Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ne,nisam.dr je rekoa da do 22.3. pijem estrofem i stavljam utrogestan. razmisljala sam da ,ako i uradin+m test,opet cu morati,zbog savjesti, nastaviti sa terapijom.
ovako cu:nastavljam do 22. u ponedjeljak,22. ujutro cu odradit radi reda jos jedan i test i prestajem tad sa terapijom. znma da nema smisla,da bih mogla odmah prestati ,vjerujte da mi je dojadilo vise racunati kad pijem tablete,ali ubila bi me savjest. ili da odradim danas , 12 dnt jos jedan test i da prekinem sa terapijom,da se ne mucim bezze? ubise me oni utrici,vrlo su nezgodni zbog curenja,a i bezze se kljukam hormonima. uostalom,u ovih par dana mi je vrijeme da dobijem,bezze jedem itd.
18.03.2010, 09:07
europa
62
draga moja, neznaš kako dobro poznajem tvoj osjecaj da pijes tablete bez veze, ja sam jedanput napravila betu i bila je 1 a doktor mi je rekao da moram piti tablete do dotuma testa - onog kojeg su oni napisali. I ja sam ga poslusala mada smo i ja i on znali da od toga nema nista ... ali kao sto ti kazes ... zbog savjesti... da nebi nesto naopako napravila ... utrogestan je i meni isao na zivce znas kako, stalno nesto curi, mokro ...
Moj savjet je: izdrzi sa lijekovima do ponedeljka, napravi test ... i mozda se jos iznenadis . Ako ne mozes izdrazat do tam, napravi prij ali svejedno nastavi sa terapijom i ponovi 22.
Ja cu navijati dok god ima makar 1% nade da ipak vidis i drugu crticu na testu
18.03.2010, 09:28
regi
226
hvala.ali kao sto ste tvoj dr i ti znali tad,tako znamo ti i ja sad:) nema veze,idemo u nove pobjede
18.03.2010, 09:43
Leva
4538
Hajmo regi samo hrabro, izdrzaces ti do ponedjeljka. Nego, fakat si bila nestrpljiva i po mom misljenju si test prerano uradila. Koliko sam ja informisana ne preporucuje se taditi test i to ne onaj obicni nego Betu hcg prije 12 dnt. Zelim ti veliki plus i da je onaj negativan rezultat bio posljedica tvoje nestrpljivosti a ne cinjenice da postupak nije uspio Pusa
18.03.2010, 09:50
europa
62
IZVORNA PORUKA: Leva
Hajmo regi samo hrabro, izdrzaces ti do ponedjeljka. Nego, fakat si bila nestrpljiva i po mom misljenju si test prerano uradila. Koliko sam ja informisana ne preporucuje se taditi test i to ne onaj obicni nego Betu hcg prije 12 dnt. Zelim ti veliki plus i da je onaj negativan rezultat bio posljedica tvoje nestrpljivosti a ne cinjenice da postupak nije uspio Pusa
potpisujem
18.03.2010, 11:09
regi
226
cure,hvala. ma,to je to,nema sta,samo jos da prekinem sa terapijomd a normalno procurim.dobit cu 10 kg kako sam krenula sa slatkim
19.03.2010, 08:57
regi
226
juce sam,12dnt ,opet uradila test,bio negativan i definitivno prestala sa terapijom. sad cekam da dobijem i ne znam sta bih dalje. planirala fet ponovo umaju,a sad sam u dilemi da idem unovi postupka,ljeto je vrijeme budenja svega,pa je mozda bolje da fetove ostavim za zimski period,a postupak odradim ljeti...
19.03.2010, 12:35
europa
62
Draga moja, žao mi je da ni tebi nije uspijelo ...
Ja bi na tvom mijestu najprije iskoristila FE pa tek onda išla u novi postupak... što se mučiti i krkati hormonima još više nego što je potrebno ...
19.03.2010, 14:00
regi
226
ma,meni nekakoFET nije pouzdan.mislim da to nije najbolji nacin za ostati trudan. manje su sanse, a ja bih da sve dam od sebe i zao mi je sto nisam trazila blastociste.....
01.12.2011, 14:32
meli33
23
da osvezim malo ovde
imali ko da ima uskoro transver ??
ja imam sutra nesto ni onaj prvi negativ nisam proradila... daje samo da sve ovo prodje
04.04.2015, 18:20
jabuka21
122
Pozdrav, da li je ova tema jos uvijek aktivna, ima li neko da je u skorije vrijeme radio FET, kod Balica u Tuzli? Kakva je uspjesnost?
08.06.2015, 09:58
malena27 RR
15117
Odradjen FET 23.05.2015., prenesen jedan trodnevni embrion, a drugi nije prezivio odmrzavanje... Uradjen test 06.06.2015. negativan...
FET radjen u prirodnom ciklusu, nakon transfera koristila 3x1 utrogestan vaginalno....
Odrađen FET 25.05.2015.,test blago pozitivan,betu jučer uradila 35,trebam je ponoviti sutra ,ali nesto se ne nadam
28.07.2015, 21:58
Sweety
25
Molim za pomoc oko procedure za FET. Koliko se cesto mora dolaziti na preglede?
< Poruku je uredio Sweety -- 28.7.2015 21:59:54 >
29.07.2015, 07:38
malena27 RR
15117
Mislim da to zavisi od klinike u kojoj radis... mi smo isli samo jednom (obicno ciljam da idem ginicu u vrijeme ovulacije), dr. vidjela da ce uskoro ovulacija, poslala me kod svog ginica sutradan da uradim uzv da vidimo je li bila ovulacija i za 3 dana FET odradjen....