cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis lonac

clock-img

10.02.2014, 00:29

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

clock-img

18.02.2014, 09:57

clock-img

magbi

pencil-img

294

nikad nikad vise nista nece u moju kucu iz delimana poludila sam zbog lonca stavila piletinu da se iskuha za temeljac a ono sve kroz onaj pipak kako li vec gdje para izlazi tecnost isprskala sve zivo ama bas sve i to bilo na 1 sta bi d aje na 2 jebo ih lonac

clock-img

18.02.2014, 10:09

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

JA sam u subotu ponovo stvila pretis, ova put na 1 i rodicu na vezi i lagano,stavila kolo na tri od peći, pretis na 1 kad je pipak crveni izašao ubrzo je i prošištao ono agano smanjila vatru i 20 minuta tako, nakon toga sklonila sa vatre i smanjivala postepeno do 0 i zaista sve je super prošlo, otvorila dodale začine i puter i još malo dokuhala, super,

fakat kad se sjetim pod kojim pritiskom sam odmah prošle sedmice okrenula sa 1 na 0 dobro fakat nije eksplodirao, sagaka me sačuvala

clock-img

18.02.2014, 14:12

clock-img

elmaL

pencil-img

461

ja ga nikad u zivotu nisam koristila niti namjeravam user posted image strah me, ne bih ga smjela ukljuciti, iako znam da je nekad spas ca cas imas skuhano nesto, ali mislim da cu se tesko odluciti za koristenje user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

19.02.2014, 21:18

clock-img

Adria

pencil-img

249

Je li ima neka od vas ovaj novi električni delimano expres lonac?

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

clock-img

20.02.2014, 08:17

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: elmaL

ja ga nikad u zivotu nisam koristila niti namjeravam user posted image strah me, ne bih ga smjela ukljuciti, iako znam da je nekad spas ca cas imas skuhano nesto, ali mislim da cu se tesko odluciti za koristenje user posted image

vala kad sam se ja odvažila i ti ćeš, vjeruj mi rahatluk, je naravno uz pretpostavku da preživih prvo kuhanje kao ja

clock-img

28.02.2014, 20:55

clock-img

17.12.2013.

pencil-img

23

Moze li mi neko objasniti kako da ispustim
Paru iz Delimano pretisa (onog na akciji iz Merkatora)?
Kad skinem sa plate pise prebaciti na 1 sacekati sekundu pa na 0. E kod mene sve izlazi tada para sa vrelom
Vodom, sve isprska! Sta radim pogresno???
Kako da ispustim paru????? A da sve ne isprskam!
Hvala!!!!

clock-img

28.02.2014, 21:00

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ides sve mic po mic....user posted image
mada, meni se kuha na 1 ...pa onda sve mrvu po mrvu pomjeram o 0....
ako imam vremena ja jednostavno pustm kad je na 1 da se sam ispuse user posted image a onda opet lagano okrenem prema 0.. samo sklonim s vatre ili je skroz iskljucim i pustim nekih dedetak minta.....

a ako zurim, kao sto rekoh mic po mic dok ne dođem do 0 user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.02.2014, 23:08

clock-img

17.12.2013.

pencil-img

23

Joj hvala ti puno, pokusacu tako!
Mada sam i danas probala mic po mic do 1 (sa2), ali sve do 1 nije ispustao nista, a na 1 je ispustao paru sa vrelom vodom!
Cak ni kad sam ga iskljucila nije nista ispustao na 2, a kad sam pocela da diram onaj crni dugmic na kojem se prebacuje 0,1 i 2, tada je izbacivao paru, ali cim bih sklonila ruku prestao je i zato sam prebacila na 1 i dobila vrelu vodu!
Cisti li se tu nesto, da se nije nesto zacepilo? Madasam kuhalatek dva puta, a i ispustao je paru dok se kuhalo.

< Poruku je uredio 17.12.2013. -- 28.2.2014 23:17:45 >

clock-img

04.03.2014, 22:26

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Ma samo idi mic po mic. Naručito od 1 prema 0. A čisti se naravno :D onaj crni čep što okrećeš kad štimaš brojeve poslije upotrebi skini i saperi. Ja sapiram i čitav poklopac, samo pazim da one crne dijelove ne kvasim baš. I naravno perem lonac/šerpu. Meni je ovaj pretis postao zakon. :D naručito, ona šerpa od 2,5 l. tu baš često koristim.

clock-img

05.03.2014, 11:46

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: 17.12.2013.

Moze li mi neko objasniti kako da ispustim
Paru iz Delimano pretisa (onog na akciji iz Merkatora)?
Kad skinem sa plate pise prebaciti na 1 sacekati sekundu pa na 0. E kod mene sve izlazi tada para sa vrelom
Vodom, sve isprska! Sta radim pogresno???
Kako da ispustim paru????? A da sve ne isprskam!
Hvala!!!!

biće da smo nas dvije imala blizak susret sa kartom za onaj svijet, hahahah, ja sad znam gdje sam pogriješila, prenaglo sam sa 1 koja je bila pod pritiskom prebacila na =, ali doslovno, znači ja još uvijek kuham na 1, i kada odradi svoje ono recimo 20 minuta, sklonim sa vatre, pustim da išišti jošp uvijek na 1 i onda doslovno pomjeram jedan po jedan podiok pomalo, ništa odmah i meni je sad pretis najbolji jaran

clock-img

07.04.2014, 18:40

clock-img

almma_83

pencil-img

1

ja sam imala lose iskustvo sa delimano pretisom od prvog dana. kao i nekom ranije, nakon prvog kuhanja povrca pojavile su se fleke po dnu pretisa koje sam morala da izribam arfom da bi nestale. Ali meni je veci problem sto previse ispusta vodu, paru. ako kuham grah i nakon 20 min pogledam jel kuhan, primijetim da je voda potpuno isparila vec! kuham na 2. i ranije sam imala razne pretise i poznato mi je rukovanje. Zadnji dam odstranila jer sam smatrala da previse pusta vodu, ali ovaj delimano jos vise!
ne znam da li se nekom to jos desava i da li vrijedi reklamirati? moze li se novac vratiti? Da, i to da na prvom pranjiu poklopca spuzva i topla voda je razmrljala znakove za "otvoreno" i "zatvoreno"! katastrofa..

clock-img

22.07.2014, 21:53

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

U potrazi sam za loncem, mi imamo lagostinin, ovaj mi treba za poklonuser posted image
Nekad sam cula da su proizvodi delimano razlicitog kvaliteta, oni koji se prodaju u Merkatoru ni blizu ovih sa top shopa, mislim ako je to uopce moguceuser posted image
Mi imamo nekih serpi i tih vragova, tava, i meni je kvalitet 0 - mislim na delimanouser posted image

clock-img

24.07.2014, 17:43

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: mama_alma

biće da smo nas dvije imala blizak susret sa kartom za onaj svijet, hahahah, ja sad znam gdje sam pogriješila, prenaglo sam sa 1 koja je bila pod pritiskom prebacila na =, ali doslovno, znači ja još uvijek kuham na 1, i kada odradi svoje ono recimo 20 minuta, sklonim sa vatre, pustim da išišti jošp uvijek na 1 i onda doslovno pomjeram jedan po jedan podiok pomalo, ništa odmah i meni je sad pretis najbolji jaran

zamisljam scenu user posted image user posted image

i ja se nekad zeznem pa prebrzo otpustam paru ko kad vazda zurim da otvorim.

Onaj pogled :))))

clock-img

06.11.2014, 17:02

clock-img

sara123

pencil-img

-60

Skuplja li ko naljepnice u Bingo marketima,
s 15 naljepnica mozes kupiti delimano tempo piu pretis /5.5 l, za 99 umjesto 222 KM.

Ima li ko iskustva sa ovim pretisom?

clock-img

06.11.2014, 17:40

clock-img

mum82

pencil-img

279

ja kupih taj lonac prekjucer,i jucer kuhala grah,da isprobamuser posted image
kad je poceo pistat sve sam iz daljine vrikala,a djeci zabranila ulazak u kuhinjuuser posted image

elem prezivjeli i najeli se ekstra graha kuhanog za 50-ak min bez prethodnog namakanja,znaci ja poslije prvog kuhanja zadovoljna,hocemo li se i dalje voljet lonac i ja,vidjet cemouser posted image

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

06.11.2014, 18:02

clock-img

sara123

pencil-img

-60

Prvo iskustvo znaci prezivjeli steuser posted image
Ja sam vec skupila 14, pa rekoh da se prvo raspitam.
Nadam se da ce te i dalje fino sluziti

clock-img

06.11.2014, 18:18

clock-img

niki83

pencil-img

2113

IZVORNA PORUKA: sara123

Skuplja li ko naljepnice u Bingo marketima,
s 15 naljepnica mozes kupiti delimano tempo piu pretis /5.5 l, za 99 umjesto 222 KM.

Ima li ko iskustva sa ovim pretisom?

Skupljam ja user posted image user posted image
I bas sam se obradovala kad sam neku vecer vidjela ponudu!
Ako jos neko kupi neka pise iskustva user posted image

N&N

clock-img

06.11.2014, 18:28

clock-img

elmaL

pencil-img

461

vala kad sam se ja odvažila i ti ćeš, vjeruj mi rahatluk, je naravno uz pretpostavku da preživih prvo kuhanje kao ja

Koristis li ga redovno, vidim ziva si do sad user posted image

Mozda ima nade da se i ja odvazimuser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

06.11.2014, 18:32

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Alma, je li tako da je zakon?
Elma, ja mislila da to kod nas u Mo.svaka zena koristi. Hajde bona, ne zezaj ! Super stvar!!
Još ti si super kuharica user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

06.11.2014, 18:36

clock-img

elmaL

pencil-img

461

IZVORNA PORUKA: Romali

Elma, ja mislila da to kod nas u Mo.svaka zena koristi. Hajde bona, ne zezaj ! Super stvar!!

E vidim ja ko ce mi intrukcije datiuser posted image
Cim ga kupim (ako) zovem te da mi demontriras, taman nek Z i A imaju party u sobi, a nas dvije u kuhinjiuser posted image user posted image

E i A=<3

clock-img

06.11.2014, 18:38

clock-img

Romali

pencil-img

2753

user posted image user posted image user posted image
Nemam ja Delimano, kod mene je Tefalov. A prije sam imala neki turski. I taj je super bio .
A za party sam raspoložena, naravno. Samo ne znam je li pametno da nam djeca budu tu. Neka izađu s tatama user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.11.2014, 18:40

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

IZVORNA PORUKA: Romali

E pa imanjakinjo ,evo jos jedne iz Mo koja ga ne koristi i ne bih u moju kucu nema tih para...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

06.11.2014, 18:43

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Sad sam stvarno shockeduser posted image
Meni je pretis lonac prva slika kuhinje iz djetinjstva user posted image

clock-img

06.11.2014, 18:46

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Pretis mi u kucu uci nece.
A i ne treba nam stvarno.

Zadnji članci

article-img