Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
alipasino nista, bas su bezveze a kad sam se u decembru porodila i muz odmah predao sve papire jer smo ih ranije spremili
09.04.2015, 09:23
Irilda
19
Amrara i ja sam se u decembru porodila,i isto sam na alipasinu, dobila rijesenje u martu i kaze mi postar juce (zvala sam i opstinu to su potvrdili) da kad bude drugim porodiljama ispalata za mart da cemo i mi dobiti svoje, sto znaci u maju :/ samo ne znam hocemo li u maju onda dobiti sve retroaktivno,pa ako koja od mama zna da nam kaze :) hvala
09.04.2015, 09:40
buci muci
34
Hocete, sve na kamaru Meni doslo prvi put brdo love, sve po dvadeset KM na hrpi
09.04.2015, 09:44
buci muci
34
IZVORNA PORUKA: amrara
alipasino nista, bas su bezveze a kad sam se u decembru porodila i muz odmah predao sve papire jer smo ih ranije spremili
A bas puno kasne... Ja se u novembru porodila, a krajem decembra dobila Rjesenje, primam vec treci put naknadu, s tim da je prvi put bila za nov i dec
09.04.2015, 13:00
mama puta dva
3
ima li jos neko kome nije stigla naknada, cini mi se da je kod vecine postarko bio
09.04.2015, 13:41
minni
2
Pozdrav svima, nova sam ovdje i pokušavala sam da iščitam što više da ne postavljam suvišna pitanja, ali teško nešto :) . Zanima me ova porodiljska naknada, ja sam prijavljena u Novo Gradu, a suprug u Istočnom N Sarajevu, zanima me da li tako mogu da ostvarim išta i na koji način, jer ne bih da se prebacujem, želim da se porodim ovdje, molila bih Vas da mi pomognete i odgovorite.
12.04.2015, 14:34
vedada
-206
Ne moras se prebacivati, mozes i tako, ostani prijavljena u opstini Novi Grad i tamo predas papire, kad bude potrebno muz izvadi u svojoj ti u svojoj opstini. Isti je slucaj i kod mene, ja i suprug nismo prijavljeni na istoj adresi.
14.04.2015, 09:15
minni
2
Hvala ti :)
14.04.2015, 14:10
Seashells
15
Pozdrav svima, nova sam ovdje i imam pitanje sto se tice ovih naknada. Radnog staza imam 4 godine, ugovor na neodredjeno ali nije uplacen radni staz, paa da li to ima kakve veze, mogu li me odbiti zbog toga i da ne primam porodiljsku naknadu Opstina sam Novi Grad i posto ulazim u 8.mjesec odlucila sam da lagano prikupim sta mi treba od dokumentacije, da olaksam MM Hvala unaprijed na odgovorima.
14.04.2015, 15:49
buci muci
34
Ne bi te trebali odbiti jer su to ipak socijalna davanja na kantonalnom nivou. Predpostavljam da znas vec sta ti treba od dokumentacije i na tom spisku onda znas da ne postoji nista cime traze uvid u uplacene doprinose. Uostalom vjerovatno velika vecina porodilja ima neuplacenih doprinosa u momentu podnosenja zahtjeva, poznavajuci situaciju u realnom sektoru nazalost. Iako porazavajuca je cinjenica da tebi 4 godine nije uplacivano, rado bi da znam o kojoj se firmi radi, strasno...
14.04.2015, 15:59
Seashells
15
IZVORNA PORUKA: buci muci
Ne bi te trebali odbiti jer su to ipak socijalna davanja na kantonalnom nivou. Predpostavljam da znas vec sta ti treba od dokumentacije i na tom spisku onda znas da ne postoji nista cime traze uvid u uplacene doprinose. Uostalom vjerovatno velika vecina porodilja ima neuplacenih doprinosa u momentu podnosenja zahtjeva, poznavajuci situaciju u realnom sektoru nazalost. Iako porazavajuca je cinjenica da tebi 4 godine nije uplacivano, rado bi da znam o kojoj se firmi radi, strasno...
Hvala na odgovoru, nadam se da si u pravu i da necu biti odbijena ;) Znam sta mi treba od dokumentacije, ali mislila sam da mozda oni vrse jos neke provjere na osnovu kojih daju ona rjesenja. Od 4 godine jedan kraci dio je uplacen, vecina nije. Porazavajuce, upravu si ;). I ako ti je poznato jos ona prijava na obavezno osiguranje po osnovu radnog odnosa gdje se dobija? Jel' ja to ganjam ili firma? Hvalaa
17.04.2015, 11:42
idicaa
5
Cao, drustvo ! Nova sam na forumu. Zanima me kakva su vasa iskustva vezano za ove naknade. Porodila sam se 25.02. i dobila sam rjesenje za Mart , prije 15 tak dana . Zanima me kad bih mogla poceti dobijati ove naknade. Hvala :))) ps Seashells, moci ces ostvariti pravo, Kod mene je slicna situacija, muz i ja smo prijavljeni na razl adresama.
17.04.2015, 12:01
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: idicaa
Cao, drustvo ! Nova sam na forumu. Zanima me kakva su vasa iskustva vezano za ove naknade. Porodila sam se 25.02. i dobila sam rjesenje za Mart , prije 15 tak dana . Zanima me kad bih mogla poceti dobijati ove naknade. Hvala :))) ps Seashells, moci ces ostvariti pravo, Kod mene je slicna situacija, muz i ja smo prijavljeni na razl adresama.
Dobit ces sada pocetkom maja kada budu naknade
17.04.2015, 12:39
Seashells
15
IZVORNA PORUKA: idicaa
Kod mene je problem neuplacenog staza. Nadam se da ne odbijaju zbog toga.
17.04.2015, 14:27
idicaa
5
Emice hvala
03.05.2015, 11:44
mykica
482
Pozdrav zene moje. Imam pitanje. Zanima me da li opština Novi Grad daje jednokratnu pomoć za 1. i 2. dijete. Znam da se za 3. i svako naredno dobije 500 KM, ali ne znam da li se šta dobije za 1. i 2. LP