Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja kupila u Fisu neki turski, Gargel. Skroz jeftin,32 KM, a pravo jednostavan za korištenje.
08.01.2010, 09:04
bebacha
1170
Ja imam neki obicni,dobila na poklon.odlican je.stvarno ga puno koristim.ne kontam kako bi iskoristila kurbansko meso da ga nemam al to da se mora cistit ventil nikad cula al ima logike. Amrina hvala spasila si mi kucu od krecenja
08.01.2010, 09:25
tekja
1957
ustadoh maksuz da vidim koje je mrake ovaj moj..Pretis, Unis, made in Yugoslavia , mama mi dala sve pravim u njemu, hrana preukusna i ja prezadovoljna...savjet: kad se kuha meso, pustiti da prvo provrije voda, pokupiti pjenu (pogotovo ako je govedina i bravetina) i tek ga onda zatvoriti, nikad ne otvarati poklopac dok pretis pisti, ne prepunjavati ga i s vremena na vrijeme procistiti dizne... uzivajte u slobodnom vremenu koje vam poklanja pretis lonac
08.01.2010, 09:33
shejla
1136
evo i od mene jedan trik za kuhanje u pretisu: kad pravite rizu, stavite je u pretis sa duplom mjerom vode. Zatvoriti i cekati da prošišti. Ostaviti samo 1-2 minute da šišti i odmah skinuti sa vatre, ali ne otvarati jedno pola sata.
08.01.2010, 09:34
Nedi
1147
Tema ko stvorena za mene, jer se mučim bez pretisa i spadam u kategoriju kukavica. Napokon sam smogla hrabrosti i za vikend idemo kupiti pretis. Kontala sam u FIS jer tamo mogu platiti karticom na rate i samim tim kupiti i malo skuplji ali ne taj od 500 KM, a trebaju mi i neki prekrivači tako da sve uzmem na jednom mjestu.
08.01.2010, 13:05
dzeni_nl
1326
Joj zene vi ste zive legende, uz vas moj je strah nestao i sad hocu i ja pretis , veceras cu sa muzekom u potragu za pretisom, a ne da grah kuham 3 sata i potrosim plina Boga pitaj koliko...a tek dragocjenog vremena
Uz vase savjete valjda naucim upravljati sa njim...prtisom
08.01.2010, 13:12
Dida79
3252
Samo ti kupi a mi iskusne pretis hakerke ti pomognemo
08.01.2010, 13:18
dzeni_nl
1326
IZVORNA PORUKA: Dida79
Samo ti kupi a mi iskusne pretis hakerke ti pomognemo
ok vazi, nisam valjda toliko smotana pa da nadrljam sa pretisom???
08.01.2010, 13:24
acudesa
7725
Moj mene sluša kad želim da ga otvorim, pustim da se malo ohladi, a onda iz daljine kutlačom malo podignem onu plastiku od ventila, ako šišti, vratim je sve dok ne prestane šištati. Jer u suštini unutra još kuha, pa taman.
08.01.2010, 13:56
hanabanana
4435
Ja imam ovaj. Dobila na poklon. Lično nikada ne bih dala 250 KM za pretis ( ali bih dala za knjigu ). Sada se ne sjećam kako sam uopšte kuhala bez pretisa. Uglavnom, vrijedi svake marke.
Znam da je isti takav pretis u SK kompani koštao upola manje para. Pa možeš otići pogledati.
08.01.2010, 14:05
Nedi
1147
U subotu kupujem pretis u nedjelju nosim laptop u kuhinju i na ovoj temi počnem sa prvim pripremanjem ručka u mom pretisu. Još se sjećam kako je eksplodirao naš stari (prije nego sam se udala), nikako da izbacim to iz glave.
08.01.2010, 14:14
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ja imam ovaj. Dobila na poklon. Lično nikada ne bih dala 250 KM za pretis ( ali bih dala za knjigu ). Sada se ne sjećam kako sam uopšte kuhala bez pretisa. Uglavnom, vrijedi svake marke.
Znam da je isti takav pretis u SK kompani koštao upola manje para. Pa možeš otići pogledati.
e cao imanjakinjo vidim da te interesuju pretis lonci. Nedje si pitala za zepter marku- moja mama koristi zepterov lonac i jako e zadovoljna sa njim evo vec neko vrijeme ga koristi. Moj lonac izgleda kao ovaj manji sa slike i bas je super, ne sjecam se koliko ga je moj dragi uzeo ali je super stvar, brza i ukusna jela budu iz njega
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR Hana koja je marka???Izgleda extra
Tefal.
08.01.2010, 14:40
Hankica
84
Ovo je pretis TEFLON, imam isti i pravo sam zadovoljna, provjericu koliko sam ga platila....
08.01.2010, 14:42
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Hankica
Ovo je pretis TEFLON, imam isti i pravo sam zadovoljna, provjericu koliko sam ga platila....
Misliš na Tefal.
08.01.2010, 14:46
Hankica
84
Bas sam glupost izvalila, mislila sam reci TEFAL, a kako sam na poslu pa brzo pisem, onda i ne provjeravam prije nego sto objavim, a vidim da je i Hanabanana vec dala odgovor. I slazem se, vrijedi svake marke, ovako nesto stvarno dugo traje, platila sam ga oko 100 i nesto KM.
IZVORNA PORUKA: Hankica
08.01.2010, 16:44
Amelaa RR
3309
Eh drage moje nemate pojma koliko ste mi pomogle s svojim iskustvima, prijedlozima, i sl. Odluka je pala na Tefal...eh sad opet ja ne bi bila ja kad se ne bih dvoumila...mislim se izmedju
Ostale znacajke: Inox Nježno ispuštanje pare Pogodan za sva kuhala, uključujući i indukcijska Periv u perilici posuđa, osim brtve Sigurnosni mehanizmi: ventil za regulaciju pritiska, zaštita od prevelikog pritiska, sigurnosni mehanizam za otvaranje i zatvaranje Knjižica recepata Košarica za kuhanje na pari Zapremina: 6 l
Preklopne ručke i poklopac se preokreću, omogućavajući jednostavniju pohranu
Jedinstveno na svijetu! Sustav otvaranja i zatvaranja jednom rukom
2 programa kuhanja: Vitamini / Meso i riba
Ili ovaj isto tefal
Ostale znacajke: 2 načina kuhanja Ugrađeno ležište za košaricu za kuhanje na pari 5 sigurnosnih mehanizama Savršena raspodjela topline Visoka kvaliteta kuhanja
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 8.1.2010 16:56:24 >
mislim da ti je ovaj donji bolji ali izbor je tvoj naravno TEFAL je isto jako dobar pa eto odluci se imenjakinjo i ja se tesko odlucujem kad nesto treba da uzmem zato po nekad prvo şto mi dodje do ruke uzmem bez obzira na cijenu
08.01.2010, 17:23
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: amela2208
mislim da ti je ovaj donji bolji ali izbor je tvoj naravno TEFAL je isto jako dobar pa eto odluci se imenjakinjo i ja se tesko odlucujem kad nesto treba da uzmem zato po nekad prvo şto mi dodje do ruke uzmem bez obzira na cijenu
Ista sam takva vjeruj...ako ne uzmem na prvu..onda cu se misliti dugooo dugooo. Mislim da ce ipak pasti izbor na ovaj donji,...nekako laksi za rukavanje i sve.
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 8.1.2010 17:25:12 >
Ja imam slican kao na slici i jedina mana mu je jer je velik...za moj pojam 6 l je puno zato bih voljela naci manji jer ovaj zbog tog razloga i ne koristim...ogroman brate!
09.01.2010, 10:49
Amrino
2613
Ma samo skontaj koliki ti treba...ove neke "opcije" ne moras ni gledati...Pretis je pretis. Raskuha se i to je to...sama ces vremenom skontati kako sta...Ja ne znam koliko litara je ovaj moj...mnogo pa hocu manji. I tebi preporucujem manji.
09.01.2010, 11:34
sarayka
832
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Ma samo skontaj koliki ti treba...ove neke "opcije" ne moras ni gledati...Pretis je pretis. Raskuha se i to je to...sama ces vremenom skontati kako sta...Ja ne znam koliko litara je ovaj moj...mnogo pa hocu manji. I tebi preporucujem manji.
ista stvar...zato ga i ne koristim cesto glomazan je...a da pranja mi nije problem jer pere Snaha mašina
10.01.2010, 08:36
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Eh drage moje nemate pojma koliko ste mi pomogle s svojim iskustvima, prijedlozima, i sl. Odluka je pala na Tefal...eh sad opet ja ne bi bila ja kad se ne bih dvoumila...mislim se izmedju
Ostale znacajke: Inox Nježno ispuštanje pare Pogodan za sva kuhala, uključujući i indukcijska Periv u perilici posuđa, osim brtve Sigurnosni mehanizmi: ventil za regulaciju pritiska, zaštita od prevelikog pritiska, sigurnosni mehanizam za otvaranje i zatvaranje Knjižica recepata Košarica za kuhanje na pari Zapremina: 6 l
Preklopne ručke i poklopac se preokreću, omogućavajući jednostavniju pohranu
Jedinstveno na svijetu! Sustav otvaranja i zatvaranja jednom rukom
2 programa kuhanja: Vitamini / Meso i riba
Ili ovaj isto tefal
Ostale znacajke: 2 načina kuhanja Ugrađeno ležište za košaricu za kuhanje na pari 5 sigurnosnih mehanizama Savršena raspodjela topline Visoka kvaliteta kuhanja
Amela cini mi se da je ovaj drugi laksi za koristiti zbog rucke Ja sam pretis lonac dobila od tetke MM. Ne znam koje je marke, ali joj se svaki put zahvalim kada ga koristim (a to je pravo cesto )