cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: kreme i kozmetika za bebe

clock-img

27.01.2010, 23:36

clock-img

misica

pencil-img

665

Imate jekodermu u apoteci dole u merkatoru na sociljalno ima sa mirisom mislim vanilija ili nesto sl. izgui se pravo onaj miris ruzni i pravo je dobra. Pozz

clock-img

27.01.2010, 23:45

clock-img

Anoniman

Ja od rođenja za guzu koristim pharmamed travnik- bademovu i preporučujem i drugima! Za veće ogrebotine i osipe- bepanten plus. Kosa i tijelo-mustela, od rođenja pa do danas ista količina, tj. jedna kaplja za kosu, jedna za cijelo tijelo. Na početku sam kratko i ponekad mazala čitavo tijelo hipp uljem, sad ništa. Uglavnom, slabo mi se cura licka.user posted image

clock-img

28.01.2010, 09:30

clock-img

mama Nataša

pencil-img

354

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Nellica

Dali neko zna ima li po radnjama za kupiti niveina krema za lice zaštitna protiv vjetra i hladnoće????

Ima u DM-u!user posted image

ima i u untereksu!

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

clock-img

28.01.2010, 10:04

clock-img

anidla

pencil-img

3683

IZVORNA PORUKA: škorpija

guza, lice, ogrebotine itd koristimo Orginalnu Pavlovicevu mast. Ova mast je neprikosnovena.

Slažem seuser posted image , probamo mi svašta ali pavlovićeva uvijek ostaje broj 1

eh, nikad, ali NIKAD vise ne smijem se dovesti u situaciju da mi nestane pavloviceve kreme u kuci....eto prekljuce mi nestalo, a vani hladno, sama sam...i nisam stigla kupiti....i imala u kuci njemacku panathen i odmah sam vidjela da nije masna, ali kotnam placena je 10 KM ne moze mu naskoditi,...i evo jutros se pojavljuje crvenilo....
sad jel od kreme ne znam, ali nema od cega drugo biti....

kako vi rjesavate ovo crvenilo? jednostavno se vratite na prijasnju kremu ili???? user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

28.01.2010, 10:08

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

guza, lice, ogrebotine itd koristimo Orginalnu Pavlovicevu mast. Ova mast je neprikosnovena.

Slažem seuser posted image , probamo mi svašta ali pavlovićeva uvijek ostaje broj 1

No 1! user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

28.01.2010, 10:10

clock-img

nikita

pencil-img

1945

anidla nama je proslo crvenilo na guzi od bepanhten masti koju sam inace kupila za bradavice ali moze i za osip i crvenilo. HB nama je za 2 dana proslo a bilo je bas bas crveno, pa pokusaj

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

28.01.2010, 10:11

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

ja za guzu koristim ivu kremu sa peruanskim balzamom i evo dosad još nijednom nismo imali crvenilo niti osip na guzi(da kucnem od drvo)da ne ureknem

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

28.01.2010, 10:12

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Mi smo Nivea-fanovi, još od kčerkinih početaka, a takođe smo i "što manje to bolje"-fanovi. Od kozmetike mi je oduševljene izazvao Mustelin šampon za novorođenčad, protiv tjemenice. Srećom nije je bilo puno, ovaj ju je šampon potpuno efikasno riješio, a imamo ga još (znači i poslije gotovo godinu upotrebe), tako da se zaista isplati onih 20-tak KM.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

28.01.2010, 10:12

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: marinčii

ivu kremu sa peruanskim balzamom

sta ti je peruanski balzam?

EI 16.11.2009.

clock-img

28.01.2010, 10:17

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

quote]IZVORNA PORUKA: nikita

ivu kremu sa peruanskim balzamom

sta ti je peruanski balzam?

balzamuser posted image koji ima antiseptičko djelovanje,to kupujem u ljekarni milas,i stavrno mi je super ,i ja nisam čula za njeg dok nisam kupila kremu kod njih i kad sam vidila da je tamnija nego ove klasične ja ih pitala što je ovakave boje,i tada mi žena u ljekarni rekla zato što prave s tim peruanskim balzamom ,proguglaj malo o njemu pa ćeš naći bolje objašnjenje,ja sad zakomplicirauser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

28.01.2010, 10:18

clock-img

nikita

pencil-img

1945

hoces da kazes da je to ivina krema sa tim balzamom , gdje ono milas ljekarna

EI 16.11.2009.

clock-img

28.01.2010, 10:19

clock-img

babina beba

pencil-img

825

Pavloviceva No 1. EXTRA i svima bi je preporucila za djecije guze. Moja ima 2.5 godine i koristi je od rodjenja, NIKAD nije imala nikakvog osipa ili crvenila. Pavloviceva koju kupujem je  bijela kutija skroz sa blijedorozom etiketom na vrhu, pise baby cream i ima je kupiti sam u apotecu u Tomu u Lukavici. Krema je skroz jeftina, a meni se super pokazala. 200 ml kosta oko 4 marke ili cak manje. U toj istoj apoteci su pokusavali dami uvale i druge Pavloviceve al ja sam ostala vjerna ovoj.

< Poruku je uredio babina beba -- 28.1.2010 10:20:06 >

clock-img

28.01.2010, 10:22

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

IZVORNA PORUKA: nikita

yes,imaš na balinovcu odma kraj hotela bevanda

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

clock-img

28.01.2010, 10:28

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ja sam taj peruanski balzam (balsam peruvianum) koristila za ranu od epiziotomije i super mi je bio, e nisam znala da ga stavljaju i u bebi kreme

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

28.01.2010, 12:36

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: nikita

yes,imaš na balinovcu odma kraj hotela bevanda

jel to znaci da svaka Ivina krema nije prava

ja narucila dvije kreme iz Mostara i dobijem nekakve cudne...nisu kao prije godinu dana
kad sam kupila ...na njima pise sastav al ne vidim da pise taj peruanski balzam...mada ovu trecu stavku ne mogu da procitam jer je svrakopis
Kupljeno u "Apoteka Stari Grad"...
a inace potrosim dvije Pavloviceve pa onda dvije Ivine ...sad dosao na red na iviu ali ...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.01.2010, 12:41

clock-img

Nellica

pencil-img

220

IZVORNA PORUKA: anidla

eh, nikad, ali NIKAD vise ne smijem se dovesti u situaciju da mi nestane pavloviceve kreme u kuci....eto prekljuce mi nestalo, a vani hladno, sama sam...i nisam stigla kupiti....i imala u kuci njemacku panathen i odmah sam vidjela da nije masna, ali kotnam placena je 10 KM ne moze mu naskoditi,...i evo jutros se pojavljuje crvenilo....
sad jel od kreme ne znam, ali nema od cega drugo biti....

kako vi rjesavate ovo crvenilo? jednostavno se vratite na prijasnju kremu ili???? user posted image user posted image user posted image

Draga Anidla, ja sam svojoj curici iz svoje bedastoće lice namazala penaten kremom
i cijelo lice joj se izasulo, sada joj mažem bepanthen mast i počelo se povlačiti.

Nikad više!!!!!!!!!!!!!!!

< Poruku je uredio Visnja RR -- 28.1.2010 12:58:31 >

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

clock-img

28.01.2010, 12:57

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

lice Asji mazem kad izlazi van sa : becutan kremom ili hipp protiv zime i vjetra

03.04.`08

clock-img

28.01.2010, 13:01

clock-img

Hurma

pencil-img

662

da vas pitam, koristili smo stalno mustelu, i sampon i kremu za cijelo tijelo... i skoro kupim u DM-u ona marka Bubchen... i mazala mu lice... i jedno vrijeme i guzu... u međuvremenu mu davala, da probamo kasicu frutec od mrkve i jabuke... uzeo ukupno 3 kasikice... i pojave mu se lišajevi na rukama... da li je to sad od miješanja krema ili od frutec-a?
kupku jonson sam također zamijenila niveom...??? sta da radim? veš ispirem uvijek 2 puta....

clock-img

28.01.2010, 13:07

clock-img

de_de

pencil-img

639

Kad idemo vani i ja i Keno mazemo lice HIPP kremom protiv zime i vjetra. Kupamo se niveinim sapunom, kosicu peremo Mustelinim samponom i mazemo se HIPP uljem. Za guzu koristimo Bosnafarm-ovu ili Pharmamed-ovu bademovu kremu.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

clock-img

28.01.2010, 13:13

clock-img

bebano

pencil-img

759

Zenice, mozda nisam iscitala temu od pocetka, pa me nemojte ruziti, nemam vremena. Imam pitanje za Pavlovicevu kremu, jer vidim da je dosta mama jos koristi. A sta je sa onim sto su pricali da nije dobra za djecu? Sjecate se da je na HRTu bila ona emisija Potrosacki kod i tu su kremu nablatiti pravo. Ja sam je uvijek prije koristila, ali sam nakon toga prestala. Nije da bas slijepo vjerujem svemu sto se kaze na TVu ali mi nekako to bilo bas uvjerljivo, a pogotovo sto se o bebacu radi.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

clock-img

28.01.2010, 13:17

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

to je zato što pavlovićeva sadrži bornu kisleinu koja eto kao nije dobra, ali to je po mom mišljenju bila propaganda da se prodaju njihove kreme, jer što neko reče pavlovićeva je no 1 u svim zemljama balkana a nikad je niko nije reklamirao, samo se prenose usmena i pisana iskustva mama. ja mislim da je to dovoljna potvrda njenog kvaliteta i zato je koristim a i od svih drugih krema moj bebi dobija osip. ali ima stotine krema za bebe i svaka mama treba uzeti onu koja joj odgovarA

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

28.01.2010, 14:21

clock-img

babina beba

pencil-img

825

Bebano,
Isto su pisali i za Johnson i mnogo cega da nevalja pa je opet na trzistu i koristi se. Ja sam dala svoje iskustvo kreme i nebih je mjenjala ni za koju drugu i samo u Pavlovicevu vjerujem. Ne zato sto je jeftina (u stanju sam da mogu priustiti djetetu i njaskuplju kremu) vec zato sto mi djete u ove 2 god i 4 mjeseca koliko je kortisti nikad nista nije imalo na guzi , sem kad sam probala violetine pelene), al odmah sam se vratila na pampers! Medjutim neka djeca mogu biti ostjetljiva na sastojke kreme pa da im ne odgovara, to sve zavisi od koze djeteta.

clock-img

28.01.2010, 14:21

clock-img

Super dada

pencil-img

198

Ma sve je to hrvatska propaganda bila protiv srpskog proizvoda.
Prema SZO dopuštena količina borne kiseline za proizvode za bebe je maksimalno 3%, a Orginalna Pavlovićeva mast sadrži 0,36%. Sva fama protiv ove masti je bila oko te borne kiseline.

Kad se dovoljno dobro informises ne mogu ti ni mocni mediji uzeti nesto dobro.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

clock-img

28.01.2010, 14:29

clock-img

milenium

pencil-img

6133

to je zato što pavlovićeva sadrži bornu kisleinu koja eto kao nije dobra, ali to je po mom mišljenju bila propaganda da se prodaju njihove kreme, jer što neko reče pavlovićeva je no 1 u svim zemljama balkana a nikad je niko nije reklamirao, samo se prenose usmena i pisana iskustva mama. ja mislim da je to dovoljna potvrda njenog kvaliteta i zato je koristim a i od svih drugih krema moj bebi dobija osip. ali ima stotine krema za bebe i svaka mama treba uzeti onu koja joj odgovarA

ne mora značiti da je svi koriste.evo ja npr nisam nkad čula za tu pavlovićevu dok nisam čula za štetnost te borne kiseline,odma me zaintrigiralo kakva je to krema i dali stvarno piše u sastavu ta borna,pa sam odmah upalila auto i otišla do cm-a,našla tu kremu i pročitala baš jel piše,i stvarno je pisalo borna kiselina.
mi sve mame želimo najbolje svojim bebicama ali nije nam svejedno baš kad čujemo ovakve stvari.ja sam tip da ako tako nešto čujem da je dokazano da je štetno za svaki slučaj ne koristim,ima još drigih boljih krema.iva,bademova itd

clock-img

28.01.2010, 14:31

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

bebano Pavloviceva krema ima tradiciju preko 40 g... a bebe nikad nisu imale problema od koristenja iste... (sve je to pokusaj miniranja jednog brenda jer je ocito jako zastupljen na cijelom Balkanu )
ja je nakon svake dvije zamjenim sa Ivinom cisto da promjenim malo... ali Asja nikad nije imala nikad crvenu guzu ili bilo sta... dakle za svih ovih (uskoro ce ) 22 mjeseca uvjek guza i koka user posted image bez ikakvog osipa , ojeda ili kako se vec sto sve zove...

03.04.`08

Zadnji članci

article-img