IZVORNA PORUKA: Lananini
Shvatam ja to, ali kod mene posto radim u jednom federalnom ministarstvu sve ide po PS-u, ludi su oko toga... Oni kazu, ako napisu da necu dobijati naknadu place, onda i necu i tacka. Sad nisam pametna. Pitala ih mogu li mi dati napismeno da ce mi samo davati razliku od porodiljske do place koja me slijeduje, kazu, ne moze!
I da, ovo je prvi put da se trazi ovako nesto... Cak na e dokumentima na sluzbenoj strani opcine Ilidza stoji zahtjev po kojem su sve mame do sada ganjale papire i gdje se ta glupost uopce ne trazi. Sizim....
Ne znam u kom ministatvu radiš al mislim da se gube negdje...
nek konsultuju kolege u durgim ministarstvima :)
naime, ti i nećeš dobijati naknadu plaće od njih...
ti ćeš dobijati razliku od naknade za zapolenu majku porodilju do iznosa pune tj.100% plaće...
nije mi jasno zašto ne mogu izdati potvrdu da će ti u skladu sa važećim zakonskim propisima uplaćivati razliku od naknade do 100% plaće...to je sasvim Ok akt...
al pored toga akta moraju ti izdati akt da ti neće plaćati nakandu plaće...
naime na nekim nivoima nakandu plaće primamo, a to onda ovako plastično izgleda dobijemo komlet plaću od poslodavca a poslodavaca kasnije refundira sebi do kantona iznose nakanade koja je sljedovala ženu majku porodilju za taj period...
tako da nek malo konsultuju kolege i zakon i biće im jasnije koja je razlika između naknade plaće i razlike od naknade kantonalne do 100% plaće...