Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mi koristimo bubchen mljeko za tijelo i šampon a becutan kupku, i sve je ok, ali ipak ćemo preći potpuno na bubchen. Za guzu koristimo običnu ivinu mast iz ljekarne, a za lice još uvijek ništa. kad doji bude do pola obraza zamazana mljekom i mislim da joj to baš blagotvorno djeluje na kožu, i vjerujte da imam dovoljno, cijelu bi ja nju mljekom i vodom.
A što se johnsona tiče, ja baš ne vjerujem njima jer imaju previše reklama i bojim se pomalo i da su kancerogeni i sve, nekako meni je to sve previše, čuj molim te lavanda koja miriše na kilometar za bebice male...
I ja sama sam zbog problema s vlasištem koristila johnson ali bubchen mi se šampon pokazao puno bolji i BLAŽI.
Iako u načelu mislim da bebama ne treba puno kemije ali je mažem bubchen mljekom ponajviše zbog masaže, kako da je masiram na suho, hehe..
02.07.2009, 13:26
*Seve*
299
Od kako se rodio koristim mustelu i penaten i prezadovoljna sam.... Od penaten koristim kremu za guzu onu bijelu tvrdu i ulje za tijelo nekad... Za kupanje mustela 3 u 1 STELETOPIA, sampon za kosu mustela i krema za lice mustela... Nekad ga namazem poslije kupanja bademovim uljem i super zadovoljni...
02.07.2009, 13:54
škorpija
6649
Za guzu i lice original pavlovićeva krema, probali smo mnoge, ali ova jedino nije izazivala rekacije na koži, mazala bih ga i po tijelu s ovom kremom ali se teško razmazuje a nije baš ni mirišljava . Za tijelo hipp mlijeko koristim ga i ja i bebać i čini nam se dobro, ulje smo probali razno, ali nekako nam ne paše. Probali i penaten kremu za lice, katastrofa, mene ujeda na području oko očiju, a mogu misliti kako je tek bebcu. Također nam i nivea ne odgovara, previše je agresivna
02.07.2009, 13:58
teta berta
1361
Za guzu ivinu kremu, za kupanje jonson, a za tijelo eucerin 3% urea ta nam je krema riješila sve probleme pa i atopijski dermatitis...
22.07.2009, 20:50
tatica
3
Samo Natures kozmetika, FIORI DI COTONE, potpuno prirodno i blago ali djelotvorno. Ima mislim da ima sada i u Sarajevo Apotekama, meni rodica poslala izI talije. Ulje za kupanje, ulje za masažu, šampon i krema sa puderom. Imali smo pravo problematičnu i osjetljivu kozu, probali sve od ništa (voda) do svašta (ADerma, Mustela ...)
22.07.2009, 22:21
mamma mumi
1074
Od rodjenja smo koristili Niveine proizvode i prezadovoljna sam sa njima, onda sam kupila Jhonson,ali sam ga prestala koristiti kada sam cula da dosta djece ima probleme od njih, a guzu samo bademovom kremom, a kod osipa u pocetku Jecoderm. Sto se tice osipa po licu kod vrlo malih beba ,mislim da je to normalna pojava i ne bi se trebala tretirati nicim, kod mog Tarika ih mogu reci i nije bilo, ali sam ja redovno kad god bi ga dojila namazala svojim mlijekom iz sika ko fol da ga malo umijem i mislim da je to najbolja krema na svijetu. Sada smo na Penaten proizvodima i mislim da su extra i oni. Nisam za skupe kreme, ako vec beba nema problema s kozom.
29.07.2009, 13:55
poetesa
242
Zenice, čitajući vidim da svaka ima neke svoje proizvode kojima vjeruje, haman da se svakome nešto drugo odgovara... Johson se puno reklamira ali ja sam nešto sumnjičava poslije one vijesti sa uljem ili čime već, da je imalo neke štetne tvari... Nivea je možda bolji izbor? Ja sam čitala da za početak ne treba ništa više osim maslinovog ulja, blage kamilice i bademove kreme za guzu, pa jesam li u pravu? Možda je bademova ipak premasna? Da li je neka mama koristila ovu kremu i koliko često je mazala?
30.07.2009, 18:04
Enchy
66
Ja svom malcu od rodjenja koristim Hipp sampon i kupku, te ponekad ga namazem Hippovim mlijekom za tijelo. Ali ne mazem ga svaki dan, iako ga sada kupam svaki dan. Smatram da mu nije potrebno toliko hemije. Za guzu bademova krema, i super nam je. Nikada nismo imali nikakv osip. A lice namazem vrlo rijetko.
01.08.2009, 22:07
Apotekarka
3918
koristim niveinu kozmetiku i bademovu kremicu...
22.08.2009, 19:16
Tidzi
894
Mi koristimo Niveine proizvode, (sampon za kosicu, tecni sapun za ostatak tijela, mlijeko poslije kupanja i kremu za lice). Probali smo i neke druge, ali nam je Nivea bila najbolja i najljepse je mirisala!
23.08.2009, 18:22
dana3
2128
Bademova krema-pharmamed,dobila 6 kutija iz Bosne i jos je imamo te ulje poslije kupanja od Johnson-Johnson.ot je dovljenio da imamo lijepu i mekahanu kozu bez osipa
23.08.2009, 18:31
black_lady
2
ja sam svom sinu koristila NIVEA proizvode,s tim da sam imala PAVLOVIC bademovu,ona mi je onako vrh.
25.08.2009, 14:51
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: mama alma
Drage moje ja svojoj Lajli svaki put uzmem neku drugu kupku, ovaj put sam jojuzela joson&jonson onu lila sa lavandom, i kako sam uzela tu kupku, tako su nastale muke i moje i njene. Čim u kadu, dijete plače, kad treba kosu prati vriska, i neki dan konačno ja uzmem i umijem se onom kupkom i zaista peće oči,. ali ne malo, nego baš baš peče. Znači moja Lajla ne plače bezveze, a sve one reklame o jonson kupki koja ne izaziva suze opada u vodu.
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ja od te vrste bjezim ko djavo od krsta... jer sam u trudnoci dobila alergiju na njihovo ulje (istio lavanda) ...
IZVORNA PORUKA: skvo
I ja sam cula da te kupke ne valjaju. Najbolje kupi Mustelinu sampon/kupku! Pakovanje je u tubi 2u1. Provjereno bez suza i bilo kakvih problema.
IZVORNA PORUKA: mama alma
Sad mi je žao djeteta Bogami, kontanm plače od arsuzluka i ja se umijem kad fakat peče.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.8.2009 14:53:18 >
25.08.2009, 15:23
mamina cura
1288
Ne znam iz kojeg razloga uopste mjenjas kupke? Ako je jedna dobra - iduci put cu je opet kupiti. Tako sam ja mirnija i znam da odgovara. Ja sam jednom kupila Lumpijevu iz Mercatora - htjeli kupati cuku i odnesem je u vikendicu kod mojih. Nismo kupali cuku ali je trebalo na kraju kupati djecu i pokazala se odlicnom a nije skupa. Od tada je redovno kupujem. A cuki smo kupili na kraju njegov sampon A proizvode johnson inace izbjegavam - ipak me je strah nakon nedavnih prica o njima...
25.08.2009, 15:24
M kao Mama
5536
Ma, ne znam zadnja dva puta moja rodica joj kupila u Oriflame, i nisam više mogla naručiti i kupim joj ovu, a inače volim da mjenjam, to se i preporučuje i kod šampona da se mjenjaju,
25.08.2009, 15:30
mamina cura
1288
Nisam znala. Ja za sebe uvijek koristim isto i jako nerado mjenjam. Koji su razlozi za stalno mjenjanje?
25.08.2009, 16:54
Loren
3
Sve ove kupke koje nisu prirodne imaju samo fin miris i to je to. Slucajno sam bila u apoteci gdje je bila promocija prirodnih proizvoda za mame i bebe i uzela sam da probam Nevenovu krem kupku od Welede i super je. Bas fino smiruje nadrazenu kozu i neisusuje.....
< Poruku je uredio pahuljica farah -- 25.8.2009 17:23:14 >
25.08.2009, 17:17
Anoniman
Ista stvar,i Asja plakala,ja prvo kontam neda da joj se pere kosa plače rekoh kao i dosta djece,ali....meni zaova donese iz Francuske kupka i šampon 2u1 dijete ma ni habera,zove se MUSTELA bebe confort, neznam jel ko probao, ima kupiti u apoteci,lijepo miriše na ljubičicu,e sada koristimo mustela kozmetiku,johnson ima samo jaku reklamu,moja mama uvijek kaže ono što se puno reklamira i nije neki kvalitet ma reklame su čudo,ali i nivea je stvarno dobra. Moja mama meni stalno govori zašto ne probam kosili,kaže ona je meni to koristila kad sam bila beba i da je jako dobar,e sad bio je jako dobar kakav je sada neznam ali mogu reći da je MUSTELA od bebe confort meni jako dobra.
25.08.2009, 17:20
mamina cura
1288
Meni je moja pedijatrica preporucavala samo baby sapun da koristim sa novorodjenom bebom i to po mogucnosti najstariji sto se pravio - u ove nove dodaju sve i svasta. Ni ja ne volim te silne parfeme i hemiju Nedavno sam bila kod dermatologa jer se Hena izasula iza koljena - rekla mi je da do trece godine bebe nemaju definisanu kozu kao mi. Ispalo je na kraju da je nesto pojela pa je izbacila kroz osip.
25.08.2009, 17:21
mamina cura
1288
MUSTELA je odlicna, jeste malo skuplja ali vrijedi. Koristila sam njihovu kremu za pelensku regiju.
25.08.2009, 20:11
M kao Mama
5536
Ne znam NAida, ali ja sam tako čula od frizera nekoliko i dermatologa da se treba mjenjati i krema za lice, jer se kožanavikne na jednu vrstu i postane imuna, tako i šamponi, a probačemo tu što nam hvalite MUSTELU
25.08.2009, 20:19
Lalana
866
IZVORNA PORUKA: mamina cura
Meni je moja pedijatrica preporucavala samo baby sapun da koristim sa novorodjenom bebom i to po mogucnosti najstariji sto se pravio - u ove nove dodaju sve i svasta. Ni ja ne volim te silne parfeme i hemiju Nedavno sam bila kod dermatologa jer se Hena izasula iza koljena - rekla mi je da do trece godine bebe nemaju definisanu kozu kao mi. Ispalo je na kraju da je nesto pojela pa je izbacila kroz osip.
mamina cura, dobra ti je ta ideja za upotrebu starih sampona mada su i oni najvjerovatnije promjenili sastojke i dodali dodatke kao i drugi koji su stetni za djecicu. Za sada ja koristim i dalje Johnson sampon, sapun, puder i ostalo. Opet mozda se i predomislim i promijenim. Za sada moja djeca navedeno super podnose, nikada nisam primjetila neku nelagodu ili osip zbog sampona ili sapuna.
25.08.2009, 23:57
mamina cura
1288
IZVORNA PORUKA: Lalana
IZVORNA PORUKA: mamina cura
mamina cura, dobra ti je ta ideja za upotrebu starih sampona mada su i oni najvjerovatnije promjenili sastojke i dodali dodatke kao i drugi koji su stetni za djecicu. Za sada ja koristim i dalje Johnson sampon, sapun, puder i ostalo. Opet mozda se i predomislim i promijenim. Za sada moja djeca navedeno super podnose, nikada nisam primjetila neku nelagodu ili osip zbog sampona ili sapuna.
NE SAMPONE vec sapune Mislim da ih sada proizvode jedino u Makedoniji ili Albaniji u izvornom obliku Vjerujte mi ja sam se jednom namazala poslije tusiranja sa Johnson baby uljem. Poslije nekoliko dana sam primjetila nesto kao bubuljicu na ruci - nakon izvjesnog vremena nije prolazilo vec je samo raslo - kao da se povecavao gnoj. Sveki mi je rekla da je ona tako imala takav gnojni cir i da to jako boli. Morala sam na kraju probiti kozu iglom i istisnuti sav taj grozni gnoj - nevjerovatno je koliko ga je bilo Nikada mi se to nije pojavljivalo a poslije toga isto nikada vise jer nisam koristila vise isto ulje.... Mislim da mi je zatvorilo pore i da je bilo neminovno sto se desilo. Sad koristim za sebe samo NIVEA kreme i sve ok. Znam za pudere da zatvaraju pore ali baby ulje kako li je tek bebinoj kozi
< Poruku je uredio Visnja RR -- 26.8.2009 0:00:58 >
26.08.2009, 00:04
neki
3476
Ja neki dan u DM-u kupim Becutan kremu za Saida(potrosio se HIPP ),malo mu se bila guza osula...Namazem ga dva puta,crvenilo nestalo Nisam mogla vjerovati...A krema nije kao one standardne Becutan,jer su Becutan kreme inace rijetke,a ova je dosta masnija i nije bijela,vec zuta,ali je odlicna