cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis lonac

  
clock-img

11.01.2010, 14:54

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Kupila sam pretis ali ga još nisam probala. Kupljen, opran i čeka da se ja oslobodim straha...možda danas nesto smiksam...

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 15:07

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Evo malo podrske....
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.01.2010, 15:12

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Hvala srce si, polako ali sigurno napredujemuser posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 15:39

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori.
Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu.
Svaka igra, svaka dobija, nema fule.

clock-img

11.01.2010, 15:44

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: Dida79

Evo malo podrske....
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image


I, od meneuser posted image user posted image user posted image
ps-didara, gdje siuser posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

11.01.2010, 15:45

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

IZVORNA PORUKA: hanabanana

stavi solju rize, solju graška, dvije šolje vode, kašiku ajvara, promješaj i zatvori.
Kada počne šištati odmah smanji na najmanje. Nakon 5 minuta gasi na nulu.
Svaka igra, svaka dobija, nema fule.




Probam cim dođem kući...dodajem li još neke začine ili luk?


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 15:47

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

ja nekada prvo prodinstam grašak i rizu na malo maslaca, pa onda dodam vodu kašiku ajvara i poklopim.
Nekada dodam i luk, kod dinstanja, ali ne uvijek.
nekada dodam i kockice purećeg mesa.
Zavisi sta imam u vrizideru.

Ali kašika ajvara bude sasvim dovoljan začin.

clock-img

11.01.2010, 15:49

clock-img

Dida79

pencil-img

3252


ps-didara, gdje siuser posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.01.2010, 15:54

clock-img

iv@ncica

pencil-img

2115

ohh  i  jas am ga  dobila  neki  dan..nisam ga  nikad  koristila  niti znam..moram  probati  i  ja...



 neddi  soorryyy  sto  sam  ti  se  uvalila  medu podrsku

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

clock-img

11.01.2010, 15:55

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Hvala, probati ću dok sam zagrijana, valjda strah neće pobijediti na putu do kuće

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 15:58

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Ja i sos za lazanje pravi u pretisu.
Prodinstam meso, dodam luk, miješam minutu.
Dodam konzervu meksičke mješavine, ili onog špinata u plocama, promiješam.
Ubacim dva tri paradajza koji isjećem na kocke, i po volji dvije kašike paradajz sosa ( Barilin ili paradajz pire, a nekada i tu stvim ajvar ). Dodam šoljicu vode, zatvorim pretis i gotovo.
Kad prošišti, odmah smanjim na najmanju vatru.
Nakon 5 minuta gasim skroz.

clock-img

11.01.2010, 16:00

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu....user posted image user posted image
Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

11.01.2010, 16:00

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Nadam se da ću i ja sve praviti u pretisu - čim se oslobodim strahauser posted image evo me k'o malo dijete, ali fakat mi je ostala trauma od onog sto je ekspoldirao

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 16:02

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Evo ga 16.00 krećem prema pretisu tj prema kući. Hvala na podršci javim se sutra sa ili bez rezultatauser posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

11.01.2010, 16:23

clock-img

haidy

pencil-img

549

Ja imam pretis lonac marke Korkmaz, to je poznati turski proizvodjac. kupila ga u Mercatoru, platila 120KM,  ali nisam nesto zadovoljna. u stvari, kao da se guam rasirila ili sta vec, pa nekad nece da sistiuser posted image ne znam sta bi moglo biti, a imam ga tek godinu dana.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

clock-img

11.01.2010, 16:28

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

IZVORNA PORUKA: skvo

Moram i ja da se oglasim, ja samo jos kafu da ne pravim u pretisu....user posted image user posted image
Apsolutno ne mogu da zamislim kuhanje bez pretisa...user posted image



Koji je kod tebe mlada??? Ma zene moje vi ste meni kraljice. Hajd sad cemo o receptima u pretis loncu..Ja narucila svoj Tefal..jos na akciji ma nije me moglo bolje potrefit.user posted image user posted image


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

11.01.2010, 16:31

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542


Ja imam nije sale 2user posted image user posted image user posted image user posted image

Heheheh, ovaj birvaktile, je veci i njega koristim za kuhanje mesa, posebno njami koljenice,,,,a ovaj manji je "nekakav" iz Robota (prestige lonce od 56 KM) i njega koristim za variva!!!!! Sve u svemu namirena sam!



Evo, vec sam pisala...user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

11.01.2010, 16:49

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Drage moje,
pretis imam, ali koristim najčešće samo šerpu pošto i MM i ja jako volimo kuhati, pa ono što bi rekli 'istiha', pomalo dodavati začine, pa miješati, probati, opet dodavati...
Nemam pojma koji je proizvođač.
Eh, sada, zaista imam sve manje vremena i energije za kuhanje i sve više žalim za svakom minutom ne provedenom sa Emom. Zanima me sljedeće: koliko dugo šišti u pretisu npr.
1. grah
2. krompir i bataci ili neko drugo meso (ono da se krompir smekša i posmeđi njam, njam)
3. kupus kalja sa suhim mesom
Eto toliko user posted image , ostalo ću ofrlje odrediti prema ova tri jela. I hvala unaprijed svima!!! 

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

11.01.2010, 16:56

clock-img

juni

pencil-img

1102

Ne znam da li je kod svakog pretisa isto ali kod ovog mog sisti veoma kratko, nekih 10 s, i onda se ugasi i pocinje da se dize prsten na rucki. Kad prste dosegne odgovarajuci nivo od tog trenutka mi se recimo grah kuha 10 minuta i gotov, grasak 6 minuta (znaci sve imam napisano koliko minuta za koje povrce i meso).

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

clock-img

11.01.2010, 17:20

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ja sam vec pisala da imam pretis marke solingen.I sto neko rece samo jos kafu ne kuham u njemuuser posted image
E sad citam ove postove nekako mi je to sve brzo da se grasak skuha za 5min ili grah za 10min.Kod mene to traje puno duze za grah mi je potrebno nekih pola sata za grasak 15-20min i isto toliko za buraniju i kupus.

clock-img

11.01.2010, 17:35

clock-img

juni

pencil-img

1102

Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati.
Evo nekoliko primjeraka:

1. grasak, celer 4-6 min
2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min
3. kiseli kupus 10-15  min
4. slani krompir 6-8 min
5. komadi piletine 6-8 min
6. gulas 15-20 min
7. teleca koljenica u komadu 25-30 min


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

clock-img

11.01.2010, 21:42

clock-img

D_K

pencil-img

2669

ja nemam pretis a kako ga hvalite sutra se bacam u potragu..
vec mi je poceo muz govoriti kada nesto idem da kupim 'je li to one sa RR kazu da valja' a za ovo ce bas da potrefi ;))
jos ste postale i recepata - thanks :))
ima da šišti sve u 16 kod mene user posted image user posted image

clock-img

12.01.2010, 10:54

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

hanabananauser posted image pravila sam ovo sto si pisala, samo jos dodala kokice pilećeg mesa. Cijelo vrijeme sam stajala kraj pretisa i gledala kako radi i osluškivala da li ima nekih sumljivih zvukova. Ručak je bio ukusan i što je najvažnije BRZ.
Toliko sam bila smotana i u strahu da sam zaboravila posoliti ručakuser posted image user posted image user posted image
Onda sam jos zvala tatu da ga pitam nakon koliko smijem otvoriti pretisuser posted image user posted image , kaže on pa neće vuk iz njega iskočitiuser posted image user posted image , ako je zavrsio otvori gauser posted image

I danas pravimo ručak u pretisu, imam jedno pitanje, da li se pretis moze otvoriti u sred ručka, ispusti se para prije otvaranja, i onda dodam vodu i jos nesto pa zatvorim i vratim na šporet???


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

12.01.2010, 10:57

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Naravno da mozes otvarati pretis tokom kuhanja, znaci kada prestane sistati i kada padne sigurnosni ventil (ne znam kako je kod tebe). Ja npr. kada kuham meso i povrce, naravno prvo stavim meso da se kuha, i kada vidim da je kuhano poslije cca 2X otvaranja pretisa, dodam povrce jos 10 minuta....SRETNO!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

12.01.2010, 11:02

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: juni

Ovaj pretis je cudo, ni ja nisam mogla vjerovati.
Evo nekoliko primjeraka:

1. grasak, celer 4-6 min
2. koromac, mrkva, kelj 5-8 min
3. kiseli kupus 10-15  min
4. slani krompir 6-8 min
5. komadi piletine 6-8 min
6. gulas 15-20 min
7. teleca koljenica u komadu 25-30 min



dobro jutro kolumbouser posted image user posted image user posted image user posted image ...ti si meni kraljica...pa kako si grah kuhala bez pretisa...zar se grah uopste moze kuhati bez pretisauser posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img