cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis lonac

  
clock-img

02.02.2014, 19:21

clock-img

salmy

pencil-img

5830


IZVORNA PORUKA: magbi

jeli smije u masinu ili nesmije ovaj pretis delimano


A sto ne bi smio...pretis kao svaki drugi..serpa sta li je? Nije avionuser posted image i mi ga planiramo kupiti pa bum videl
Inace sve sto imamo delimano je bezveze..od poklopaca koji su popucali vrtlo brzo...do tave i njene famozne rucke koja je zadnji put ostala u rucu...

clock-img

02.02.2014, 19:54

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: salmy


IZVORNA PORUKA: magbi

jeli smije u masinu ili nesmije ovaj pretis delimano


A sto ne bi smio...pretis kao svaki drugi..serpa sta li je? Nije avionuser posted image i mi ga planiramo kupiti pa bum videl
Inace sve sto imamo delimano je bezveze..od poklopaca koji su popucali vrtlo brzo...do tave i njene famozne rucke koja je zadnji put ostala u rucu...


Znaci jos uvijek nisi odustala od delimana, vjerni kupac iako si nezadovoljna user posted image


< Poruku je uredio canim -- 2.2.2014 20:00:31 >

clock-img

02.02.2014, 20:17

clock-img

salmy

pencil-img

5830


IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: salmy


IZVORNA PORUKA: magbi

jeli smije u masinu ili nesmije ovaj pretis delimano


A sto ne bi smio...pretis kao svaki drugi..serpa sta li je? Nije avionuser posted image i mi ga planiramo kupiti pa bum videl
Inace sve sto imamo delimano je bezveze..od poklopaca koji su popucali vrtlo brzo...do tave i njene famozne rucke koja je zadnji put ostala u rucu...


Znaci jos uvijek nisi odustala od delimana, vjerni kupac iako si nezadovoljna user posted image


Pretis nas privlaci samo uz razloga sto ne sisti...tako barem kazuuser posted image

clock-img

02.02.2014, 23:28

clock-img

Majčica

pencil-img

379

Smije u mašinu, piše na uputstvu, koliko se sjećam, samo poklopac ne smije zbog onih hepeka valjda.
Ja kad ga operem u mašini, ne bude fleka, a i dalje ih nekad bude, ali nisam skontala od čega, nažalost. Ali ako će ti biti lakše, reklamiraj ga :)

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

02.02.2014, 23:33

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Ja perem svoj pretis u masini takodje i poklopoac i za sad mu nije nista user posted image

_____________________________

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

03.02.2014, 21:50

clock-img

magbi

pencil-img

294

ja sam svoj prosli prala u masini ali ovaj dosad nisam, upustvo takla jos nisma procitala ovdje kako se koristi haha brze mi haha ali danas me je prepao cudan zvuk poceo ja okretala onaj krug sad neznam jesma li pravilno ga bila vratila onaj sto se okrece moze se skidat user posted image

clock-img

03.02.2014, 21:59

clock-img

Just smile

pencil-img

86


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

moram pronaći taj recept .... user posted image


evo ga u originalu kada mi ga dala :)))
predobar recept...
samo pitaj za recepte iz pretisa...nema šta nemamuser posted image
u ljubavi sam sa pretisom odavno user posted image

šnicle, ja ih uvijek radim od junećeg medaljona. Kažem u mesnici da mi odmah izrežu onoliko komada koliko mi treba.

Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane.
Bacam ih na ulje, propržim sa obje strane, znači samo malo propršim da se uhvati boja.
U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem propržene š¡nicle u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe.
Kad sam sve š¡nicle propržila i poredala u pretis, dolim vode u tavu, i zalijem po š¡niclama. Nekada u to narežem gljiva, malo posolim, sada sam dodala domaćeg paradajz sos, jednu šoljicu, i zatvorim pretis.
Kad počne da š¡iš¡ti, smanjim na najmanje moguće, i ostavim 7 minuta.
Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.

E sada, sos da to što su bile uvaljane u brašno, doda se voda i dobije gustoću.




Hanady, može li tvoj recept za grah iz pretisa? :) A kad budeš imala vremena napiši i još neki pls.

clock-img

03.02.2014, 22:41

clock-img

enči80

pencil-img

123


IZVORNA PORUKA: magbi

ja sam svoj prosli prala u masini ali ovaj dosad nisam, upustvo takla jos nisma procitala ovdje kako se koristi haha brze mi haha ali danas me je prepao cudan zvuk poceo ja okretala onaj krug sad neznam jesma li pravilno ga bila vratila onaj sto se okrece moze se skidat user posted image


Na uputstvu i piše da se treba skidati i oprati dobro onaj hepek user posted image što izlazi para.Ja svoj ne perem u mašinu a kad se pojave one muzge po dnu ,prokuham malo vode u koju ubacim mrvicu limuntosa i kao nov.Inače,jako sam zadovoljna sa ovim loncem.

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

clock-img

05.02.2014, 11:15

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Ja opet samo da prozovem Hanady za njen recept za grah iz pretisa. :)) Znam da si nekad pisala ali ne mogu da nadjem. I napisi jos neki recept brzinski iz pretisa kad budes mogla. :) Hvala. :)

clock-img

05.02.2014, 12:21

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: Just smile

Ja opet samo da prozovem Hanady za njen recept za grah iz pretisa. :)) Znam da si nekad pisala ali ne mogu da nadjem. I napisi jos neki recept brzinski iz pretisa kad budes mogla. :) Hvala. :)




e, sad me zaintrigira kakav je to grah iz pretisa, ha iz pretisa, ha iz šerpe isti stvar, samo što u pretisu brže bude skuhan,

e jedva čekam taj receptić

ja svoj još nikad neisporbah, i jel ovo Tita vam jedino meni na slovenačkom došlo uputstvo, doduše probala sam šerpu pravila sitni, super je

clock-img

05.02.2014, 19:58

clock-img

Just smile

pencil-img

86


IZVORNA PORUKA: mama_alma


IZVORNA PORUKA: Just smile

Ja opet samo da prozovem Hanady za njen recept za grah iz pretisa. :)) Znam da si nekad pisala ali ne mogu da nadjem. I napisi jos neki recept brzinski iz pretisa kad budes mogla. :) Hvala. :)




e, sad me zaintrigira kakav je to grah iz pretisa, ha iz pretisa, ha iz šerpe isti stvar, samo što u pretisu brže bude skuhan,

e jedva čekam taj receptić

ja svoj još nikad neisporbah, i jel ovo Tita vam jedino meni na slovenačkom došlo uputstvo, doduše probala sam šerpu pravila sitni, super je



Ma jest ista stvar nego mi trebaju njeni recepti :D e to nije ista stvar :)))

clock-img

05.02.2014, 20:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Ma šta bona...moj grahuser posted image


ja pravim samo šareni..
elem...po kile graha otkuhaš u vodi sa malom kašikom sode bikarbone jedno 40 minuta...
onda u pretis staviš ulje, pa nažeš luk crveni, porpržiš...dodoaš suho meso na kockice ili suha rebra šta već voliš...ne previše...na 500 gr graha 100 gr mesa il 300 gr rebara...
kad to proprži, dodoaš opranu komletnu glavicu b-luka, lovorov list jedan, grah koji si procjedila...dodaš začine, biber, so, vegeta, malo aleve, sos paradajz kašika jedna iz tube onaj i ako imaš jednu kašiku ajvara ....
sve to preliješ vodom do iznad polovine pretisa uglavnom...to ri je otprilike tvoja 3-4 prsta iznad graha oi onog dole...
zatvoririš ga i staviš na dvicu pretis i kuhaš...kad prošitiši kuhaš još 20 minuta...25 najviše...
ohladiš pretis otvoriš...doddaš pola čaše vode...staviš opet na ključanje, izvadiš lovor i onaj komletni bijeli luk...kad proključa zagrabiš susakom graha boba pa kašikom ispasiraš i vratiš unutra---tako 2-3 puta kuhaš još 10-tak i to je to...


Eto ga grah...

iz pretisa svašta može...
ma samo što kafu ne kuham u njemu jošuser posted image
ovako brzinom brzinski neki recet...ne znam kakva si sa buranijom, graškom, krompir čorbom, telećom mućkalicom, kupusom, filovanim paprikama iz pretisa pa nastavak brzinski zapečene dobiješ...pile iz pretisa da zapačeš, koljenicu teleću...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.02.2014, 20:29

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Hvalaaa! :)))

A mogu ovi recepti za početak:


graškom, krompir čorbom, telećom mućkalicom,



user posted image user posted image

grašak i krompir čorbu sam pravila mimo pretisa, a s ovim čudom se tek upoznajem. :) a tvoji recepti su mi uvijek njami :)))

clock-img

05.02.2014, 20:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

grašak...

500 gr graška
300 gr junetine
2 mrkve
1 luk
1 čehno bijelog ( a može i bze njega)
5 krompirića...
začini

u pretis staviš luk, na ulje...da porumeni malo,bijeli nasitno čehno dodoaš...šećera kroz prste malo, dodoaš mrkvu na krugove, meso na kockice, krompir oguljen na kockice, sve malo prodintsaš 5-6 minuta sa fildžanom vode...dodoaš alevu papriku, bibera, vegete ako koristiš ako ne soli, preliješ da prekriješ sve to unutra 2 prtsa svoja...zatvoriš...staviš pretis na dvicu, prošišti 15 minuta najviše nek šišti...ohladi otvori, na vatru vrati dodoaj pola čaše vode...krompirića malo izblndaj među kašikama, vrati da porključa opet ...i eto ga...

krompir čorba...

meso biraš...teletina il junetina, ja više volim junetinu i to da je malo masnija za ovaj poduhvat
1 kg krompira na kocke, 400 gr junetine na kocke, u jednu zdjelu izreži mrkvu, crveni luk...2-3 čehan bijelog, peršun korijen i list, celer isto korijen i list, 1 list lovora...to naulli, povegeti...stavii aleve, bibere pormješaj...

u pretis tavi ulje na dno pa redaj krompir, meso ova mješavina, krompir meso ova mješavina...na vrhu krompir da ti bude......
dodoaj soso paradajza il ajvara i još malo aleve...zalij vodom da to prekriješ...pretiz na dvicu na najače kolo,,,kad prošitši za 15 najviše 20 minuta skini...sačekaj nek sam dopihtija nemoj nasilno otvarata brzim hlađenjem...i njopenzi gotov...

teleća mućkalica

crvene paprike koje si već ispekla i imaš oguljene njih oko 1 kg za ovo trebaš...
500 gr teletine...
1 zelena paprika svježa i jedna žuta radi dojma dvije boje dobro dođu...a možeš i smao žute...3 komada na sitnije kocke...
1 manji patlidžan...mrkav, lukovi
začini

u pretis ulje, a ulje 2 glavice luka ka sitne kockice, nabaci mrkvicu na kockice 2 komada, malo peršuna u listu, čehno luka bijeloga a može i bez njega ovo fino... dodoaj teletinu na kockice, onu papriku i crvenu i ostalu na kockice, patlidžan a kockice ( a i bez njega može al je meni bolja s anjim), vegeta, biber, so...prelij vodom samo 2 prats izbad toga...
kad prošitit na dvici smanji pretis na kesa i kuhaj 15 minuta...
prijatnouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.02.2014, 21:30

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Ma ti si duša! :)) user posted image . Uh ogladnih user posted image . Hvala! Od petka počinjem sa isprobavanjem aBd.

clock-img

06.02.2014, 09:59

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Hanady, tastatura ti se pozlatila, daj još recepata. Ove sam uredno iskopirala u word user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.02.2014, 21:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma kaži palac šta želiš...
u pretisu sve se kuha...sad pa saduser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.02.2014, 13:48

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

evo sjedim i ponovo čitam i plačem, umalo ne izginusmo djeca i ja, šta je sa mojim pretisom ne znam, kad je onaj pipak crveni izletio ja smanjila na dva na dva bilo jedno 20 minuta, i onda da smanjim na jedan kad ne izbi sve, uspjela sam ga nekako iznjeti na balkon, sve mi je helać od masnoće, nasula vode manje od 2/3, fino zatvorila, jel moguće da nije dobar sad kad sa prala poklopac onaj dio plastični što je pomjera 2,1 mi sleti al ponovo sam ga vratila

clock-img

08.02.2014, 13:55

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

opet sve iščitah i ne vidim da sam igdje pogriješila, ako bude neispravan ima da se roknem, jer moram u ilijaš da nosim na reklamaciju, nije ih nigdje bilo samo u ilijašu, jesam vala kaki sreće samo tako

clock-img

08.02.2014, 14:17

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

alma ja sa 2 vec nakon 2 minute smanjim na 1...
al ne bi da dajem savjete za pretis ...ipak ne mogu znati da li ti je ispravan...

kad zavrsim s kuhanjem ili pustim da se sam isisiti kad islljucim vatru ili postepeno smanjuem do nule ako bas zurim...

a to sto ti je spalo hmmm...sad ila da vidim...skinuh i ja taj dio...i onda vratih... on mora cvrst da nalegne ...skoro da ga kasnije ne mozes skinuti



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

08.02.2014, 14:31

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

vjeruj da mi je došlo da te zovem, al rekoh gdje ću, ma ništa kad mi bude svekrva u kući još jednom ćemo probati ako bude isto vraćam
evo pokušava da vratim film kad sam stavila na peć na 2 sam stavila, kad se onaj crveni pipak podigao smanjila na 1, i tako na 1 jedno 20 minuta, smanjila kolo na 1,5 prije toga na nekoliko minuta, i kad sam pokušala nakon 20 minuta sa 1 na 0 to je prokuljalo na sve strane i ispod poklopca je izlazila masnoća i para, a kad sam ga zatvorila baš dva puta provjeravala da li sam fino zatvorila, baš ne znam šta de desilo vratila sam onaj pipak na mjesto, poslali su mi i iz top shopa upustvo na našem piše može se skidati zbog pranja, baš sam zbunjena

clock-img

08.02.2014, 14:41

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

to ti se desilo jednom il više puta??

lonac ne smiješ prepuniti

ja ga uvijek punim malo iznad pola, nikada preblizu vrhu...

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

08.02.2014, 14:57

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

to ti se desilo jednom il više puta??

lonac ne smiješ prepuniti

ja ga uvijek punim malo iznad pola, nikada preblizu vrhu...





vesela nisam ga napunila ne premalo, ni previše taman, koliko treba prvi put, ovo je nov lonav, imam još jedan pored ovog

clock-img

09.02.2014, 10:20

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma kaži palac šta želiš...
u pretisu sve se kuha...sad pa saduser posted image


Nemam pojma sta zelim :D Pisi sta ti inace pravis, napravi postenu zenu od mene user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

09.02.2014, 20:34

clock-img

magbi

pencil-img

294

ja sam se pokajala sto sam kupila ovaj delimano u mercatoru de posalji mi uspustvno na bih molim te

Zadnji članci

article-img