cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Knjiga za čitati-preporučite

clock-img

29.10.2010, 18:57

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: calahoe

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

ja sve zaboravim reci da jako volim pisca Ephraim Kishon, ima odlicne knjige

Ja obozavam Kishona,urnebesno zabavan pisac.

slazem se user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

31.10.2010, 21:36

clock-img

dafri

pencil-img

1097

IZVORNA PORUKA: sheri

Molitva moje majke- Nafisa Haji
lijepa, malo tuzna knjiga.user posted image

Uživala sam,svidio mi se i roman Služavke-Kathryn Stockett

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

clock-img

31.10.2010, 21:44

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: reallove

bas bih voljela procitati nastavak,dugo nisam procitala ovako dobru knjigu...kada sam bila u Bosni kupila dosta knjiga,strasno volim citatiuser posted image potrudit cu se da nadjem i tu..

Imam je ja Badalpurski vrt...blijeda kopija prve knjige...ali evo kada budes dolazila..ja cu ti je posuditi...mozda ti budes imala druge impresije.user posted image

ok skvo,dogovorenouser posted image ja evo sada zavrsila citanje knjige Djevojka sa zelenim ocima-Mirjam,nije mi nestouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

06.11.2010, 09:16

clock-img

reallove

pencil-img

5807

Djevojka iz Bagdada-Misel Nuri

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

06.11.2010, 09:18

clock-img

Anoniman

Upravo pocela citati "Tragom mrtve princeze" od Kenize Murad. Kupila sam i nastavak "Budalpurski vrt"...pa vam javim dojmove.

clock-img

06.11.2010, 09:19

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Upravo pocela citati "Tragom mrtve princeze" od Kenize Murad. Kupila sam i nastavak "Budalpurski vrt"...pa vam javim dojmove.

user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

06.11.2010, 10:09

clock-img

reallove

pencil-img

5807

upravo sam nasla Badalpurski vrt,sveki mi dala,sada cu citatiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

15.11.2010, 22:04

clock-img

reallove

pencil-img

5807

Badalpurski vrt mi i i nije nestouser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

23.11.2010, 18:38

clock-img

Adana

pencil-img

2777

"Otac moje kćeri" - Nenad Veličković

"Gusar" - Harold Robbins

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

23.11.2010, 18:56

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ko voli lagano, nek uzme i Vedranu Seksan, zbirku njenih kolumni. Nije loša, nako knjiga-razbibriga, kratke pričice pa se može usput čitati. I naravno Adrijana Čulina. Ja sam nedavno uzela Ajlin, biografski roman o životu jedne žene, tuska spisateljica, zaboravila ime, mrsko mi se dizat do police. Elem kontala sam da ce biti priča o jakoj ženi, što i jest, ali je sve toliko kitnjasto, tako sladunjavo napisano, baš nako turski :) da sam morala ostavit. Ali možda nekom sjeda.
Ko voli istočnjake, od srca preporučujem Amina Maloufa i Taniosovu stijenu i Samarkad.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.11.2010, 20:58

clock-img

reallove

pencil-img

5807

Nepobedivo srce-Milica Jakovljevic MIR-JAM

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

23.11.2010, 22:05

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

IZVORNA PORUKA: Adana

"Otac moje kćeri" - Nenad Veličković

Odlična knjiga, i Konačari istog autora je super, Veličković je baš duhovit i super pisac.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

23.11.2010, 22:09

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

Moji omiljeni pisci su Miljenko Jergović, Dario Džamonja, Aleksandar Hemon, Marko Vešović (moj profesor), tako da mi je sve što oni pišu, iako sam jako kritična kad su knjige upitanju, odlično.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

23.11.2010, 22:14

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Upravo završila Domaćin od autorice Sumraka saga i jako mi je bilo zanimljivo. Ali kao što bebe reče, osim zanimljive ideje za priču, ništa novo - standardni dijalozi, opisi, tipična Amerika i razočarana sam završetkom. Ali za mozak na pašu, zaista može proći.
I sada pređoh po drugi put uživati u Jergovićevoj Gloriji in Excelsis. user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

23.11.2010, 22:43

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Ja pocela citati,dobila da procitam,od moje drugariceuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

30.11.2010, 00:20

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: new mama

Ja pocela citati,dobila da procitam,od moje drugariceuser posted image

Ja sam bila odusevljena kad sam kupila ove knjige,medjutim,bas sam ih ono jedva citala,uopste mi se ne svidjaju,niti aman posebne radnje,ni zapleta,ni raspleta user posted image A jesam i ja aman neki kriticaruser posted image user posted image user posted image
Ali sam zato uspjela procitati Lovca na zmajeve,potresna knjiga,bas sam se isplakala,ali mi je 10 puta bolja Hiljadu sjajnih sunacauser posted image user posted image user posted image
Neko napisa da voli Miljenka Jergovica,ja sam luda za njim,fantastican jeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.11.2010, 00:32

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Srculence

Evo da ovdje postavim link za knjige Katarina 1 2 3 4 i 5  Juliette Benzoni u pdf formatu...čitala sam da se neko interesovaouser posted image

http://serbianforum.org/domace-knjige/13842-juliette-benzoni-katerina.html

Potrebno je samo da se registrujete na forum...besplatno

Uživajteuser posted image !

Aaaaaaaaaaaaaaaaaj ne mogu da vjerujem,jooooooj kako si me obradovala,nemas pojma(mada mi je sladje vidjeti u ruci omot od knjige),ma reci gdje stanujes,da dodjem da te izljubim
Hvala ti do nebaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.11.2010, 00:34

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Sto god da procitam od Paulo Coelho odlicno mi je posebno knjiga Alchimist.
Trenutno citam "nicht ohne meine Tochter" "Ne bez moje kcerke" od Betty Mahmoody lijepa knjiga po istinitom dogadjju jeste da sam do sada cesto zivce izgubla citajuci al moram reci da mi je knjiga dobra i vrijedi vremena.

Film sa istim nazivom sam gledala,odlican je!!!user posted image

clock-img

30.11.2010, 08:43

clock-img

dzeny_2103

pencil-img

179

Ja sam počela čitati  VODORIGU -Andrew Davidson( iz Konzuma), i iskreno nije mi nešto, ali vidjet ću kakva je kako knjiga bude odmicala.I meni je Jergović odličanuser posted image

clock-img

30.11.2010, 13:59

clock-img

emy24

pencil-img

222

sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

clock-img

01.12.2010, 21:25

clock-img

jaca76

pencil-img

273

Hiljadu sjajnih sunacauser posted image odlicna knjiga.Danas nabavila Badalpurski vrt.Citala sam Tragom mrtve princeze ima godina pa mi je malo toga ostalo u sjecanju.

clock-img

02.12.2010, 09:03

clock-img

dzeny_2103

pencil-img

179

IZVORNA PORUKA: emy24

sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je

Slažem se i ja sam je procitala u dahu :)

clock-img

02.12.2010, 09:04

clock-img

dzeny_2103

pencil-img

179

A takodje sam vidjela u onoj knjižari do BBI i komore, da ima neka takođe ispovijest iz harema- ne znam ko je pisac ali se radio više priča tj.više ispovijesti

clock-img

02.12.2010, 09:30

clock-img

slatkitri

pencil-img

8

Pozdrav svim forumasicama

u zadnje vrijeme imam jako malo vremena za citanje knjiga (troje djece user posted image ) ali jako volim citati. A zadnje cega se sjecam da sam procitala su knjige od Dzin Sason (Princeza Sultana, Kcerke princeze Sultane i Krug princeze Sultane). Mada imam dosta knjiga na kompjuteru mada to nije isto kao kad knjigu uzmete u ruke pa osjetite miris listova al sta je tu je. Mada sam raspolozena da podijelim sa vama knjige (elektronski user posted image ), pa bujrum.

clock-img

03.12.2010, 11:48

clock-img

Nadi

pencil-img

361

Muzej nevinosti - Orhan Pamuk: malo sam je duže čitala ali predivna knjiga, sanjarska.

Zadnji članci

article-img