cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Proljev ne prolazi, a beba ne jede... sta uraditi?

clock-img

28.05.2010, 16:59

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Ovo što je Višnja napomenula je ok...
Medjutim ima drugi problem a koji se odnosi na to da prokuhana voda gubi elektrolite. Što znači da dijete može dehidrirati.
MOžda da probaš sa flaširanom vodom?!
Nekom koja nije no name i koja je provjerena?!

clock-img

28.05.2010, 17:03

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja asji profiltriram pa prokuhavam a prosle joj 2 g... dehidracije nikad nije bilo... ali vjerujem da se moze desiti... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.05.2010, 17:07

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ja asji profiltriram pa prokuhavam a prosle joj 2 g... dehidracije nikad nije bilo... ali vjerujem da se moze desiti... user posted image

Naravno da nije Višnja, jer ti malena nije imala proljev.
Kad dijete ima proljev ljekari napomenu da se voda ne prokuhava upravo iz razloga koje sam navela.
Tada dijetetu treba i dodatno nadoknaditi elektrolite. a prokuhavanjem vode i oni koji su prisutni se gube.
Ili dijete pije, ali ne uteži žeđ.
Neke flaširane vode imaju dodate elektrolite, piše na deklaraciji.

clock-img

28.05.2010, 17:07

clock-img

many

pencil-img

400

pokusat cu izbacit caj par dana,pa da od pocetka prokuhvam vodu,,,hvalla jos jednom na savjetima,,,pokusat cu sa flasiranom vodom i humanom protiv proljeva,pa javim rezultate.....

clock-img

28.05.2010, 17:10

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Naravno da nije Višnja, jer ti malena nije imala proljev.
Kad dijete ima proljev ljekari napomenu da se voda ne prokuhava upravo iz razloga koje sam navela.
Tada dijetetu treba i dodatno nadoknaditi elektrolite. a prokuhavanjem vode i oni koji su prisutni se gube.
Ili dijete pije, ali ne uteži žeđ.
Neke flaširane vode imaju dodate elektrolite, piše na deklaraciji.

odlicna informacija ... user posted image  hvala...
nismo imali taj problem ali je dobro znati...
ja npr. znam da je dobro piti caj od dunjinog lista (to jos u ratu bilo aktuelno  jer nema ko nije imao enterokolitis)

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.05.2010, 21:56

clock-img

many

pencil-img

400

ej evo da se i ja javim sa dobri rezultatima,koristila sam humanu protiv proljeva,i nisam joj davala caj,pila je samo vodu,i stanje je za deset,odmah nkaon par boca humane stanje se popravilo,nema vise proljevauser posted image user posted image user posted image .......

clock-img

02.06.2010, 14:04

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Many drago mi je da se stanje popravilo.

clock-img

05.06.2010, 13:56

clock-img

many

pencil-img

400

hvalla hanabanana,a tek meni....lijep pozz

clock-img

07.06.2010, 14:05

clock-img

milenium

pencil-img

6133

što da radim?user posted image mi je imao proljev u petak subotu i nedjelju,jutros je imao malo vodniju stolicu al nakon toga nije.ta dva dana dok je imao proljev on je i povraćao i nije ništa jeo.ako bi malo i pojeo (i to jednom na dan)to bi i povratio.od jučer navečer mu je bolje,danas ne povraća ali ne jede još kao što je jeo.da ga odvedem doktoru ili ne?

clock-img

07.06.2010, 14:09

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Joj milenium ja se ne bih igrala ipak ako je imao proljev i povraćao sve što pojede?Čudi me da ga nisi do sada odvela doktoru.A tura?

clock-img

07.06.2010, 14:14

clock-img

milenium

pencil-img

6133

u petak je sve počelo ali je imao samo jedan proljev u petak a u subotu 4-5.a evo čitam sad da je hanabana rekla da to i nije proljev ako je samo jednom.ali je bilo skroz vodenouser posted image nisam ga mogla odvesti jer subotom i nedjeljom dr.ne rade a apoteke bile zatvorene.a nije imao temperaturu niti kašlje.samo proljev,povraćanje i ništa nije jeo.mislila sam ga danas odvesti(i to privatno)al će mi možda dr reći pa kad je ozdravio,nema više proljev,nije temperature nije imao,što si mi ga dovelauser posted image .ali slabo jedeuser posted image

< Poruku je uredio milenium -- 7.6.2010 14:17:29 >

clock-img

07.06.2010, 14:18

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Ne znam ,ti opet najbolje znaš svoje dijete.

Ja sam paničar ,šta god bude,ja odmah letim doktoru.

Svašta sam prošla sa ovom djecom pa sam valjda isprepadana.

clock-img

07.06.2010, 14:22

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: koka i po

Ja sam paničar ,šta god bude,ja odmah letim doktoru.

ja sam ti isto takva.i kad mu samo nos malo curi ja ga vodim doktoru.odvela bi ga bila i sad ali je bio vikend.

clock-img

07.06.2010, 14:26

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Ako je prošlo, što ćeš ga voditi.
Možda je pojeo neopranu jagodu ili trešnju?!

clock-img

07.06.2010, 14:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

i ja mislim da je u pitanju bilo nešto što je pojeo dan prije ili taj dan...
razmisli da nije nešto  mliječno uzeo što mu nije godilo ili neku voćku user posted image
ako je prošlo...baš da ga vodiš među bolesne a ovi virusi vladaju...

a opet kontam nedavno je pio i antibiotik jel da Zinat...možda je mala reakcija na njega bila ta dva dana...ne znam baš nisma siguran al eto pomislih.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.06.2010, 15:39

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ne voli jagode.a jest pio je natibiotik ma pa možda zato.ali sad imamo novi problem...

clock-img

07.06.2010, 15:56

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

kakav....

clock-img

07.06.2010, 15:58

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ne znam,evo upravo saznajem na temi svim forumašicama želim reći.neki osip -plikovi je dobiouser posted image

clock-img

01.07.2010, 11:24

clock-img

martajay

pencil-img

400

evo i nas na ovoj temi.
citam postove....

7.4.2009.

Zadnji članci

article-img