cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pretis (expres) lonac

  
clock-img

23.11.2013, 22:44

clock-img

9months

pencil-img

271

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

moram pronaći taj recept .... user posted image


evo ga u originalu kada mi ga dala :)))
predobar recept...
samo pitaj za recepte iz pretisa...nema šta nemamuser posted image
u ljubavi sam sa pretisom odavno user posted image

šnicle, ja ih uvijek radim od junećeg medaljona. Kažem u mesnici da mi odmah izrežu onoliko komada koliko mi treba.

Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane.
Bacam ih na ulje, propržim sa obje strane, znači samo malo propršim da se uhvati boja.
U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem propržene š¡nicle u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe.
Kad sam sve š¡nicle propržila i poredala u pretis, dolim vode u tavu, i zalijem po š¡niclama. Nekada u to narežem gljiva, malo posolim, sada sam dodala domaćeg paradajz sos, jednu šoljicu, i zatvorim pretis.
Kad počne da š¡iš¡ti, smanjim na najmanje moguće, i ostavim 7 minuta.
Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.

E sada, sos da to što su bile uvaljane u brašno, doda se voda i dobije gustoću.


Ja ovako pravim snicle ali ih stavim u vatrostalnu pa onda u rernu na jedno 2h krckanja.
I ja sam opazila ovaj delimano set_ i sad lomim muza da ga kupim...mislim da cu od sljedece place sebe pocas_tii...jos sad kad sam procitala ovoliko pozitivnih komentara
user posted image zaljubljena sam u ove lonce.
Mene samo strah da mi tako gulas i snicle ne zagore...nisam nikada koristila pretis lonac...ali naucit cu. Prvo cu napraviti ove sniclice user posted image

< Poruku je uredio 9months -- 23.11.2013 22:45:49 >

clock-img

23.11.2013, 23:05

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ja imam jos naljepnica viska pa ako nekome treba na pp se javite

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

23.11.2013, 23:20

clock-img

dada paaa ja

pencil-img

2

Ja vec dosta dugo koristim pretis samo malo drugaciji od ovih što sam kupila. Fora je da kada pocne da pisti treba da se smanji jer se svakako kuha pod pritiskom i ne treba kuhati na 3-ci. Važno je da ima vode i nece zagoriti. Delimano je super već imam šerpu koju sam dobila od mame a najvjerovatnije cu kupiti i tavu samo ne znam koju velicinu user posted image . Mislim da cu ovaj set maksimalno iskoristit jer nemam vremena za visesatna spremanja jela, iako mogu mislit kako su dobre ove snicle iz vatrostalne, Ovaj manji pretis je super za umake i snicle u sosu.

clock-img

27.11.2013, 11:29

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

eto da sam kupila lonce sad ne bi kost raskuhavala u šerpi jer mi u jedan pretis ne može stati i kost i sarma.......user posted image
ma kupit ću vas pa taman.......user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

02.12.2013, 15:21

clock-img

ljubi_1985

pencil-img

84

ja imam onaj turski sa roze ruckom u Rimosu kupljen,dobar je mada ja sto rijede ga koristim jer ih nevolim bas imam nekakvu fobiju user posted image

_____________________________

Eldar 01.10.2012.

clock-img

10.12.2013, 09:40

clock-img

Majčica

pencil-img

379

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

10.12.2013, 09:47

clock-img

D_K

pencil-img

2669


IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?




nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.

_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

10.12.2013, 09:49

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: D_K


IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?




nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.




pa, tek ga žena kupila, kad prije da se čisti, ne volim ovo što sam vidjela, taman sam se bila zagrijala za ovu igračku, al naravno svekrva bi tim rukovala, ne ja Bogomi

clock-img

10.12.2013, 09:53

clock-img

Majčica

pencil-img

379

Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

10.12.2013, 10:03

clock-img

D_K

pencil-img

2669


IZVORNA PORUKA: Majčica

Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.



sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo.
ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu.
ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov.
probaj pa javni sta si uradila.

_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

10.12.2013, 10:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: D_K


IZVORNA PORUKA: Majčica

Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.



sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo.

ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu.
ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov.
probaj pa javni sta si uradila.


isto....

mojim nije ništa...pazi kada mješaš pri dinstanju prije zatvranja nemojte željeznim kašikama dno ...
il drvene il silikonske kuhače...
mislim to jevažno...

ja ga opereme regularno...kroistim ga već pravo dugo...
na mjestu ovom ja bih ga reklamirala pod hitno...ako nisi ti učinila nešto da sastružeš dno...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.12.2013, 10:22

clock-img

maxus svratila

pencil-img

619

IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?



Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara.
I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....

P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili?????

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

clock-img

10.12.2013, 10:34

clock-img

Majčica

pencil-img

379


IZVORNA PORUKA: maxus svratila

IZVORNA PORUKA: Majčica

Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?



Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara.
I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....

P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili?????


E, upravo to, prošara se. Ja sam ga prala jutros opet, ali isto mi je bilo. Pokušaću ga odmah posušiti. Jeste, inoks je i unutra. Ali mi se ovo ne čini kao da će spasti nakon arfa, jer to nije naslaga, nego je sami materijal promijenio boju, tj prošarao se.
Hvala na savjetima.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

10.12.2013, 10:40

clock-img

maxus svratila

pencil-img

619

Ma ja, ne bude ni kod mene naslaga, nego dobije kao neku zuckastu boju, i bude prosarano, kao krugovi, uglavnom to prosarano bude gdj eje meso dodirivalo serpu, i to u vecinom kad kuham meso.
Fislerove sepre, donijela mi tetka iz Njemacke, user posted image , he, imam tetku u Njemackoj.
I samo malo jace arfom, sa spuzvicom i sto toplijeom vodom, posusit i to je to, kod mene upali uvijek.

_____________________________

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

clock-img

10.12.2013, 10:46

clock-img

Majčica

pencil-img

379

Probaću danas. Kad se može sa Fislerovih skinuti, može vala i sa ovih. Ako ne mogne, reklamiraću ga. Ja sam dinstala meso prije dodavanja vode, mislim to uvijek radim.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

11.12.2013, 12:27

clock-img

Majčica

pencil-img

379

Samo da kažem da sam juče reklamirala lonac i odmah su mi ga zamijenili u Mercatoru bez problema. Žena koja tamo radi kaže da su ih prodali preko hiljadu, ali da niko nije vratio još. Ja sam ga juče kad sam došla s posla ponovo oprala s arfom i toplom vodom, međutim kad ga posušim to se opet vidi, tj, opet je prošarano flekama. Čak me je i ova gospođa u Mercatoru pitala da li sam probala arfom da operem.
Uglavnom, sad ću ga koristiti tek nakon što detaljno pročitam uputstvo. Mada i dalje mislim da nije do mene.
Rekla mi je da prije prvog korištenja prokuham malo vode u njemu.

_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

08.01.2014, 11:34

clock-img

elma.m

pencil-img

15

Ja obavezno pobjegne sto dalje od njega, ako ce da explodira nesto, bolje dok mene nema user posted image

clock-img

10.01.2014, 12:32

clock-img

Chilli

pencil-img

543

Ja imam sve naljepnice za pretis, ako neko zeli neka se javi.user posted image

_____________________________

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

clock-img

28.01.2014, 14:09

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

treba mi upustvo za rukovanje ovom opakom spravom zvana lonci delimano, hahaha, šalim se uputstvo mi na slovenačkom, ima li ko kakav savjet

clock-img

28.01.2014, 14:20

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...

a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...

kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....

a jesam objasnila user posted image




_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.01.2014, 14:24

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...

a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...

kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....

a jesam objasnila user posted image






jesi i dalje će on na balkonu u kutiji da krčka, hahahah, ma fakat onaj slovenački nije težak, al opasna materija

a, jest onaj delimano iz merkatora

clock-img

28.01.2014, 14:25

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

šta bona iskače, nemoj me plašiti, hahahahh, tamo ja vidjeh ima neka varijanta hitro kuhanje i lagano kuhanje, eto npr hoću grah da skuham, jels tavljam na jedan ili na dva, i koliko treba grahu u ovom loncu

clock-img

30.01.2014, 11:43

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ma na poklopcu na onoj plastici imas jednu rupicu....vrlo brzo ce taj pipak iz rupice iskociti....ja prvo pretis stavim na 2....kad prosisti smanjim na 1...kuham 30 minuta...iskljucim vatru i ako zurim okrecem prema 0....ako ne zurim pustim da sam ispsti paru .....pa onda iskljucim na 0... tada otvorim

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

31.01.2014, 10:48

clock-img

magbi

pencil-img

294

i meni one fleke ja ga rucno prala neznam smijeli u masinu nisam stigla upustvo ni otovriti danas cu slikat pa pokazat sliku onda da i ja ga reklamiram

clock-img

02.02.2014, 16:54

clock-img

magbi

pencil-img

294

jeli smije u masinu ili nesmije ovaj pretis delimano

Zadnji članci

article-img