cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis lonac

  
clock-img

27.01.2010, 22:30

clock-img

aslica

pencil-img

8

Ja imam tefalov pretis (model sličan prvom sa slike) i u konstantnoj je upotrebi već 3 godine. Svakom bi ga preporučila. Jedina mana mu je što se poklopac svaki put mora skinuti i ne smije se prati u mašini već vrlo oprezno i dobro osušiti, ali to i nije neki problem.

clock-img

28.01.2010, 14:40

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Hej zene da prijavim da sam i ja skupila hrabrosti i evo upotrijebila pretis onako kako treba.Ali sam sva u grcu,evo cekam da prosisti.Jel onda trebam smanjiti temp.na sporetu,hoceli on i dalje sistati?Javljajte se.MM kaze da sam luda sto se bojim,po njemu dok para izlazi nema opasnosti.user posted image

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

28.01.2010, 14:43

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

ja ne smanjujem temp, nego kad prosisti tad krenem sa pracenjem vremena 10 min, 15 min, 20min zavisno sta kuham

_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

28.01.2010, 14:44

clock-img

misica

pencil-img

665

Ja ostavim ugasen da ostoji par minuta jer mi je strasno kada se stavi pod vodu. Isljkucim ranije nego sto bi trebalo i ostoji najmanje pet min i onda pustim da izadje para nikad nisam imala problema.Pozz

clock-img

28.01.2010, 14:50

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Pretis je moja najbolja drugaricauser posted image user posted image ,ja skoro sve pravim u njemu,hvala mu ko ga izmisliuser posted image ,a ja uglavnom kad prosisti smanjim temperaturu,jer me strah da ne pokipi,a kad ugasim sacekam malo podignem onaj ventil i otvorimuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

28.01.2010, 14:56

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Evo ga sisti,smanjila sam temp i idalje strahujemuser posted image user posted image .a kupus se kuha koliko mu otprilike treba da se skuha.Joj jesam smotana ali ustelicu se ja.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

28.01.2010, 14:58

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Dinaa ma nista se ne sikiraj,samo malo smanji da nije jaka vatra,a ja kupus kuham 15-20 min,a ako ima mesa mozes i 25,sretno,nadam se da ce rucak biti mljacuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

28.01.2010, 14:58

clock-img

misica

pencil-img

665

30 do 40 min zavisi uvjek ti je lako dokuhati još par min otvorenog pretisa ugodan rucak.

clock-img

28.01.2010, 15:08

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

dinaa navijam za tebe i da ti g.Pretis postane postane drug kao i meniuser posted image user posted image user posted image

Ovo ti pise svjetska kukavica, a kad sam se ja mogla osloboditi straha svi mogu

< Poruku je uredio Nedi -- 28.1.2010 15:09:16 >


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

29.01.2010, 17:16

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Hvala vam!Rucak je bio super i ja i moj pretis postajemo prijatelji.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

04.02.2010, 16:02

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni user posted image )

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

04.02.2010, 16:05

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: škorpija

koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni user posted image )



ako si ga potopila prije toga oko 30-40min a ako nisi onda 1 sat

clock-img

04.02.2010, 16:10

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

nisam potopila, zaboravila, a ima i suhog mesa unutra to nema veze jel

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

04.02.2010, 16:13

clock-img

D_K

pencil-img

2669

ma sta ima veze. uostalom gotovo je sad - ako se bude suhovina malo duze kuhala sta se moze - samo ce vam biti mekse.
a moras po grahu mjeriti vrijeme - znaci jedan sat - ja bi tako.



_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

04.02.2010, 16:14

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hvala drage moje domaćice

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

04.02.2010, 16:16

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah!
Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.2.2010 16:23:27 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

04.02.2010, 16:17

clock-img

D_K

pencil-img

2669

nema na čem draga user posted image user posted image
valjda sam te dobro nasavjetovala.. ako bude grah batal ti samo na mene prebaci krivicu - rekla mi ona D_K samoprozvani Grah_expert..


< Poruku je uredio D_K -- 4.2.2010 16:18:07 >


_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

04.02.2010, 16:41

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni namauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

04.02.2010, 16:44

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Nece, hahaha!!!! Cak se soda stavlja i kada je meso zilavo npr. u gulas!user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

05.02.2010, 04:47

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: škorpija

ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni namauser posted image



morala sam se javiti da pitam kako je ispao?
molim te napisi sta je bilo..
a nista za sodu - ja sam prije tako prvo iskuhavala grah sa malo sode da omeksa i onda isperem tu vodu pa nastavim kuhanje - nece ti skoditi soda ako si malo stavila..

_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

05.02.2010, 08:50

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Kod mene pretis radi  sve u 16

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

06.02.2010, 22:43

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: Nedi

Kod mene pretis radi  sve u 16



ma bravo - cestitam :))
ja sam danas pravila gulas i pire a krompir sam iskuhala u pretisu i onda ga ogulila i ispasirala. kuhala sam nakon pocetka sistanja, nekih 20-tak minuta i nisam nista dirala dok nije prestao sistati i malo mi je bio prekuhan ali bilo je ukusno.. imam jos problema da se prebacim sa normalnog kuhanja na ovo ekspresno :)

_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

06.02.2010, 22:47

clock-img

shejla

pencil-img

1136

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah!
Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.



ja grah obarim u pretisu 10-tak ,minuta sistanja...onda ga procjedim, spojim sa ostalim sastojcima i opet nekih 10-15 minuta sistanja.
Nisam nikad cula to sa sodom bikarbonom, cemu to sluzi?

_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


clock-img

06.02.2010, 22:58

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

soda bikarbona služi da grah brže omekša i da bude probavljiviji, barem sam ja tako čula.
uglavnom, moj grah od prije neki dan je ispao super, kuhala sma ga tačno sat vremena u pretisu i bio je taman skuhan, još dodala začine , stavila zapršku i mljac, mljac

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

08.02.2010, 14:42

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Postovi prebačeni sa teme "Kako očistiti pretis lonac"  , za ne daj  Bože, ako zatreba:)

IZVORNA PORUKA: tap3ah

U želji da budem što bolji mužić htio sam poštedjeti ženicu pravljenja ručka i kao što obično biva .....

put u pakao je popločan dobrim namjerama user posted image user posted image

Dakle zagorio mi grah u pretis loncu, ja sam nakon toga pokiselio lonac, i zanima me kako i da li je moguće to očistiti, pošto se na dno lonca uhvatio fin sloj nečega tamnog user posted image ....

tnx cure, ako me vi ne izvadite nema mi pomoći user posted image




IZVORNA PORUKA: malena27 RR

user posted image user posted image user posted image user posted image

svaka cast za dobru namjeru ali definitivno moras nauciti da pazis da ti ne zagori...ja obicno kad zagori serpa, stavim toplu vodu i prokuham je nekih 10 minuta, a onda stavim CIF (zeleni ili crveni) i izribam sa celicnom mrezicom ali samo iznutra. s vanjske strane samo namaozi CIF i spast ce mrlje i masnoca.  moze ti posluziti i VIM.

nadam se da sam ti bar malo pomogla i da te zena nece previse ruziti user posted image user posted image user posted image user posted image






IZVORNA PORUKA: Blue rose


Prvo dobro pokiseli i neka odstoji, pa onda stavi u lonac deterdžent koji koristiš u kuhinji, neka se iskuha, navuci rukavice, uzmi običnu žicu i struži.
Meni se znalo desiti da nakon dva prokuhavanja vode potpune se skine zagoreni dio.

Sretno, i drugi put u pamet.

P.S: nadam se da su mama i bebica dobro.




IZVORNA PORUKA: hanabanana

Potopi ocatom, ili jabukovim sirćetom. Kratko prokuhati i ostaviti dva tri sata.
Sve spada.



IZVORNA PORUKA: Maida*

Prokuhaj Coca Colu u loncu, pa vidjeces



IZVORNA PORUKA: almai

Ma bitno je da ti je bila dobra namjera,a nadamo se da ce ti i zenica oprostiti ako i nespasis pretis lonacuser posted image
-probaj ovo...uzmi saku faksa i  naspi vode u pretis stavi nek ti kuha 10ak min. i samo ce sve spasti, samo pazi da ti i to ne ukuhauser posted image user posted image




IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Pospes sodom bikarbonom i onda zalijes sircetom. Vidjet ces odmah kako djeluje. Ostavi sto duze i onda ocisti.
Mozes i staviti vode da prokuha i onda dodati sode bikarbone.

U svakom slucaju trebala bi imati onu zicu za ciscenje.user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: tap3ah

Cure hvalaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kombinacija Arfa, Vima, deterđenta i prstohvat sode bikarbone ...... i mnogooooooo ribanja user posted image user posted image  i eno ga kao nov.

tnx još jednom







_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Zadnji članci

article-img