cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: KNJIGA ZA CITATI -PREPORUCITE

clock-img

22.11.2013, 13:28

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Takav je Hosseini, mada ja sam procitala samo "Planine odjeknuše" i isplakala se kao luda a jos sam procitala u komentarima na koricama da je baš u toj njegovoj knjizi vidljiv optimizam za razliku od ostalih...pa se pitam kakve su ostale...user posted image

Ko ne voli tuzne krajeve nek ne cita teske knjige, ja zaista izbjegavam knjige koje lice na jeftine ljubice koje sam citala u tinejdzerskim danima... user posted image i ako sam u zivotu procitala neku laganu pricicu s takvim krajem po pravilu je zaboravim kao da nikad nisam ni citala dok ove druge koje ono bas izazovu emociju citavog zivota pamtis user posted image

P.S. Je li bas nijedna od vas nije citala Elif Shafak, "Četrdeset_ pravila ljubavi", znam da je knjiga dosta trazena, mada zvuci onako "sladunjavo" rekla bih u Koeljovskom stilu, voljela bi je procitati user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 22.11.2013 13:29:34 >

clock-img

22.11.2013, 13:47

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

< Poruku je uredio salmy -- 22.11.2013 13:48:47 >

clock-img

22.11.2013, 16:12

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: salmy

Volim u startu kad mi sjedne..ova nije,ali sam eto da vidim bit svega nastavila i nije me odusevila..samo se shebala
Uzecu Nuru Bazdulj "ljubav je sihiribaZ" seki kaze da je super...inace sam cula da njene knjige otkidaju

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdjeuser posted image mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijemuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

23.11.2013, 01:28

clock-img

Latinka

pencil-img

650

IZVORNA PORUKA: teacher75

divna knjiga ali isto jako tuzna posebno za nekoga ko je proveo rat ovdjeuser posted image mada mi se ne moze mjeriti sa hosseinijemuser posted image

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

clock-img

27.11.2013, 14:41

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: Latinka

Mislim da sam vec pisala o ovoj knjizi ovdje i mozda se ponavljam: knjiga jest dobra, ali je mene toliko vratila u ratno vrijeme da sam vise od 3 mjeseca provela s mislima o ratu i ponovo prezivljavajuci sve one ratne dane

Pocela sam je citati..istina ratna tematika ali je podnosljivo

clock-img

27.11.2013, 14:41

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

vidjeces na krajuuser posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

27.11.2013, 22:36

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Sta je ovo nikoga ne zanima "40 pravila ljubavi", to mislite da sve znate...user posted image

Pa nista onda ja sam nabavila knjigu i pocet cu je citati kad se odmorim od "Inferna"...pa cu vam reci kakva je, ako vas zanima user posted image

clock-img

28.11.2013, 15:56

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.11.2013, 16:14

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Iskreno, meni "A planine su odjekivale" i nije nešto, pogotovo u odnosu na njegove prethodne knjige. On je stvarno divan pisac, ali mislim da mu je ova knjiga malo precijenjena... ali etouser posted image
Nura ima divnih knjiga, čitljiva je, dosta sam njenih knjiga pročitala...
Moja najfriškija preporuka je Svjetlo između okeana, M.L. Stedman, predivna knjiga!!!!
Ako se još sjetim pisat ću, pošto samo čitam otkad sam na mirovanjuuser posted image

clock-img

28.11.2013, 23:40

clock-img

Latinka

pencil-img

650

Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

clock-img

28.11.2013, 23:46

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Uvijek si bio moj sihirbaz,babo.Tvoja ruka odnijela je bol
Ostala je neka tuga koja vise ne boli
Sve je samo harmonija i sazvucje i savsren sklad
sve moje brige su nestale i sva moja strahovanja,
Samo mi ne pustaj ruku...
I nece iza mene ostati balav trag,kao iza puza,
zar ne babo?user posted image user posted image user posted image

Ljubav je sihirbaz. Pokreće život i u život vraća. Liječi, krijepi, oplemenjuje. Sve boli, jade, tuge, gorčine potire, ne zna za prepreke. Ne priznaje zakone, norme, regule. Jedino je ona moćna, moćnija i od vremena i od smrtiuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.11.2013, 00:09

clock-img

saso

pencil-img

143

Toplo preporucujem knjige od Nure Bazdulj Hubijar,skoro sam sve procitala i svaka me na svoj nacin odusevila.
user posted image

"Najusamljenije mjesto na svijetu je ljudsko srce u kojem nema ljubavi."

Kikica - mamino malo pile :)

clock-img

15.12.2013, 21:19

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. user posted image

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

clock-img

15.12.2013, 21:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja trenutno odmaram mozak uz laganicu
Pismo gopođe Vilme od Jelene Bačić Amipić...počastih se malo na sajmuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.12.2013, 21:27

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: Merylin

Moja preporuka: U dobru i zlu, Elizabeth Gilbert.
Super knjiga o braku, očekivanjima i iznenađenjima u braku, kulturalni i historijski aspekti braka. Knjga je napisana kao neka vrsta istraživanja, pri čemu su ubačena i lična iskustva autorice, primjeri iz života, priče drugih žena... Zanimljivo i poučno štivo. user posted image

http://www.buybook.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=115%3Agilbert1&catid=42%3Aaktuelno&Itemid=80&lang=ba

ima i dio prije ovog....JEDI,MOLI,VOLI...........user posted image
u dobru i zlu je nastavak.....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

15.12.2013, 21:29

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Čitala, super knjigauser posted image i film je dobar, usput rečenouser posted image

clock-img

15.12.2013, 21:32

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

Čitala, super knjigauser posted image i film je dobar, usput rečenouser posted image

user posted image gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

16.12.2013, 09:04

clock-img

chantal

pencil-img

431

Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren user posted image itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

clock-img

16.12.2013, 11:05

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Ja se uhvatila u kostac sa G.R.R.Martinom i Igrom prijestolja

ja dosla da napisem isto. volim ovaj zanr.. ne dizem glavu s knjige user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

16.12.2013, 11:20

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

IZVORNA PORUKA: bebaa

user posted image gledala sam ali nema onih sitnica koje mi tačno zatitraju pred očima dok čitam,znaš ono između redova........nikako ne mogu da si predočim da je to ista knjiga kao film.....jednostavno mi svašta nešta fali...............user posted image

Slažem se u potpunosti, nikad film ne može nadmašiti knjigu! Ali meni je i film bio dobar, možda zato što sam ga pogledala par mjeseci nakon što sam pročitala knjigu, pa nisam obraćala puno pažnje na detalje koji fale.
Sve u svemu, mislim da vrijedi pročitati obje knjige i pogledati film (ako neko ne voli čitatiuser posted image )

clock-img

16.12.2013, 11:29

clock-img

ziki

pencil-img

1815

IZVORNA PORUKA: chantal

Bebo,nikad film ne može biti bolji od knjige,samo lošiji ili tu negdje...ništa čudno,u knjizi jedan pogled je ponekad opisan preko pola stranice,a u filmu je to jedan tren user posted image itd.

Inače,topla preporuka,najsviježije što pročitah je ljubavno-historijski roman *Tragom mrtve princeze* koji govori o otomanskoj princezi Selmi,njenom životu na turskom dvoru,a zatim u progonstvu nakon pada casrtva...zanimljivo skroz!

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

16.12.2013, 11:33

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: chantal

Dobra knjiga al nastavak Badalpurski vrt uzas user posted image

Ziki, slazem se.

clock-img

16.12.2013, 11:57

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

16.12.2013, 12:08

clock-img

Anoniman

Iman, ja sam svoje knjige, ove ''Tragom mrtve princeze'' i ''B. vrtovi'' kupila u TC Tuš. Ko''d kasa ima neka otvorena knjizara...Davno je to bilo. Ima sigurno i 3 godine. Izdav. kuca je Rubikon, ako ti ista pomaze.

clock-img

16.12.2013, 12:08

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zadnji članci

article-img