Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kupila sam pretis ali ga još nisam probala. Kupljen, opran i čeka da se ja oslobodim straha...možda danas nesto smiksam...
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 15:07
Dida79
3252
Evo malo podrske....
11.01.2010, 15:12
Nedi
1147
Hvala srce si, polako ali sigurno napredujem
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 15:39
hanabanana
4435
stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori. Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu. Svaka igra, svaka dobija, nema fule.
11.01.2010, 15:44
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: Dida79
Evo malo podrske....
I, od mene ps-didara, gdje si
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
11.01.2010, 15:45
Nedi
1147
IZVORNA PORUKA: hanabanana
stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori. Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu. Svaka igra, svaka dobija, nema fule.
Probam cim dođem kući...dodajem li još neke začine ili luk?
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 15:47
hanabanana
4435
ja nekada prvo prodinstam grašak i rizu na malo maslaca, pa onda dodam vodu kašiku ajvara i poklopim. Nekada dodam i luk, kod dinstanja, ali ne uvijek. nekada dodam i kockice purećeg mesa. Zavisi sta imam u vrizideru.
Ali kašika ajvara bude sasvim dovoljan začin.
11.01.2010, 15:49
Dida79
3252
ps-didara, gdje siuser posted image user posted image
11.01.2010, 15:54
iv@ncica
2115
ohh i jas am ga dobila neki dan..nisam ga nikad koristila niti znam..moram probati i ja...
neddi soorryyy sto sam ti se uvalila medu podrsku
_____________________________
Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
11.01.2010, 15:55
Nedi
1147
Hvala, probati ću dok sam zagrijana, valjda strah neće pobijediti na putu do kuće
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 15:58
hanabanana
4435
Ja i sos za lazanje pravi u pretisu. Prodinstam meso, dodam luk, miješam minutu. Dodam konzervu meksičke mješavine, ili onog špinata u plocama, promiješam. Ubacim dva tri paradajza koji isjećem na kocke, i po volji dvije kašike paradajz sosa ( Barilin ili paradajz pire, a nekada i tu stvim ajvar ). Dodam šoljicu vode, zatvorim pretis i gotovo. Kad prošišti, odmah smanjim na najmanju vatru. Nakon 5 minuta gasim skroz.
11.01.2010, 16:00
Skvo RR
4542
Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu.... Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
11.01.2010, 16:00
Nedi
1147
Nadam se da ću i ja sve praviti u pretisu - čim se oslobodim straha evo me k'o malo dijete, ali fakat mi je ostala trauma od onog sto je ekspoldirao
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 16:02
Nedi
1147
Evo ga 16.00 krećem prema pretisu tj prema kući. Hvala na podršci javim se sutra sa ili bez rezultata
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
11.01.2010, 16:23
haidy
549
Ja imam pretis lonac marke Korkmaz, to je poznati turski proizvodjac. kupila ga u Mercatoru, platila 120KM, ali nisam nesto zadovoljna. u stvari, kao da se guam rasirila ili sta vec, pa nekad nece da sisti ne znam sta bi moglo biti, a imam ga tek godinu dana.
_____________________________
Jedan osmijeh mijenja sve:-)
Lokica 17.05.2008. Gugutka 20.10. 2011.
11.01.2010, 16:28
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: skvo
Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu.... Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...
Koji je kod tebe mlada??? Ma zene moje vi ste meni kraljice. Hajd sad cemo o receptima u pretis loncu..Ja narucila svoj Tefal..jos na akciji ma nije me moglo bolje potrefit.
Heheheh, ovaj birvaktile, je veci i njega koristim za kuhanje mesa, posebno njami koljenice,,,,a ovaj manji je "nekakav" iz Robota (prestige lonce od 56 KM) i njega koristim za variva!!!!! Sve u svemu namirena sam!
Evo, vec sam pisala...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
11.01.2010, 16:49
emma.L
2731
Drage moje, pretis imam, ali koristim najčešće samo šerpu pošto i MM i ja jako volimo kuhati, pa ono što bi rekli 'istiha', pomalo dodavati začine, pa miješati, probati, opet dodavati... Nemam pojma koji je proizvođač. Eh, sada, zaista imam sve manje vremena i energije za kuhanje i sve više žalim za svakom minutom ne provedenom sa Emom. Zanima me sljedeće: koliko dugo šišti u pretisu npr. 1. grah 2. krompir i bataci ili neko drugo meso (ono da se krompir smekša i posmeđi njam, njam) 3. kupus kalja sa suhim mesom Eto toliko , ostalo ću ofrlje odrediti prema ova tri jela. I hvala unaprijed svima!!!
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
11.01.2010, 16:56
juni
1102
Ne znam da li je kod svakog pretisa isto ali kod ovog mog sisti veoma kratko, nekih 10 s, i onda se ugasi i pocinje da se dize prsten na rucki. Kad prste dosegne odgovarajuci nivo od tog trenutka mi se recimo grah kuha 10 minuta i gotov, grasak 6 minuta (znaci sve imam napisano koliko minuta za koje povrce i meso).
_____________________________
EMIL,7.9.2008.
11.01.2010, 17:20
Dida79
3252
Ja sam vec pisala da imam pretis marke solingen.I sto neko rece samo jos kafu ne kuham u njemu E sad citam ove postove nekako mi je to sve brzo da se grasak skuha za 5min ili grah za 10min.Kod mene to traje puno duze za grah mi je potrebno nekih pola sata za grasak 15-20min i isto toliko za buraniju i kupus.
11.01.2010, 17:35
juni
1102
Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati. Evo nekoliko primjeraka:
1. grasak, celer 4-6 min 2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min 3. kiseli kupus 10-15 min 4. slani krompir 6-8 min 5. komadi piletine 6-8 min 6. gulas 15-20 min 7. teleca koljenica u komadu 25-30 min
_____________________________
EMIL,7.9.2008.
11.01.2010, 21:42
D_K
2669
ja nemam pretis a kako ga hvalite sutra se bacam u potragu.. vec mi je poceo muz govoriti kada nesto idem da kupim 'je li to one sa RR kazu da valja' a za ovo ce bas da potrefi ;)) jos ste postale i recepata - thanks :)) ima da šišti sve u 16 kod mene
12.01.2010, 10:54
Nedi
1147
hanabanana pravila sam ovo sto si pisala, samo jos dodala kokice pilećeg mesa. Cijelo vrijeme sam stajala kraj pretisa i gledala kako radi i osluškivala da li ima nekih sumljivih zvukova. Ručak je bio ukusan i što je najvažnije BRZ. Toliko sam bila smotana i u strahu da sam zaboravila posoliti ručak Onda sam jos zvala tatu da ga pitam nakon koliko smijem otvoriti pretis , kaže on pa neće vuk iz njega iskočiti , ako je zavrsio otvori ga
I danas pravimo ručak u pretisu, imam jedno pitanje, da li se pretis moze otvoriti u sred ručka, ispusti se para prije otvaranja, i onda dodam vodu i jos nesto pa zatvorim i vratim na šporet???
_____________________________
24.12.2007. 24.o9.2013.
12.01.2010, 10:57
Skvo RR
4542
Naravno da mozes otvarati pretis tokom kuhanja, znaci kada prestane sistati i kada padne sigurnosni ventil (ne znam kako je kod tebe). Ja npr. kada kuham meso i povrce, naravno prvo stavim meso da se kuha, i kada vidim da je kuhano poslije cca 2X otvaranja pretisa, dodam povrce jos 10 minuta....SRETNO!
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
12.01.2010, 11:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: juni
Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati. Evo nekoliko primjeraka:
1. grasak, celer 4-6 min 2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min 3. kiseli kupus 10-15 min 4. slani krompir 6-8 min 5. komadi piletine 6-8 min 6. gulas 15-20 min 7. teleca koljenica u komadu 25-30 min
dobro jutro kolumbo ...ti si meni kraljica...pa kako si grah kuhala bez pretisa...zar se grah uopste moze kuhati bez pretisa