IZVORNA PORUKA: haidy
Moze li mi neko, ko ima vremena i strpljenja, objasniti kako da skidam filmove sa rapid share-om. Ja sam pokusavala vise puta i nikako mi ne ide, uvijek me nesto zakoci. I kako kad skines sve dijelove filma spojiti ih u cjelinu.
Eto ako neko zna, molim da pomogne.
pusa
recimo da film ima 7 file-ova.. to ti je 7 linkova (neki filmovi ako su bolje kvalitete imaju i po 13 file-ova, tj. linkova, pa da te ne iznenadi. serije recimo obicno imaju 4 linka)
ti moras skinuti svih 7 da bi formirala film
kad kliknes na bilo koji od tih 7 linkova, odvedete na stranicu tog file-a
imas opcije PREMIUM i FREE
ti izaberes FREE posto nemas account-a
odvede te na stranicu na kojoj ti daje opciju od 5 do 6 servera
bilo koji da izaberes svejedno je
trazi ti da ukucas kod - brojeve il slova samo sa macama
onda ti trazi da sacuvas taj file i ti to uradis
kad zavrsis sa jednim file-om moras sacekati otprilike 40 min do sat vremena za skidanje drugog file-a (reci ce ti samo da moras da cekas i koliko)
i tako sve do kraja dok ne skines sve file-ove
trebace ti minimalno jedan dan za to
eh.. kad si skinula sve fileove, oni su obicno u .zip ili .rar formatu
nadjes ih tamo gdje si ih sve sacuvala (svi ti moraju biti u istom folderu, na istom mjestu) i kliknes na .part1 desnim klickom i kazes
Extract here... (naravno moras prethodno imati instaliran program WinZip ili WinRar.. mozes ih downloadovati sa interneta, free su)
i kad se extractuje sve to je to....
nakada ce ti za neke filmove traziti i
password za extractovanje.. to ces vidjeti ako ispod linkova na internet stranici gdje si nasla film pise password ili pass
taj password se iskoristi kad ujedinjujes linkove, tj. kad pritisnes
extract here... i ono ti samo trazi password
imaj to na umu uvijek, najbolje ti je sacuvaj ti stranicu u bookmarke da je poslije iskoristis za pass
eto nadam se da sam ti ovo bas detaljno objasnila...
ako gdje zapne javi, pa cu ti pomoci da to rijesimo
pozz