekla kako da ga otvorim a da me ne iznenadi para i da sve ne izadje iz njega. prvo pomalo dizem onaj ventilcic iz kojeg susti dok ne izbaci svu paru pa ga zatim stavim u sudoper i pustim hladnu vodu da tece preko lonca. i za par minuta sve super
Sve starije zene u mojoj oklini ga koriste/ile... i ja se plasim da ga upotrijebim, sve me nesto strah ekplodirace... Da je praktican i da stedi vrijeme u to ne sumnjam, cula sam milion savjeta... I volila bi da nisam toliko plasljiva ali eto nazalost jesam
04.06.2010, 16:10
koka i po
7309
Bubo ovako piše:Elif rostfrei ,ima i njihov pečat.Ma neki Turski izgleda,prvi put čitam.Fino naoko izgleda ja se ne razumijem u te pretis marke
04.06.2010, 16:14
Brisani uporabnik
4077
04.06.2010, 16:19
Dinkica
1038
Moj je Tefal 6L, 119 km, kako sam ga kupila preporodila sam se, a prije toga znala sam grah kuhati sat i po i zagori mi zbog RR-a
04.06.2010, 16:21
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: buba29
imam i j taj turski,maloprije sam rekla na sve liči na pretis ne liči
hvala ti draga,uh da mi je onaj Unis-Pretis
pa imas na pijacu "otoka" ona otvorena... sad se ti pretisi rade u Rogatici
04.06.2010, 16:22
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: buba29
zna li neko gdje se ima kupiti ovaj stari pretis iz Unisa-Pretisa ?
na pijaci Otoka..otovrena pijaca pa negdje kad se dodje do kraja i skrene lijevo ( unutar pijace govorim)... prave se u Rogatici...ja ga imam ...isti kao onaj mamin od prije 30 g
04.06.2010, 16:26
Brisani uporabnik
4077
04.06.2010, 16:40
Visnja RR
15102
ja sam svoj prije 10 g kupila na pijaci otoka a prije 6 mjeseci prijateljici... nadam se da ih ima jos
05.06.2010, 08:37
Brisani uporabnik
4077
24.07.2010, 11:44
Brisani uporabnik
4077
18.11.2010, 09:11
Mya_81 RR
5531
Ja sam pretis dobila prije 2 mjeseca i još stoji u kutiji kako sam ga i dobila.
Stvarno sam uvijek htjela to imati u kući, medjutim kad sam ga dobila dobila sam i bezbroj uputa da budem oprezna bla bla bla i još par priča o gubitku oka i još štošta tako da mi se stvorio neki strah. I eto, sad smo moj pretis i ja na čekanju.
18.11.2010, 09:15
teacher75
5394
i ja sam neiskusna sa pretisom, pravim samo grah, supu i kuham krompir u njemu
18.11.2010, 09:18
salmy
5830
Meni je pretis ja sve kuham u njemu,ma ljepota.Fakat ne znam kako bi bez njega! Evo danas pravim glavusu prvo ide u pretis sahatak,pa poslije u rernu sa krompiricima Ako ga imate koristite obavezno...brzinski rucak za tren oka gotov
18.11.2010, 09:20
taurus
3578
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Stvarno sam uvijek htjela to imati u kući, medjutim kad sam ga dobila dobila sam i bezbroj uputa da budem oprezna bla bla bla i još par priča o gubitku oka i još štošta tako da mi se stvorio neki strah. I eto, sad smo moj pretis i ja na čekanju.
nemaš razloga za toliki strah ne znam kakav si pretis dobila, koji model i proizvođač oni stari pretisi koja je radila firma "pretis" su bili skloni eksplozijama, a ovi noviji modeli su malo bolji i ne dešava im se to naravno moraš se držati nekih osnovnih pravila: nikada ne smiješ napuniti pretis iznad dozvoljene granice i ne otvarati ga prije nego para izađe i ne smanji se pritisak unutra, tj. dok ne izađe para na onaj ventil
18.11.2010, 09:26
teacher75
5394
mene nije strah pretisa nego ne znam koliko treba vremena za svako jelo da bude gotovo, a mrsko mi otvarati svaki cas da vdiim jel gotovo(cekati da se ohladi i tako to)
18.11.2010, 09:41
Skvo RR
4542
Imas pretisa i pretisa....Eventualne nesrece su uglavnom posljedica neodrzavanja pretisa..tipa ako je ventil otisao, guma i slicno... Nemas potreba za strah...npr. moj pretis ima dva sigurnosna ventila. Tako da zaista se osjecam sigurno u radu sa njim... I da, jos da dodam ja u pretisu ne kuham samo kafu.
18.11.2010, 09:42
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: taurus
nemaš razloga za toliki strah ne znam kakav si pretis dobila, koji model i proizvođač oni stari pretisi koja je radila firma "pretis" su bili skloni eksplozijama, a ovi noviji modeli su malo bolji i ne dešava im se to naravno moraš se držati nekih osnovnih pravila: nikada ne smiješ napuniti pretis iznad dozvoljene granice i ne otvarati ga prije nego para izađe i ne smanji se pritisak unutra, tj. dok ne izađe para na onaj ventil
Sad sam vidjela da je njemačka proizvodnja marke Berghoffer.
I nemam uputstvo, zato je bilo na dobrom sniženju.
Ma, mislim da bi se uskoro mogao grah praviti.
Samo mi recite otprilike koliko se u pretisu kuha grah?
I kako da znam da se pritisak u pretisu smanjio na sigurnu razinu da mogu otvoriti?
18.11.2010, 09:45
Skvo RR
4542
Ma ako ga prije kuhanja obaris dva puta po 10 minuta...A znas da je pritisak pao kada se spusti ventil ili kod mene ima neka crvena tackica koja se "digne" kada je pretis pod pritiskom a "spusti" kada je safe za otvoriti.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 18.11.2010 9:46:20 >
18.11.2010, 09:48
Lady26
9177
Otprilike 30-45min ako ga prethodno obaris, ja pretis stavim u sudoper pod hladnu vodu tako najbrze izadje para a nema straha da ce ti se sta desiti
18.11.2010, 09:51
teacher75
5394
a ja obaren grah, nakon sto pretis prosisti, kuham sat vremena na laganoj vatri, smanjim na dvojku...