Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja imam tefalov pretis (model sličan prvom sa slike) i u konstantnoj je upotrebi već 3 godine. Svakom bi ga preporučila. Jedina mana mu je što se poklopac svaki put mora skinuti i ne smije se prati u mašini već vrlo oprezno i dobro osušiti, ali to i nije neki problem.
28.01.2010, 14:40
dinaa
2141
Hej zene da prijavim da sam i ja skupila hrabrosti i evo upotrijebila pretis onako kako treba.Ali sam sva u grcu,evo cekam da prosisti.Jel onda trebam smanjiti temp.na sporetu,hoceli on i dalje sistati?Javljajte se.MM kaze da sam luda sto se bojim,po njemu dok para izlazi nema opasnosti.
_____________________________
Moja djeca su moje najvece blago!!!
28.01.2010, 14:43
mama2009
2192
ja ne smanjujem temp, nego kad prosisti tad krenem sa pracenjem vremena 10 min, 15 min, 20min zavisno sta kuham
_____________________________
Princeza dosla 05.02.2010
28.01.2010, 14:44
misica
665
Ja ostavim ugasen da ostoji par minuta jer mi je strasno kada se stavi pod vodu. Isljkucim ranije nego sto bi trebalo i ostoji najmanje pet min i onda pustim da izadje para nikad nisam imala problema.Pozz
28.01.2010, 14:50
new mama
2578
Pretis je moja najbolja drugarica ,ja skoro sve pravim u njemu,hvala mu ko ga izmisli ,a ja uglavnom kad prosisti smanjim temperaturu,jer me strah da ne pokipi,a kad ugasim sacekam malo podignem onaj ventil i otvorim
_____________________________
A&V ~moje sve na svijetu ~
28.01.2010, 14:56
dinaa
2141
Evo ga sisti,smanjila sam temp i idalje strahujem .a kupus se kuha koliko mu otprilike treba da se skuha.Joj jesam smotana ali ustelicu se ja.
_____________________________
Moja djeca su moje najvece blago!!!
28.01.2010, 14:58
new mama
2578
Dinaa ma nista se ne sikiraj,samo malo smanji da nije jaka vatra,a ja kupus kuham 15-20 min,a ako ima mesa mozes i 25,sretno,nadam se da ce rucak biti mljac
_____________________________
A&V ~moje sve na svijetu ~
28.01.2010, 14:58
misica
665
30 do 40 min zavisi uvjek ti je lako dokuhati još par min otvorenog pretisa ugodan rucak.
28.01.2010, 15:08
Nedi
1147
dinaa navijam za tebe i da ti g.Pretis postane postane drug kao i meni
Ovo ti pise svjetska kukavica, a kad sam se ja mogla osloboditi straha svi mogu
< Poruku je uredio Nedi -- 28.1.2010 15:09:16 >
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
29.01.2010, 17:16
dinaa
2141
Hvala vam!Rucak je bio super i ja i moj pretis postajemo prijatelji.
_____________________________
Moja djeca su moje najvece blago!!!
04.02.2010, 16:02
škorpija
6649
koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni )
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
04.02.2010, 16:05
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija
koliko se grah kuha u pretisu, od trenutka kad prošišti (grah je šareni )
ako si ga potopila prije toga oko 30-40min a ako nisi onda 1 sat
04.02.2010, 16:10
škorpija
6649
nisam potopila, zaboravila, a ima i suhog mesa unutra to nema veze jel
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
04.02.2010, 16:13
D_K
2669
ma sta ima veze. uostalom gotovo je sad - ako se bude suhovina malo duze kuhala sta se moze - samo ce vam biti mekse. a moras po grahu mjeriti vrijeme - znaci jedan sat - ja bi tako.
_____________________________
Onaj pogled :))))
04.02.2010, 16:14
škorpija
6649
hvala drage moje domaćice
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
04.02.2010, 16:16
Skvo RR
4542
Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah! Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.2.2010 16:23:27 >
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
04.02.2010, 16:17
D_K
2669
nema na čem draga valjda sam te dobro nasavjetovala.. ako bude grah batal ti samo na mene prebaci krivicu - rekla mi ona D_K samoprozvani Grah_expert..
< Poruku je uredio D_K -- 4.2.2010 16:18:07 >
_____________________________
Onaj pogled :))))
04.02.2010, 16:41
škorpija
6649
ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni nama
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
04.02.2010, 16:44
Skvo RR
4542
Nece, hahaha!!!! Cak se soda stavlja i kada je meso zilavo npr. u gulas!
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
05.02.2010, 04:47
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: škorpija
ups ja sam stavila sodu bikarbonu u drugu vodu, valjda mu neće ništa biti a ni nama
morala sam se javiti da pitam kako je ispao? molim te napisi sta je bilo.. a nista za sodu - ja sam prije tako prvo iskuhavala grah sa malo sode da omeksa i onda isperem tu vodu pa nastavim kuhanje - nece ti skoditi soda ako si malo stavila..
_____________________________
Onaj pogled :))))
05.02.2010, 08:50
Nedi
1147
Kod mene pretis radi sve u 16
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
06.02.2010, 22:43
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: Nedi
Kod mene pretis radi sve u 16
ma bravo - cestitam :)) ja sam danas pravila gulas i pire a krompir sam iskuhala u pretisu i onda ga ogulila i ispasirala. kuhala sam nakon pocetka sistanja, nekih 20-tak minuta i nisam nista dirala dok nije prestao sistati i malo mi je bio prekuhan ali bilo je ukusno.. imam jos problema da se prebacim sa normalnog kuhanja na ovo ekspresno :)
_____________________________
Onaj pogled :))))
06.02.2010, 22:47
shejla
1136
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja da ga kuham sat u svom pretisu, dobila bi pasirani grah! Ja svoj 10 minuta, prokuham sa kasikicom sode bikarbone u serpi tj. obarim ga i nakon toga, iscjedim ga pa u pretis 2X po deset minuta dakle, sa otvaranjem pretisa ga pratim.
ja grah obarim u pretisu 10-tak ,minuta sistanja...onda ga procjedim, spojim sa ostalim sastojcima i opet nekih 10-15 minuta sistanja. Nisam nikad cula to sa sodom bikarbonom, cemu to sluzi?
_____________________________
29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)
06.02.2010, 22:58
škorpija
6649
soda bikarbona služi da grah brže omekša i da bude probavljiviji, barem sam ja tako čula. uglavnom, moj grah od prije neki dan je ispao super, kuhala sma ga tačno sat vremena u pretisu i bio je taman skuhan, još dodala začine , stavila zapršku i mljac, mljac
_____________________________
Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))
Alina 20. 2. 2016 - maća :)
08.02.2010, 14:42
acudesa
7725
Postovi prebačeni sa teme "Kako očistiti pretis lonac" , za ne daj Bože, ako zatreba:)
IZVORNA PORUKA: tap3ah
U želji da budem što bolji mužić htio sam poštedjeti ženicu pravljenja ručka i kao što obično biva .....
put u pakao je popločan dobrim namjerama
Dakle zagorio mi grah u pretis loncu, ja sam nakon toga pokiselio lonac, i zanima me kako i da li je moguće to očistiti, pošto se na dno lonca uhvatio fin sloj nečega tamnog ....
tnx cure, ako me vi ne izvadite nema mi pomoći
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
svaka cast za dobru namjeru ali definitivno moras nauciti da pazis da ti ne zagori...ja obicno kad zagori serpa, stavim toplu vodu i prokuham je nekih 10 minuta, a onda stavim CIF (zeleni ili crveni) i izribam sa celicnom mrezicom ali samo iznutra. s vanjske strane samo namaozi CIF i spast ce mrlje i masnoca. moze ti posluziti i VIM.
nadam se da sam ti bar malo pomogla i da te zena nece previse ruziti
IZVORNA PORUKA: Blue rose
Prvo dobro pokiseli i neka odstoji, pa onda stavi u lonac deterdžent koji koristiš u kuhinji, neka se iskuha, navuci rukavice, uzmi običnu žicu i struži. Meni se znalo desiti da nakon dva prokuhavanja vode potpune se skine zagoreni dio.
Sretno, i drugi put u pamet.
P.S: nadam se da su mama i bebica dobro.
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Potopi ocatom, ili jabukovim sirćetom. Kratko prokuhati i ostaviti dva tri sata. Sve spada.
IZVORNA PORUKA: Maida*
Prokuhaj Coca Colu u loncu, pa vidjeces
IZVORNA PORUKA: almai
Ma bitno je da ti je bila dobra namjera,a nadamo se da ce ti i zenica oprostiti ako i nespasis pretis lonac -probaj ovo...uzmi saku faksa i naspi vode u pretis stavi nek ti kuha 10ak min. i samo ce sve spasti, samo pazi da ti i to ne ukuha
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Pospes sodom bikarbonom i onda zalijes sircetom. Vidjet ces odmah kako djeluje. Ostavi sto duze i onda ocisti. Mozes i staviti vode da prokuha i onda dodati sode bikarbone.
U svakom slucaju trebala bi imati onu zicu za ciscenje.
IZVORNA PORUKA: tap3ah
Cure hvalaaaaaaaaaaa
Kombinacija Arfa, Vima, deterđenta i prstohvat sode bikarbone ...... i mnogooooooo ribanja i eno ga kao nov.
tnx još jednom
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...